Linus på linjen (video ca 2,5 minuter)// Kao

För många år sen gick dessa  korta filmsnuttar på teve. Varför de slutade sända italienaren Osvaldos roliga små episoder vet jag ej.

Man behöver inte begripa språket (jag tror inte det är italienska, verkar vara ett påhittat språk). Men man begriper ju allt ändå. Finns hur många filmsnuttar som helst, men kolla på denna  här (klicka på rubriken):

13 svar till “Linus på linjen (video ca 2,5 minuter)// Kao

 1. Linus på Linjen i ditt Youtube-klipp visar ett kul men tragikomiskt exempel på dåligt ledarskap som bygger på egenintresse och prestige, där hans kopior inte accepterar att han satt sig själv på piedestal. Det är en parodi på många människors beteende.

  Kopiorna av Linus inser inte att de skulle vara lika dåliga som Linus om de bytte plats med honom. Deras enda drivkraft att leda är prestige och bygger inte på verkliga egenskaper som är viktiga för ledarskap.

  Det kräver eftertanke för att veta när man ska acceptera ledarskap och när man inte ska göra det och istället leda själv. Meditation ökar detta medvetande. För de flesta handlar kampen om dominansen enbart om ett ödlelikt beteende, d.v.s. om att stå överst på pallen. Ledarskapsvilja bottnar då inte i förståelsen om nödvändigheten av den medvetne individens dominans för att hindra de med avsikt att skada organisationen med hjälp av okunniga människor som de utnyttjar för att uppnå dessa prestigefyllda mål.

  Min egen förståelse av dominansen över Vetenskapliga partiets inriktning beror på den egna erfarenheten av vad som sker med organisationer där individer av prestige krossar grundarnas visioner. Det går naturligtvis käpprätt åt helvete.

  Jag har sett problemet i Socialdemokraterna, i Miljöpartiet och i Direktdemokraterna, där grundarnas visioner smulats sönder och gjorts om till oigenkännlighet, d.v.s. ett klandervärt och omoraliskt beteende utfört av prestigefyllda individer med det enda målet att sätta sig själva överst på pallen. De gör det med hjälp av de okunniga som de utnyttjar.

  ”Socialismen” görs ex. om till extrem marknadsliberalism åt monopolkapitalet. ”Demokratin” avskaffas och skicka till Bryssel. Ekologisk hållbarhet säljs ut för ohållbar tillväxt av population och ökad konsumtion i ett redan överkonsumerande Sverige. Den öppna verifierbara direktdemokratin låses in i en overifierbar ”black box” i händerna på programmerare o.s.v.

  Verkligt ledarskap handlar om visioner, ett klart medvetande, om öppenhet, skepticism, envishet, d.v.s. positiva egenskaper som bidrar till organisationens syfte och mål. När man finner sådant ska man gladeligen följa och hylla det, inte obstruera! När visionerna krossas av de prestigefyllda och de okunniga ska man följa visionärerna när de lyfter på hatten och startar om, inte fortsätta att följa de klandervärda Linusarna!

  Om man inte gillar en organisation som människor byggt upp och känner för att obstruera den så bör man naturligtvis absolut INTE gå med i den och skapa kaos, men istället starta en ny organisation som är bättre. När grundarna blir förbannade och går ur så är det en tydlig indikation på att skeppet strax kommer sjunka.

  Följ därför bra individer med visioner som du själv tror på! Stötta dem aktivt! Lyft fram dem! Om du inte gillar att det som de skapat och leder, starta då något bättre och led då detta! Det är positivt och konstruktivt.

  • Linus på Linjen är ingen trevlig figur, men han är kul för han avslöjar mycket av människornas svagheter (se flera avsnitt på Toutube).

   För att ta exempel på visionärer och såna som kom efter och förstörde visionärernas arbete enbart för egen vinning, ekonomiskt och av prestige, tänker jag ta några exempel från affärsvärlden eftersom vi båda känner till vilka det är:
   * De gamla wallenbergarna från 50-60-talet. DE hade visioner. De brydde sej t.o.m om sina arbetare. Sen kom deras arvtagare och förstörde den fina bilden och den bit av mänslighet som fanns och startade Investor. Resten vet vi.
   *IKEA-grundaren Kamprad. Sen tog hans söner över och det dröjde inte ens månader förrän sönerna och nya VD.n började raset.
   *HM-grundaren Stefan Perssons pappa. Hans son tog över och det gick fort utför. Nu har HANS son tagit utför och det är etter värre. Hela företaget kommer kollapsa.
   ———
   Nu gissar jag att du (som du brukar ;-)) inte kommer gilla mina exempel. Jag är ingen beundrare av storkapitalismen, som du vet. Men som jag skrev: Det är för att vi vet vilka de gamla var och vilka som sitter där nu och hur det har gått.
   —-
   Alltför många sitter på alltför höga poster i både företag och i politiken som inte borde sitta där. Men ingen gör nåt, de bara svansar för överheten för att få vara med och dela en liten bit av kakan själva.

   // Kao

  • Du nämner bl.a MP. Gustav Fridolin är en person jag är starkt skeptisk mot. Hans bebisaktiga utseende och det han slungar ur sej i tid och otid gör mej bara irriterad. Trior inte jag är ensam om om att tycka så .Lövin är i så fall mycket bättre, om man nu ska jämföra de två. För Fridolin är makten viktigare än ideologin. Det är vad jag tror och kan se när dessa två pratar i media.

   // kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s