Överklassens Moraliskt Kriminella Beteenden // Kao

Främst gäller det ju att dessa personer anser sej som högre stående varelser, för vilka vanliga lagar, normer och regler inte gäller. Och vad gör regeringen åt detta? Ingenting. Nja, man har ju börjat nysta upp skatteflykten till dito ”paradis”.

Men det räcker inte! De som har mest har alltid klagat på skatterna och gör allt för att komma undan. Men de får ju göra det!!! För mej är det obegripligt att de som tjänar mest inte betalar någon skatt, eller förhållandevis lite med tanke på sina ofantliga onödigt höga inkomster.

Vad säger Löfven &Co?

Så här skriver Aftonbladets Daniel Swedin i sin krönika idag 16/3-2017.

Citat: ”Överklassen gör inte rätt för sig

Om Sveriges stenrika elit betalade skatt skulle vi kunna anställa fler i vården

Anna Kinberg Batra tycker folk ska göra rätt för sig. Gäller det även partikamraterna?

Anna Kinberg Batra tycker folk ska göra rätt för sig. Gäller det även partikamraterna?

– Sverige är ett starkt samhälle som håller ihop, men det kommer inte av sig självt. Det ställer krav. Det kräver att alla gör vad de kan för att bidra, för att göra rätt för sig, och för att efter sin förmåga göra sin del för det vi kallar vårt.

Så där inledde Moderatledaren Anna Kinberg Batra ett anförande i riksdagen i dag. Och det finns väl ingen som inte håller med henne.

Jo, det gör ju det.

Gömt pengar i skatteparadis

I kväll tittar “Uppdrag granskning” närmare på en del av det som på myndighetsspråk kallas skattefelet – den skatt som inte betalas in till samhället. Det handlar om svartarbete, momsfiffel, slarv och skatteplanering. Men det handlar också om skatteflykt och skattefusk.

Om man bor och är skatteskyldig i Sverige, har pengar utomlands utan att deklarera det och utan att betala skatt på sin avkastning är det ett skattebrott. Hur många det är som gör så här har vi bara kunnat gissa.

Tills nu. Att gömma pengar i olika skatteparadis har blivit lite svårare på senare år. I dag kan det svenska Skatteverket få information om bankkonton och andra tillgångar i länder där banksekretessen tidigare har hindrat det.

Och från Skattverkets sida har budskapet varit tydligt: om en skatteflykting tar hem pengarna, skickar in en rättelse och skattar sex år tillbaka så blir pengarna i myndighetens ögon vita. Man slipper bli anmäld och åtalad. Man slipper straffavgifter.

Och den chansen har åtminstone 9 000 personer tagit. visar “Uppdrag granskning”. När risken för att åka fast ökat samtidigt som risken att bli straffad för sitt fuskande raderats vill många berätta om sina pengar.

Som en återträff på Lundsberg

Vilka är det då som erkänt att de undanhållit pengar från svenska staten?

Det är politiker som Walburga Habsburg Douglas (M), Marianne Kierkemann (M) och Otto von Arnold (KD). Det är näringslivstoppar som Karl Adam Bonnier, Investers Gunnar Brock och Swedbanks Anders Igel.

Här har vi också grevinnan Marianne Bernadotte, greve Hans Gabriel Trolle Wachtmeister och den tidigare överhovmästarinnan Alice Trolle. Överklasspersoner och Svensk Damtidning-kändisar som Fredrik Gottleib och Agneta Kreuger finns också med på listan.

Och här har vi också Frank Belfrage, närmaste man till tidigare utrikesministern Carl Bildt.

Det är ett digert gäng, som en klassåterträff på Lundsberg. Och när “Uppdrag granskning” försöker intervjua dem får de resa till gods, slott, pråliga paradvåningar och flärdfulla kontor i Stockolms innerstad i jakt på kommentarer. Men nästan ingen vill prata. Tacka för det. Detta är ju rättskaffens personer som inte vill skylta offentligt i tjuvnadssammanhang.

Orimlig straffrihet

Hur mycket har då dessa företrädare för samhällets elit undanhållit samhället? Vi kan ta ett exempel.

En sådan som Gunnar Brock har i åratal hållit sin förmögenhet på 190 miljoner hemlig för Skatteverket. Sina miljoninkomster har han heller inte berättat om.

Enligt “Uppdrag gransknings” beräkningar så går staten årligen miste om 7 miljarder kronor på grund av att svenskar gömmer pengar utomlands.

Det motsvarar 19 000 undersköterskor i äldreomsorgen. Det är vad det kostar att gå i skolan för 76 000 mellanstadieelever. Det är sex gånger mer än vad alla idrottsföreningars barn- och ungdomsverksamhet får i stöd från staten. Det är tre gånger mer än kostnaden för landets alla skolsköterskor, skolläkare, kuratorer och skolpsykologer.

Låt oss nu stanna upp ett ögonblick och ställa oss några frågor.

Är verkligen rimligt med straffrihet om man undanhållit 190 miljoner från skatt?

Och är det är rimligt att Sverige inte har förmögenhetsskatt, arvsskatt eller gåvoskatt när det är här pengarna finns?

Alla ska ju göra rätt för sig.” (slut citat)

 

Annonser

41 svar till “Överklassens Moraliskt Kriminella Beteenden // Kao

 1. Håller med!
  Professor Andrew Sayer visar i sin bok ””Why We Can’t Afford the Rich” att de rika anskaffat sin egendom genom parasitism (Sayer använder oftast uttrycket ”unearned income” – men faktiskt också ofta uttryck som parasitera). Enligt de klassiska ekonomerna (japp även de liberala Stuart Mill och Adam Smith) skulle de med ”unearned income” tas ifrån sitt parasitrov genom skatten. Samtliga av dagens partier står mao till höger om de klassiska liberala ekonomerna – t.om vänsterpartiet är ett ”nyliberalt” parti.

  Faktum är att vi knappt skulle behöva betala någon skatt om staten skapade pengar som spenderades ut. Den enda skatten som skulle behövas tas ut skulle vara den som omfördelar parasitrovet som parasiterna anskaffar sig samt för att hålla reda på penningmängden.

  Istället är staten och kommunerna enligt lag (Maastricht och Lissanonavtalet) tvugna att ”låna” fullständiga påhitt från bankerna. Det är för att betala dessa påhitt som vi betalar skatt – vi betalar skatt för att mata och göda parasiter som Wahlros, Wallenberg etc

  Grunden för denna parasitism ligger i den vansinniga tanken att pengar kan arbeta och föröka sig själva – överklassen tror på fullaste allvar att man kan ligga i hängmattan på Bahamas och pengarna utför något slags arbete (t.ex gräva med en spade) och har egna fortplantningsorgan. Mao de tror att man arbetar när man deltar i pyramidspel typ spekulera på börsen etc. ”Unearned income” har blivit något ”fint” – att arbeta (earned income) för att få ihop sin försörjning har blivit något fult.

  Om staten skapade ruttnande pengar (såsom Silvio Gesell skulle vi ha råd med allt och finansparasiterna skulle inte kunna parasitera genom att vänta på att pengarna ”växer” av sig själv genom att andra arbetar. Det är gamnska meningslöst att samla ruttnande pengar i hängmattan på Bahamas – de ruttnar ju bort.
  Staten skulle då kunna finansiera all välfärd utan att någon skatt tas ut (mer än, återigen, för att återta parasiternas rov). De gamla, handikappade, sjukvården etc etc skulle då kunna få det de behöver och vi skulle få en ekonomi som bygger på att producera varor och tjänster – till skillnad från dagens system där ekonomi består av allehanda pyramidspel (börsen tycks ju vara det enda som enligt media ÄR ekonomi – men vilka reella värden skapar börsen? – inga – den suger ut värden från de som jobbar).

  Skrev om ruttnande valuta här och hur den kunde användas i kombination med Keyens Bancor-förslag:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2013/07/30/hur-keynes-bancorforslag-skulle-kunna-anvandas-med-lokala-valutor/

 2. Ping: Bör ska vi sluta göda parasiter som Wallenberg och Wahlroos genom skatten? | Ett nytt penningsystem

 3. Ja vad säger man det är ju så här det är..
  Den lilla människan klarar sig varken från det ena eller det andra men dom som har allt ja det är skillnad.. Blir förbannad när jag läser om det här..
  När det gäller det vi pratade om förut det vill säga pengar så har jag nu växlat allt vi hade och det var ganska mycket.. Vi har växlat på iCA COOP OK the phone house Lidl ja överallt och alla har varit mycket tillmötesgående inga problem alls..
  Till skillnad från dom förbannade bankerna som vägrar hjälpa till och som dessutom har världens sämsta service..
  Men nu har jag eller vi enbart nya sedlar inte en enda gammal och lättnaden är enorm..
  Nästa steg blir väl att pengar ska bort och då får man säkerligen inte heller sätta in det man har..
  Jag tycker hela vårt samhälle försämras på många sätt till det sämre..
  Men jag kan i alla fall önska dig en fin helg så hörs vi…
  Kram Nicki

  • Du är inne på helt rätt spår. Bankerna vill varken se oss eller riktiga pengar som kommer utifrån och in. De vill bara att vi lånar av dem, trots att de egentligen inte lånar ut en krona. Det är bara digitala pengar.
   ——–
   Jag har börjat ha kontanter hemma i.st.f att handla med kort. Tycker inte att banken har med att göra vad jag gör av med mina egna pengar. Annars kan de ju se det på mitt konto på nätet och det gillar jag inte.
   Ha en fin helg du också.
   // Kao

   • Håller med dig helt i det där skumma mailet jag fick så fick jag mer eller mindre lova att inte sätta in pengar hos dom i år sjukt eller hur?
    jag bryr mig inte med dom längre, vi hade först ett helsicke med tusenlappar lyckades bli av med alla i tid.. Sen kom nästa problem för då hade man istället dubbelt så många fem hundra lappar och hundra lappar men nu är vi äntligen av med alla gamla sedlar och jag vägrar ta emot gamla om jag råkar få sådana i någon affär.. har också blivit av med alla mynt har just nu 6 kronor i gamla mynt 🙂
    Om du visste vilken lättnad det är.. Har läst om två olika par som sparat en massa hemma dom får inte växla alls nu.. Hoppas dom förstår arr det går bra i vanliga affärer det har tagit oss ett par månader men nu är vi i hamn hurra.. Tills dom hittar på något nytt skit med pengarna.. Jag ska göra ett inlägg om det här och du är så smart som spar hemma istället.. Kram Nicki

   • Fattar att du blev förbannad. Var ska man annars växla in pengar om inte på banken…..det säger ju en hel del om deras skumraskaffärer. Usch, jag blir också arg. Det är deras förbannade skyldighet att ta emot pengarna.
    ——
    Ja, nu väntar jag på ett inlägg i frågan av dej. Michael Thude’n (parasitstopp.se) är ju bra på sånt här, så där kan du ju plocka info. Det har jag gjort. (Vi kom på att vi är nära grannar :D. Rätt lustigt faktiskt. Han kunde ju ha bott var som helst i Sverige. Men vi har inte träffats. Jag är skeptisk till internetkontakter. Dessutom är jag en enstöring numera och inte så förtjust i sociala kontakter längre, haha ).

    Kram från Kao

   • Ja just nu känns det som om jag har räddat mina pengar för tredje gången.. Först var det tusenlappar utan remsa som skulle bort med andan i halsen fick jag iväg dom.. Sen året efter var det dags igen tusenlappar med remsa femtio och tjugolappar klarade det också och nu sist fem och hundra lappar det har varit förbaskat jobbigt och gett mig sömnlösa nätter.. men som sagt jag är klar tack vare alla våra vanliga affärer och bensinmackar TACK till dom.. Banken har jag ingen som helst nytta av.. Dom är helt värdelösa och ja ska snart åstadkomma någon typ av inlägg om det..
    jaha vad spännande att ni nästan är grannar.. Jag har ännu så länge inte träffat någon jag lärt känna i bloggarna.. Skickar sms och bilder via mobil med en i Stockholm sen flera år tillbaka skickar julkort via post till en i borås och en i usa.. men det är nog allt.. Man vet aldrig vad man ger sig in på om man träffas den trevliga internetvännen kanske visar sig vara helgalen eller världens bästa vän så lite svårt att veta vad man ska göra..
    men man får förtroende direkt för vissa jag har några och du är en av dom.. Kram på dig… Nicki

   • Ja du är ju inte den första som försökt lösa in pengar på banken och mött hårt motstånd. Det är tamejtusan inte klokt. Egentligen måste de väl ta emot pengarna enligt lag? Fråga Michael.
    ———-
    Inför min resa till Sri Lanka & Maldiverna i dec-2011 behövde jag 30.000kr i kontanter från mitt eget konto på SEB. Det blev ett väldigt rabalder och misstänksamhet från bankpersonalen innan jag äntligen fick ut dem. Senare tog jag ut ytterligare pengar och hyrde ett bankfack där jag la dem och annat som jag inte ville ha hemma. Nu har jag däremot sagt upp bankfacket eftersom jag inte längre har något att lägga där.

    Har träffat flera bloggare och en av dem var verkligen helgalen – en kvinna som bodde norrut. Men jag har också träffat trevliga personer, men inte nu på många år. Vill inte längre förstöra en bra bloggkontakt genom att träffa vederbörande.
    Kram
    Kao

   • Ja enligt riksbanken måste dom ta emot pengar men dom bryr sig inte dom vägrar.. Kan tänka mig att det blev rabalder när du ville ta ut så mycket skulle nog bli ännu värre nu tror jag när dom fått terroristgrupper på hjärnan.. Bankfack låter som en ganska bra ide om man inte vill ha pengar hemma det blir väl mer privat också…
    Håller med dig, tror att bra bloggkontakter är bra och det blir säkert inte samma sak i verkligheten..
    kram så länge Nicki

   • Tja, bankerna gör ju precis som de vill och ingen stoppar ju dem heller. Lagarna är skrivna för att skydda dessa parasiter.
    —–
    Minsta bankfacket (stort som en välfylld portfölj) kostar 450:-/år och man behöver inte redovisa vad man har i sitt fack.
    Kram från Kao

 4. Röstar du rätt kan Krösus pengar beskattas i framtiden. Krösus ska då känna sig väl till mods. Mona Sahlin tyckte ju ex. att det var sexigt med män som betalade mycket skatt och vem vill inte betala skatt som ska spenderas på alla ”barnen” med skägg? Bara de ondskefulla elaka rasisterna givetvis. Godheten vill givetvis ge de vuxna ”barnen” allt och samtidigt driva upp statsskulden så att UNHCR i slutändan inte kan få någonting alls.

  • Jag vet vad jag ska rösta på, trots att jag inte alls gillar deras nuvarande flyktingpolitik.
   Anser att de som tycker man ska släppa in kreti och pleti är rasister. Jag är realist och försöker påtala faran med att låta folk välla in i Sverige.

   // Kao

   • Vi har rösthemlighet i Sverige, så du behöver givetvis inte berätta vad du tänker rösta på, även om det vore intressant att veta, men nu till mina två enkla frågor:

    Hur tror du, som realist, att allting ska bli rätt när du tydligen ämnar rösta på en politiker som du anser gjort fel och fortsatt ämnar göra fel?

    Varför röstar du inte på en politiker som har haft mer rätt än fel och fortsatt ämnar göra mer rätt än fel istället?

   • Det har jag inte sagt. Kommer rösta på den som liknar mina ideologiska tankegångar mest, men det blir svårt eftersom vi är oense om en stor viktig fråga. Fast i fördelningspolitiken och mycket annat är vi helt överens.

    // Kao

   • I slutändan… Tror du det kommer bli mycket kvar att fördela om ditt parti inte driver ut ur EU-eländet aktivt, minskar skuldberget, samt stoppar massmigrationen tvärt genom repatrieringar?

    Jag tror själv att vi kan vara hur eniga som helst om att jämlikhet är gott och förträffligt, men utan vänsternationalism, betyder det i praktiken inte någonting. Vi måste först och främst ta hand om vårt eget land och vårt eget folk. DETTA gäller även om vi sedan vill hjälpa andra. Ett grekiskt ”debtocracy” kan inte hjälpa andra människor effektivt, men kommer enbart skapa extrem sekterism och rasism.

   • Repatriering är ett obehagligt ord i mina öron, låter nästan som avrättning, men jag vet ju vad det betyder.
    —–
    Det urusla sätt och de dimridåer och fanatism hos olika grupper som fått tillfället att ropa högst har också bäddat för högerextremism.

    Självklart måste vi först hjälpa vårt eget folk, men inte kasta ut dem som redan har etablerat sig här med bostad, jobb och skola.

    Vare sig det är pursvenskar eller tidigare invandrade personer så måste alla följa lagen.

    En fråga det har varit helt tyst om och som bekymrar mig är den om bostäder för våra unga.

    // Kao

   • Repatriering betyder oftast enbart att skicka hem någon till far, mor, familj och släktingar.

    ”högerextremism” eller ”högerpopulism” är också tvivelaktiga ord. Vem är höger och vem är populist och vem är extrem?

    Har etablerat sig? Asyl är tänkt att hjälpa människor att komma undan personlig förföljelse, inte ge bostad, jobb och skola till icke-barn och icke-flyktingar.

    När fred uppstår i hemlandet försvinner naturligtvis också asylskälet. Har de bott i ex. Iran, var de heller inte flyktingar alls.

    Bostad och utbildning finns även i de länderna där nere. Det är inte vårt ansvar att göra påläggskalvar av deras barn på lånade pengar utställda på svenska skattebetalares kreditkort.

    Pursvenskar tvingas ta studielån. Deras föräldrar betalar via skattsedeln för utbildningen. Hur är det med påläggskalvarna?

    Du säger dig bekymra dig om bostäder för våra unga. Nåväl, låt oss skicka hem icke-flyktingarna och icke-barnen så finns det nog ordentligt med bostäder igen och då djävlar ska du få se på hyror som sjunker också!

   • Det återstår att se hur man tacklar detta, men jag hävdar återigen att asylärendena måste gå fan så mycket snabbare.
    ———
    Att de marockanska gatubarnen ska direkt hem till släkten i Marocko har jag däremot tyckt hela tiden. Finns inte ens nån anledning att utreda dem här.

    Men ibland vill vissa länder inte ens ta tillbaks sina egna medborgare. I Iran blir man aldrig iransk medborgare, inte ens deras barn som föds där. Som i exemplet med arbogakvinnan Johanna Möllers ex, Muhammad Rajabi, som genom hennes påtryckningar, tjat och manipulationer och instruktioner fick honom att mörda hennes pappa och svårt skada hennes mamma

    // Kao

   • Enig. Asylärendena måste gå snabbare och det är möjligt. Man gör det i Holland.

    Enig om marockanerna. Där finns inga asylskäl.

    Jag har funderat på det där med återvandringen av människor vars länder inte vill ha dem och kommit fram till att man kan släppa dem i mindre enklare segelbåtar på internationellt vatten med mat och vatten för en vecka och låter dem segla hem.

    Man tar dem helt enkelt på häktad kryssning och säger sedan hej då och lycka till när vädret är relativt gott för dem. Strax kan de sedan träffa sina familjer och vänner igen.

   • ”Släppa dem i mindre båtar…”. Det där gillar jag inte alls! Men man kan flyga hem dem, släppa av dem på flygplatsen och åka därifrån, kanske. Men man kan inte utsätta folk för livsfara medvetet, Din människosyn förbryllar mej nu.

   • Du kan inte släppa av folk på flygplatser utan lov. Då får inte planen landa eller lyfta igen. Glöm det! Fallskärm möjligtvis innan du kommer till flygplatsen, men då kan folk bryta benen. Inte så trevligt.

    Drottninggatan är livsfara och mycket annat numera. De som släppte in herrar som denne har en märklig människosyn, anser jag.

    Jag har seglat själv. Det är ingen större livsfara. Dykning är värre. Farligast lär små enmotoriga flygplan vara. Riktigt farligt.

    Självfallet ska det vara osänkbara segelbåtar och gynnsamma förhållanden. Man kan även övervaka överfarten med drönare och ingripa om det skulle gå snett.

    Målet är INTE den människovidrighet som dagens signalpolitik skapar , med följden av drivor med lik flyter upp på stränderna i Medelhavet. DET är en vidrig politik som 7 partier i riksdagen skapat, inkl. V. indirekt massmord. Vidrigt. Bisarrt!

    Min människosyn är betydligt bättre. Jag vill rädda de här människornas familjer från den här sorgen och lösa deras problem ekologiskt lokalt. Det är inte enbart god människosyn, men god, djur och växtsyn.

   • …..Där försvann sista delen av mitt svar ut i etern…Vad jag ville säga är att en afghansk kille född i Iran av afghanska föräldrar får inte komma tillbaks till Iran, som tex vid utvisning härifrån. I Afghanistan har denna MR aldrig ens satt sin fot. Dilemmat för de vänliga svenska myndigheterna slutar i att han inte kan sändas till nåt av länderna efter sitt 14-åriga fängelsestraff. Den rättspsykiatriska undersökningen (som jag har läst) visar att han är en antisocial personlighetsstörd person med svåra psykopatiska drag, alltså en livstidskriminell våldsman som lär komma ut om ca 10 år. Vad ska man göra åt såna dilemman när ingen sen vill ta emot honom?

    // Kao

   • Så varför på vatten och inte på en flygplats, i så fall. Sätt dej in i hur du själv skulle känna dej om du satt där….

   • Undrar verkligen vad Migrationsverket har för regler, premisser för vem som ska få stanna och vem som inte får det. Verkar vara helt godtyckligt i fråga om vilken tjänsteman flyktingen hamnar hos.
    Det är vidrigt ch barbariskt att ge folk hopp och sen grusa det med ett pennstreck!

    Senast idag har jag läst om ensamkommande unga kvinnor som kastats ut, utan någon som helst vettig förklaring. Däremot får en massa ensamstående män stanna. Vad som ger dem rätten att stanna men inte kvinnorna, det är en gåta för mej.

    Tidigare skrev jag på bloggen om just det godtyckliga urvalet. Samt vad ett överskott på män gör mot samhället i stort. 2015 hade vi en ojämnare fördelning män/kvinnor i landet, tom värre än KIna då de hade infört enbarnspolitiken…och kvinnliga foster aborterades, innan man insåg galenskapen med en sån politik.

    Kvinnor har i allmänhet mycket lättare att anpassa sej här, bara de slipper nån karl som övervakar dem.

    Man ska också ha klart för sej att de flesta flyktingar är otroligt hårt uppbundna till sina familjer i hemlandet av tradition och religion och många blir ytterst olyckliga här. De vill ha hit familjen också, men det är uteslutet ur min synvinkel. I så fall skulle det komma ca 5 ggr mer folk och det klarar inte Sverige av.

    (Tankar just nu, men även förr)

    De som tycker att vi ska släppa in alla hit av humanistiska skäl har nog inte räknat med vad som skulle hända om man släppte in både flyktingarna och sen även deras familjer. Tycker det säger sej självt att det inte skulle fungera, vare sej för dem eller för oss.
    —-
    Finns Massor att skriva i detta ämne, men skulle jag nämna de här problemen på t.ex twitter så skulle jag få en hatstorm över mej från främst vänsterhåll och kallas rasist. Faktaresistens är namnet på problemet, när folk inte vill se problemet.

    // Kao

   • Jo, man undrar över de verkliga orsakerna.
    Könet borde verkligen inte avgöra, men jag tror att männen kan ha lärt sig ljuga om tvång om militärtjänst och risk för att dö i kriget i Syrien eller liknande. Förmodligen allra oftast osanning. Kvinnorna kan ju inte ange det skälet, följaktligen kanske pennstrecket direkt? Ingen av dem är flykting, men männen kan ljuga sig in.

    Kina hade inget val vd gäller ettbarns politik. Vad gäller aborterna så var det ett jämställdhetsproblem, samt vetskapen om att de kunde välja kön på barnet. Kineser anser ofta att politiken var nödvändig. Numera har de tvåbarnspolitik.

    Min uppfattning är att kvinnor ofta är osäkrare och mer benägna att söka upp sekter från hemlandet och att de inte anpassar sig, ex, knallar runt i slöja, men männen är ofta snabba på att lära sig hur man rakar av skägget och klär upp sig för att kunna ”synda”.

    Om migranten är är otroligt hårt uppbundna till sina familjer i hemlandet av tradition och religion och blir ytterst olyckliga här så är ju frågan hur goda ”de goda hjälparna” är som lockar hit dem med sin signalpolitik?

    Riktigt. ”de goda hjälparna är ibland så ”goda” att hjärnan och det egna folket glöms bort helt, men då blir det givetvis ondska.

    Att inför andra bli kallad för nedsättande ord kan polisanmälas och du kan få skadestånd. En välkommen extraintäkt samtidigt som du läxar upp dem till hövlighet och mer öppenhet till fakta?

    Alternativt förslag är att säga: ”Jag rangordnar inte etniciteter, men år inte den rasist som föder en politik som skapar rasism och minskar hjälpen till riktiga flyktingar, genom att hjälpa icke-flyktingar?

   • Tror tvärtemot vad du tror i råga om män och kvinnor som har flytt hit: kvinnorna ser friheten, men männen vill behålla/kontrollera de gamla värderingarna från hemlandet.
    ——
    Ja, det är en form av ondska som dessa hjälpare själva inte ens begriper.
    Återigen hänvisar jag till vise män som pratar om pliktetik kontra ansvarsetik….och skulle vilja att alla civiliserade människor tänkte på det innan de uttalade sej.
    ——
    Polisanmäla? Äh, folk får väl tycka vad de vill, men jag måste också få tycka vad jag vill. Även om andras tyckande. Men att ta emot hat är en annan sak. Såna individer släcker jag ner och pratar inte med. Har folk inget att komma med, inga argument förutom hat och hot – då lämnar jag. Varför skulle jag bry mej om såna?
    ————
    Det är folk från krigförande länder jag vill ge en fristad, sen att övriga världssamfundet (särskilt de länder som har varit med om att bomba sönder dessa personers hemländer, ska hjälpa till att bygga upp länderna igen). Sen kan folk flytta hem igen.

    // Kao

    // kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s