Överklassens Moraliskt Kriminella Beteenden // Kao

Främst gäller det ju att dessa personer anser sej som högre stående varelser, för vilka vanliga lagar, normer och regler inte gäller. Och vad gör regeringen åt detta? Ingenting. Nja, man har ju börjat nysta upp skatteflykten till dito ”paradis”.

Men det räcker inte! De som har mest har alltid klagat på skatterna och gör allt för att komma undan. Men de får ju göra det!!! För mej är det obegripligt att de som tjänar mest inte betalar någon skatt, eller förhållandevis lite med tanke på sina ofantliga onödigt höga inkomster.

Vad säger Löfven &Co?

Så här skriver Aftonbladets Daniel Swedin i sin krönika idag 16/3-2017.

Citat: ”Överklassen gör inte rätt för sig

Om Sveriges stenrika elit betalade skatt skulle vi kunna anställa fler i vården

Anna Kinberg Batra tycker folk ska göra rätt för sig. Gäller det även partikamraterna?

Anna Kinberg Batra tycker folk ska göra rätt för sig. Gäller det även partikamraterna?

– Sverige är ett starkt samhälle som håller ihop, men det kommer inte av sig självt. Det ställer krav. Det kräver att alla gör vad de kan för att bidra, för att göra rätt för sig, och för att efter sin förmåga göra sin del för det vi kallar vårt.

Så där inledde Moderatledaren Anna Kinberg Batra ett anförande i riksdagen i dag. Och det finns väl ingen som inte håller med henne.

Jo, det gör ju det.

Gömt pengar i skatteparadis

I kväll tittar “Uppdrag granskning” närmare på en del av det som på myndighetsspråk kallas skattefelet – den skatt som inte betalas in till samhället. Det handlar om svartarbete, momsfiffel, slarv och skatteplanering. Men det handlar också om skatteflykt och skattefusk.

Om man bor och är skatteskyldig i Sverige, har pengar utomlands utan att deklarera det och utan att betala skatt på sin avkastning är det ett skattebrott. Hur många det är som gör så här har vi bara kunnat gissa.

Tills nu. Att gömma pengar i olika skatteparadis har blivit lite svårare på senare år. I dag kan det svenska Skatteverket få information om bankkonton och andra tillgångar i länder där banksekretessen tidigare har hindrat det.

Och från Skattverkets sida har budskapet varit tydligt: om en skatteflykting tar hem pengarna, skickar in en rättelse och skattar sex år tillbaka så blir pengarna i myndighetens ögon vita. Man slipper bli anmäld och åtalad. Man slipper straffavgifter.

Och den chansen har åtminstone 9 000 personer tagit. visar “Uppdrag granskning”. När risken för att åka fast ökat samtidigt som risken att bli straffad för sitt fuskande raderats vill många berätta om sina pengar.

Som en återträff på Lundsberg

Vilka är det då som erkänt att de undanhållit pengar från svenska staten?

Det är politiker som Walburga Habsburg Douglas (M), Marianne Kierkemann (M) och Otto von Arnold (KD). Det är näringslivstoppar som Karl Adam Bonnier, Investers Gunnar Brock och Swedbanks Anders Igel.

Här har vi också grevinnan Marianne Bernadotte, greve Hans Gabriel Trolle Wachtmeister och den tidigare överhovmästarinnan Alice Trolle. Överklasspersoner och Svensk Damtidning-kändisar som Fredrik Gottleib och Agneta Kreuger finns också med på listan.

Och här har vi också Frank Belfrage, närmaste man till tidigare utrikesministern Carl Bildt.

Det är ett digert gäng, som en klassåterträff på Lundsberg. Och när “Uppdrag granskning” försöker intervjua dem får de resa till gods, slott, pråliga paradvåningar och flärdfulla kontor i Stockolms innerstad i jakt på kommentarer. Men nästan ingen vill prata. Tacka för det. Detta är ju rättskaffens personer som inte vill skylta offentligt i tjuvnadssammanhang.

Orimlig straffrihet

Hur mycket har då dessa företrädare för samhällets elit undanhållit samhället? Vi kan ta ett exempel.

En sådan som Gunnar Brock har i åratal hållit sin förmögenhet på 190 miljoner hemlig för Skatteverket. Sina miljoninkomster har han heller inte berättat om.

Enligt “Uppdrag gransknings” beräkningar så går staten årligen miste om 7 miljarder kronor på grund av att svenskar gömmer pengar utomlands.

Det motsvarar 19 000 undersköterskor i äldreomsorgen. Det är vad det kostar att gå i skolan för 76 000 mellanstadieelever. Det är sex gånger mer än vad alla idrottsföreningars barn- och ungdomsverksamhet får i stöd från staten. Det är tre gånger mer än kostnaden för landets alla skolsköterskor, skolläkare, kuratorer och skolpsykologer.

Låt oss nu stanna upp ett ögonblick och ställa oss några frågor.

Är verkligen rimligt med straffrihet om man undanhållit 190 miljoner från skatt?

Och är det är rimligt att Sverige inte har förmögenhetsskatt, arvsskatt eller gåvoskatt när det är här pengarna finns?

Alla ska ju göra rätt för sig.” (slut citat)

 

Annonser

23 svar till “Överklassens Moraliskt Kriminella Beteenden // Kao

 1. Håller med!
  Professor Andrew Sayer visar i sin bok ””Why We Can’t Afford the Rich” att de rika anskaffat sin egendom genom parasitism (Sayer använder oftast uttrycket ”unearned income” – men faktiskt också ofta uttryck som parasitera). Enligt de klassiska ekonomerna (japp även de liberala Stuart Mill och Adam Smith) skulle de med ”unearned income” tas ifrån sitt parasitrov genom skatten. Samtliga av dagens partier står mao till höger om de klassiska liberala ekonomerna – t.om vänsterpartiet är ett ”nyliberalt” parti.

  Faktum är att vi knappt skulle behöva betala någon skatt om staten skapade pengar som spenderades ut. Den enda skatten som skulle behövas tas ut skulle vara den som omfördelar parasitrovet som parasiterna anskaffar sig samt för att hålla reda på penningmängden.

  Istället är staten och kommunerna enligt lag (Maastricht och Lissanonavtalet) tvugna att ”låna” fullständiga påhitt från bankerna. Det är för att betala dessa påhitt som vi betalar skatt – vi betalar skatt för att mata och göda parasiter som Wahlros, Wallenberg etc

  Grunden för denna parasitism ligger i den vansinniga tanken att pengar kan arbeta och föröka sig själva – överklassen tror på fullaste allvar att man kan ligga i hängmattan på Bahamas och pengarna utför något slags arbete (t.ex gräva med en spade) och har egna fortplantningsorgan. Mao de tror att man arbetar när man deltar i pyramidspel typ spekulera på börsen etc. ”Unearned income” har blivit något ”fint” – att arbeta (earned income) för att få ihop sin försörjning har blivit något fult.

  Om staten skapade ruttnande pengar (såsom Silvio Gesell skulle vi ha råd med allt och finansparasiterna skulle inte kunna parasitera genom att vänta på att pengarna ”växer” av sig själv genom att andra arbetar. Det är gamnska meningslöst att samla ruttnande pengar i hängmattan på Bahamas – de ruttnar ju bort.
  Staten skulle då kunna finansiera all välfärd utan att någon skatt tas ut (mer än, återigen, för att återta parasiternas rov). De gamla, handikappade, sjukvården etc etc skulle då kunna få det de behöver och vi skulle få en ekonomi som bygger på att producera varor och tjänster – till skillnad från dagens system där ekonomi består av allehanda pyramidspel (börsen tycks ju vara det enda som enligt media ÄR ekonomi – men vilka reella värden skapar börsen? – inga – den suger ut värden från de som jobbar).

  Skrev om ruttnande valuta här och hur den kunde användas i kombination med Keyens Bancor-förslag:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2013/07/30/hur-keynes-bancorforslag-skulle-kunna-anvandas-med-lokala-valutor/

 2. Ping: Bör ska vi sluta göda parasiter som Wallenberg och Wahlroos genom skatten? | Ett nytt penningsystem

 3. Ja vad säger man det är ju så här det är..
  Den lilla människan klarar sig varken från det ena eller det andra men dom som har allt ja det är skillnad.. Blir förbannad när jag läser om det här..
  När det gäller det vi pratade om förut det vill säga pengar så har jag nu växlat allt vi hade och det var ganska mycket.. Vi har växlat på iCA COOP OK the phone house Lidl ja överallt och alla har varit mycket tillmötesgående inga problem alls..
  Till skillnad från dom förbannade bankerna som vägrar hjälpa till och som dessutom har världens sämsta service..
  Men nu har jag eller vi enbart nya sedlar inte en enda gammal och lättnaden är enorm..
  Nästa steg blir väl att pengar ska bort och då får man säkerligen inte heller sätta in det man har..
  Jag tycker hela vårt samhälle försämras på många sätt till det sämre..
  Men jag kan i alla fall önska dig en fin helg så hörs vi…
  Kram Nicki

  • Du är inne på helt rätt spår. Bankerna vill varken se oss eller riktiga pengar som kommer utifrån och in. De vill bara att vi lånar av dem, trots att de egentligen inte lånar ut en krona. Det är bara digitala pengar.
   ——–
   Jag har börjat ha kontanter hemma i.st.f att handla med kort. Tycker inte att banken har med att göra vad jag gör av med mina egna pengar. Annars kan de ju se det på mitt konto på nätet och det gillar jag inte.
   Ha en fin helg du också.
   // Kao

   • Håller med dig helt i det där skumma mailet jag fick så fick jag mer eller mindre lova att inte sätta in pengar hos dom i år sjukt eller hur?
    jag bryr mig inte med dom längre, vi hade först ett helsicke med tusenlappar lyckades bli av med alla i tid.. Sen kom nästa problem för då hade man istället dubbelt så många fem hundra lappar och hundra lappar men nu är vi äntligen av med alla gamla sedlar och jag vägrar ta emot gamla om jag råkar få sådana i någon affär.. har också blivit av med alla mynt har just nu 6 kronor i gamla mynt 🙂
    Om du visste vilken lättnad det är.. Har läst om två olika par som sparat en massa hemma dom får inte växla alls nu.. Hoppas dom förstår arr det går bra i vanliga affärer det har tagit oss ett par månader men nu är vi i hamn hurra.. Tills dom hittar på något nytt skit med pengarna.. Jag ska göra ett inlägg om det här och du är så smart som spar hemma istället.. Kram Nicki

   • Fattar att du blev förbannad. Var ska man annars växla in pengar om inte på banken…..det säger ju en hel del om deras skumraskaffärer. Usch, jag blir också arg. Det är deras förbannade skyldighet att ta emot pengarna.
    ——
    Ja, nu väntar jag på ett inlägg i frågan av dej. Michael Thude’n (parasitstopp.se) är ju bra på sånt här, så där kan du ju plocka info. Det har jag gjort. (Vi kom på att vi är nära grannar :D. Rätt lustigt faktiskt. Han kunde ju ha bott var som helst i Sverige. Men vi har inte träffats. Jag är skeptisk till internetkontakter. Dessutom är jag en enstöring numera och inte så förtjust i sociala kontakter längre, haha ).

    Kram från Kao

   • Ja just nu känns det som om jag har räddat mina pengar för tredje gången.. Först var det tusenlappar utan remsa som skulle bort med andan i halsen fick jag iväg dom.. Sen året efter var det dags igen tusenlappar med remsa femtio och tjugolappar klarade det också och nu sist fem och hundra lappar det har varit förbaskat jobbigt och gett mig sömnlösa nätter.. men som sagt jag är klar tack vare alla våra vanliga affärer och bensinmackar TACK till dom.. Banken har jag ingen som helst nytta av.. Dom är helt värdelösa och ja ska snart åstadkomma någon typ av inlägg om det..
    jaha vad spännande att ni nästan är grannar.. Jag har ännu så länge inte träffat någon jag lärt känna i bloggarna.. Skickar sms och bilder via mobil med en i Stockholm sen flera år tillbaka skickar julkort via post till en i borås och en i usa.. men det är nog allt.. Man vet aldrig vad man ger sig in på om man träffas den trevliga internetvännen kanske visar sig vara helgalen eller världens bästa vän så lite svårt att veta vad man ska göra..
    men man får förtroende direkt för vissa jag har några och du är en av dom.. Kram på dig… Nicki

   • Ja du är ju inte den första som försökt lösa in pengar på banken och mött hårt motstånd. Det är tamejtusan inte klokt. Egentligen måste de väl ta emot pengarna enligt lag? Fråga Michael.
    ———-
    Inför min resa till Sri Lanka & Maldiverna i dec-2011 behövde jag 30.000kr i kontanter från mitt eget konto på SEB. Det blev ett väldigt rabalder och misstänksamhet från bankpersonalen innan jag äntligen fick ut dem. Senare tog jag ut ytterligare pengar och hyrde ett bankfack där jag la dem och annat som jag inte ville ha hemma. Nu har jag däremot sagt upp bankfacket eftersom jag inte längre har något att lägga där.

    Har träffat flera bloggare och en av dem var verkligen helgalen – en kvinna som bodde norrut. Men jag har också träffat trevliga personer, men inte nu på många år. Vill inte längre förstöra en bra bloggkontakt genom att träffa vederbörande.
    Kram
    Kao

   • Ja enligt riksbanken måste dom ta emot pengar men dom bryr sig inte dom vägrar.. Kan tänka mig att det blev rabalder när du ville ta ut så mycket skulle nog bli ännu värre nu tror jag när dom fått terroristgrupper på hjärnan.. Bankfack låter som en ganska bra ide om man inte vill ha pengar hemma det blir väl mer privat också…
    Håller med dig, tror att bra bloggkontakter är bra och det blir säkert inte samma sak i verkligheten..
    kram så länge Nicki

   • Tja, bankerna gör ju precis som de vill och ingen stoppar ju dem heller. Lagarna är skrivna för att skydda dessa parasiter.
    —–
    Minsta bankfacket (stort som en välfylld portfölj) kostar 450:-/år och man behöver inte redovisa vad man har i sitt fack.
    Kram från Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s