Protesterna I Rumänien. Varför? // Kao

Det rumänska folket är helt enkelt urtrötta på makthavarnas (och alla andras) sätt att agera = att kunna köpa sej fördelar (korruption). Därför visar folket sin vrede genom demonstrationerna  där och nu. Tur att de i alla fall vågar protestera genom massdemonstrationer – och jag hoppas att dessa krafter inte ebbar ut i glömska och tystnad.

Korruptionen sitter tyvärr inrotat i människor på alla nivåer och vi ska ha klart för oss att det är vanligare med länder där det förekommer än länder där det INTE finns och det försvagar demokrati och utveckling.

Det är inte konstigt att såna länder som bland annat Rumänien, Bulgarien, Polen och Ungern (om vi nu bara tar Europa) aldrig kommer längre i sina samhällsbyggen och demokratiska rättigheter för folken. Det är ju bland annat på grund av dessa missförhållanden som romerna från dessa länder  fortfarande inte har status som mänskliga varelser, och det är därför vi ser dem här i Sverige som tiggare.

Det finns ju alltid ett antal personer som anser sej värda mer pengar och rättigheter än gemene man. Hur blir man av med dessa snyltare? Jag kan bara se mycket långa fängelsestraff mot såna samhällsförstörande beteenden.Det är ett brott mot staten och medborgarna.

Jag håller tummarna för att rumänerna lyckas få bort de korrupta makthavarna.

8 svar till “Protesterna I Rumänien. Varför? // Kao

 1. Ja vad trött man blir på allt skit överallt det tar ju aldrig slut..
  men trots allt elände så vill jag önska dig en fin helg och hoppas du är frisk nu..
  Massor av kramar från mig så hörs vi… Nicki

  • Tycker jag också. Man kan bara titta på nöjesbranschen och teve så ser man hur det är vissa familjer som dominerar. Vissa är bra men andra är ju pinsamt dåliga.
   ——
   Självklart har du rätt om vänskapskorruptionen och nepotismen på hög politisk nivå även i Sverige. Även inom journalistiken…..och alla kan ju knappast vara överlämpade för jobb de fixar. Ska inte nämna några namn just nu.
   Fridens på dej själv och ha en fin helg 🙂
   // Kao

 2. Japp, det sjuka är ut och invändningen av skulden – de fattiga ska alltid bära skulden för sin egen situation medan de rika alltid blivit rika genom eget arbete. Egentligen är det tvärtom; de fattiga har blivit fattiga för att de rika roffat åt sig alldeles för mycket – 99,99% av de rika har roffat åt sig genom att suga ut de fattiga utan att ha lyft ett finger.

  Har läst professor Andrew Sayers bok ”Why We Can’t Afford the Rich” – en extremt bra bok som jag varmt rekommenderar. Hans argument är klockrena (kolla in videon nedan för att få en överblick – enkelt, lågmält och sakligt).

  Grundtanken i Sayers bok är att skilja på

  1) Inkomst genom att personen skapat en tjänst eller vara. Sayers kallar detta för ”earned income”

  2) Inkomst genom att suga ut andras arbeten (såsom aktieutdelningar, spekulering i aktier och valuta, bankers skuldsättning av allt, hyra för bostäder, mäklare , etc etc). Sayers kallar detta för ”unearned income” (jag kallar det parasitism)

  Skrev om mer om det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/01/22/neoliberalismens-forsvar-av-slaveriet-genom-agandet/

  • Du har givetvis helt rätt och de rika hade aldrig blivit rika om inte arbetarklassen hade jobbat ihop deras förmögenheter och utnyttjats av deras usla metoder. O.s.v.
   Tack för länken. Ska kolla.
   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s