Segregerade Bostadsområden // Kao

Segregerade bostadsområden skapar automatiskt stora sociala problem. Många med samma sociala problem samlas på ett och samma ställe med likasinnade. Dit de blir ”förvisade” och får givetvis problem av att leva så. För mej är det uppenbart.

Att politikerna inte har begripit det (eller struntar i det, och bortser från det – som jag ju tror) är ju otroligt! Sanningen är att man inte vill se problemens karaktär. Ända sen 60-talets så kallade  miljonprogram i storstädernas förorter redan på 60-talet är det ju glasklart hur man skapar problem i stället för att motverka dem.

Sen står politikerna frågande inför faktum, försöker förstå(?)….. och gör en massa meningslösa och kostsamma utredningar där svaret redan är givet.

Vad jag tror är att man måste låta folk av olika grupper integreras med varandra i alla typer av bostadsområden för att skapa ett vettigt samhällsklimat för alla grupper. Inte minst för barn.

I vartenda land (åtminstone i Europa, som jag vet) har samma problem. Och av samma orsak.

Det är ju detta man måste ändra på. Man kan inte ändra på människors förutsättningar och chanser om de  inte ens  får en chans till ett bra liv!

För hur ska en elev i skolan kunna lära sej något om ingen pratar svenska och flera flyktingar och invandrare lever med gamla religiösa, kulturella och politiska problem som de har med sej från sina hemländer?  Många lever med posttraumatiska stressyndrom från krig och elände och får aldrig vettig hjälp att gå vidare i livet.

Hur tänker myndigheterna när de bara skaffar mat och husrum till personer med svåra minnen och som är vana att leva i krig och diktaturer och sen tvingas leva i detsamma när de kommer hit?

Självklart skapar såna förhållanden anarkiliknande omgivningar!

SPRID UT FOLK över landet, är min åsikt. Och det är bara början på vad man bör göra.

Annonser

17 svar till “Segregerade Bostadsområden // Kao

 1. Exakt vad jag tycker sprid ut över landet.. Men nu har vi ju fått läsa flera gånger att folk vägrar kliva ur bussen när dom hamnar i mindre samhällen. Dom vill till en storstad. Dom som hamnar i en storstad har ju släktingar i just dom här förorterna och vill just dit.. Så sprid ut är det som behövs. Många som bor i typ Rinkeby lär sig aldrig svenska och andra generationens invandrare pratar dålig svenska med brytning i skolan finns knappt en enda svensk ett bevis på att dom knappt träffar några svenskar därför förblir dom utlänningar trots att dom är födda här.. Kram!

  • Även de få ”helyllesvenskar” som bor i dessa förorter talar dålig förortssvenska. I alla fall den generation barn som är födda där. Det är inte konstigt men desto tråkigare.

   Kram
   // Kao

   • Ja, det är tråkigt att politikerna inte ser vådan av segregeringen. Det är ju uppenbart! Ändå ska det tillsättas en massa utredningar för att komma till rätta med varför socio-ekonomiska problem uppstår. Otroligt!
    // Kao

   • Jag tror att dom fullkomligt skiter i det för dom behöver varken bo där eller åka dit.. En del av dom har säkert bara sett den delen av stan på bild..

   • Det tror jag inte de tycker, men de vet inte hur de ska hantera det på ett sätt så att alla blir nöjda. Och det går ju inte. Men man måste visa lite stake i politiken, inte mesa så mycket. Man lappar och lagar i stället för att ta ordentliga tag och göra något radikalt. Tyvärr gör ju regeringen inte det i så många frågor att folk tappar förtroendet och tålamodet. Och i stället röstar då vanligt folk på högern, som är deras värsta politiska fiender egentligen. De har aldrig velat ”den stora massan” något gott.
    Kram//Kao

   • @Nicki: 90 % av dem som bor i utanförskapsområden är lika skötsamma som vilken svennebanan som helst. Men de övriga 10% förstör för främst de övriga som bor i områdena, men också för resten av landet och det kostar en massa pengar och problem och sorg och frustation för både dem som sköter sej och för samhället i övrigt. Det har gåttför långt och folk som bor där måste få lugn, ro och trygghet. De som förstör för alla andra måste bort från gatorna.
    // Kao

   • Det är jag också.
    Ett sätt att börja lösa en del av problemen i såna områden är att skoleleverna blandas ut i ”vanliga svenska” klasser utanför området de bor i. Plus att det ska gå att vara kvar på skolan och läsa läxorna, eftersom många i segregerade områden bor så trångt att det inte går att plugga hemma. Då ger man i alla fall barnen en god chans och det är ju där man måste börja. Plus att föräldrarna måste involveras mer i skolarbetet och förstå vikten av det.
    Kram
    Kao.

 2. Folk tenderar att söka sig till sina egna landsmän. Det kan bero på kulturchock eller ett behov av att känna trygghet. Motsatsen finns också, men de som gillar det exotiska och det annorlunda brukar uppleva detta på resande fot, t.o.m. integrera sig i ett nytt land där de gillar kulturen oftast med en partner från landet, vilket ökar integrationen enormt.

  Jag har drabbats av kulturchock i Indien. Det var hemskt. Jag flydde in i en liten djungel invid havet och läkte med läsning och meditation. Indien är för mig avskräckande. När jag ser en indier reser sig nackhåren. Jag rår inte för det och försöker vara så trevlig jag kan, men det existerar en främlingsfientlig känsla mot indier som individerna naturligtvis kanske alls inte förtjänar. Så känner jag ex. inte för sydostasiater i allmänhet.

  Är man drabbad av främlingsfientliga känslor, p.g.a. sina gener eller händelser i ett land, och inte kommer undan från kulturschock som svensk, blir kanske en flytt till finlandsvenska områden i Finland en sista utväg?

  I ett extremt marknadskapitalistiskt samhälle, som vi allt mer fått de senaste 30 åren, så ökar segregations-tendensen, eftersom de egna landsmännen utgör en trygghet mot det hårda samhället.

  Går man i en socialistisk riktning, ex. minskar arbetslösheten genom ett Swexit följt av sänkt arbetstid för att dela på jobben, så ökar sannolikt integrationen, lönerna stiger och utjämnas, vilket dessutom ger människor möjlighet att spendera pengar på boende bortom miljonprogrammen.

  Slutar man gynna extrema sekter som försvårar integration, förbjuder religiösa symboler. eller religiösa oljud. på allmän plats, så ökar givetvis integrationen ytterligare.

  Spenderar man statens pengar med vishet kan man dessutom bygga om och bygga nytt för att öka attraktiviteten för både svenskar och invandrare även i miljonprogrammen. Närliggande kolonilotter som bygger på permakultur och är ekologiskt hållbara är ex. en förträfflig plats för integration, anser jag.

  Sopkulturen måste också bort om svenskar ska kunna trivas i miljonprogrammen, ex. genom videoövervakning, bötesstraff och ev. vräkning som konsekvens för nedskräpning. En signalpolitik som ger direkta resultat.

  Jag anser själv att det är viktigt med assimilation om man invandrar till ett land. D.v.s. att man lär sig kulturen och försöker smälta in. Man ska gilla kulturen där man bosätter sig, eller snarast flytta därifrån, anser jag.

  Vill man ex. prompt kasta ut sopor genom fönstret bör man naturligtvis deporteras till sitt hemland där beteendet kanske är accepterat för det skapar ju ingen integration om svenskar ser och föraktar detta beteende.

  • Förstårndin känsla för Indien, har varit där tre gånger. Första gången 1981 då jag reste själv. Även jag fick en total kulturchock. Satt ett par timmar på trappan vid flygplatsen i Mumbai och försökte smälta intrycken. Det var inte lätt. Sen alla dessa människor överallt, det var fruktansvärt, men jag vande mej så smått. Stannade 2 dygn i Mumbai och tog sen tåget till Chennai (Madras) osv osv. Indierna är tvungna att vara buffliga och jobbiga, annars kan de inte ta sej fram pga alla människor. På Sri Lanka är det dock betydligt trevligare, ett av mina absoluta favoritländer./
   Har skrivit mycket på Twitter om vad jag tycker om invandringen, men klassas som rasist för att jag tycker folk som kommer hit ska lära sej språket och försöka anpassa sej. Sin kultur och religion anser jag att man kan sköta hemma, eller i lokaler avsedda för det. Att ta till sej de normer och lagar som finns här är A och O (inte åsikter, det är inte nödvändigt). Så jag sitter i en trist sits där, då jag attackeras från både höger och vänster…Som att jag tycker att det var helt fel att de 9000 afghanerna ska få stanna. Samt att jag anser att tiggare bara stigmatiseras genom att sitta utanför butiker och systembolagen, det leder ingen vart för dem och det skapar irritation. Tycker att hjälporganisationer borde hjälpa dem i hemlandet, ställa krav både på dem och landet att de inte tar barnen ur skolan, att romerna måste ta jobb. Få dem att begripa att barnen är framtiden och vägen ut ur fattigdom osv osv.// Nej, vi ska aldrig acceptera importerat våld och heller inte den sorgliga nedskräpningen vi numera ser utefter vägarna och i skogarna.
   // Vissa vill inte ta till sej våra lagar, normer och regler och då behöver de heller inte vara här. Igår 7/6-18 läste jag en debattartikel i Aftonbladet och blev heligt förbannad. En kvinna som flyttade hit som 10-åring, hade dubbelt medborgarskap (turk/svensk) och hon skrev så hånfullt om Sverige och svenskarna att jag blev förbannad. Vafan gör hon då här, kan jag undra. Hon lät i övrigt som en liberal. Snackade om sin ”frihet” att välja vad hon ville. La in artikeln på Twitter men har inte kollat ev svar ännu. Säkert blir jag påhoppad från vänsterhåll. Det brukar bli så.//

   Skulle jag någonsin flytta från Sverige så blev det nog till Canada.

   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s