Segregerade Bostadsområden // Kao

Segregerade bostadsområden skapar automatiskt stora sociala problem. Många med samma sociala problem samlas på ett och samma ställe med likasinnade. Dit de blir ”förvisade” och får givetvis problem av att leva så. För mej är det uppenbart.

Att politikerna inte har begripit det (eller struntar i det, och bortser från det – som jag ju tror) är ju otroligt! Sanningen är att man inte vill se problemens karaktär. Ända sen 60-talets så kallade  miljonprogram i storstädernas förorter redan på 60-talet är det ju glasklart hur man skapar problem i stället för att motverka dem.

Sen står politikerna frågande inför faktum, försöker förstå(?)….. och gör en massa meningslösa och kostsamma utredningar där svaret redan är givet.

Vad jag tror är att man måste låta folk av olika grupper integreras med varandra i alla typer av bostadsområden för att skapa ett vettigt samhällsklimat för alla grupper. Inte minst för barn.

I vartenda land (åtminstone i Europa, som jag vet) har samma problem. Och av samma orsak.

Det är ju detta man måste ändra på. Man kan inte ändra på människors förutsättningar och chanser om de  inte ens  får en chans till ett bra liv!

För hur ska en elev i skolan kunna lära sej något om ingen pratar svenska och flera flyktingar och invandrare lever med gamla religiösa, kulturella och politiska problem som de har med sej från sina hemländer?  Många lever med posttraumatiska stressyndrom från krig och elände och får aldrig vettig hjälp att gå vidare i livet.

Hur tänker myndigheterna när de bara skaffar mat och husrum till personer med svåra minnen och som är vana att leva i krig och diktaturer och sen tvingas leva i detsamma när de kommer hit?

Självklart skapar såna förhållanden anarkiliknande omgivningar!

SPRID UT FOLK över landet, är min åsikt. Och det är bara början på vad man bör göra.

Annonser

15 svar till “Segregerade Bostadsområden // Kao

 1. Exakt vad jag tycker sprid ut över landet.. Men nu har vi ju fått läsa flera gånger att folk vägrar kliva ur bussen när dom hamnar i mindre samhällen. Dom vill till en storstad. Dom som hamnar i en storstad har ju släktingar i just dom här förorterna och vill just dit.. Så sprid ut är det som behövs. Många som bor i typ Rinkeby lär sig aldrig svenska och andra generationens invandrare pratar dålig svenska med brytning i skolan finns knappt en enda svensk ett bevis på att dom knappt träffar några svenskar därför förblir dom utlänningar trots att dom är födda här.. Kram!

  • Även de få ”helyllesvenskar” som bor i dessa förorter talar dålig förortssvenska. I alla fall den generation barn som är födda där. Det är inte konstigt men desto tråkigare.

   Kram
   // Kao

   • Ja, det är tråkigt att politikerna inte ser vådan av segregeringen. Det är ju uppenbart! Ändå ska det tillsättas en massa utredningar för att komma till rätta med varför socio-ekonomiska problem uppstår. Otroligt!
    // Kao

   • Jag tror att dom fullkomligt skiter i det för dom behöver varken bo där eller åka dit.. En del av dom har säkert bara sett den delen av stan på bild..

   • Det tror jag inte de tycker, men de vet inte hur de ska hantera det på ett sätt så att alla blir nöjda. Och det går ju inte. Men man måste visa lite stake i politiken, inte mesa så mycket. Man lappar och lagar i stället för att ta ordentliga tag och göra något radikalt. Tyvärr gör ju regeringen inte det i så många frågor att folk tappar förtroendet och tålamodet. Och i stället röstar då vanligt folk på högern, som är deras värsta politiska fiender egentligen. De har aldrig velat ”den stora massan” något gott.
    Kram//Kao

   • @Nicki: 90 % av dem som bor i utanförskapsområden är lika skötsamma som vilken svennebanan som helst. Men de övriga 10% förstör för främst de övriga som bor i områdena, men också för resten av landet och det kostar en massa pengar och problem och sorg och frustation för både dem som sköter sej och för samhället i övrigt. Det har gåttför långt och folk som bor där måste få lugn, ro och trygghet. De som förstör för alla andra måste bort från gatorna.
    // Kao

   • Det är jag också.
    Ett sätt att börja lösa en del av problemen i såna områden är att skoleleverna blandas ut i ”vanliga svenska” klasser utanför området de bor i. Plus att det ska gå att vara kvar på skolan och läsa läxorna, eftersom många i segregerade områden bor så trångt att det inte går att plugga hemma. Då ger man i alla fall barnen en god chans och det är ju där man måste börja. Plus att föräldrarna måste involveras mer i skolarbetet och förstå vikten av det.
    Kram
    Kao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s