Girigheten Och Girighetens Pris // Kao

Girighet är något som förstör för inte minst de som drabbas av dess härjningar, men även för dem som utövar den så kallade dödssynden. Dessa personer  lever med en ständig rädsla att förlora det som de har tillskansat sej, oftast genom moraliskt tvivelaktiga metoder. Ibland även brottsliga sådana.  

Men lagarna är ju skrivna för sådana individer och det är den enda anledningen till att de kan fortsätta med sitt smutsiga hantverk. Och protesterar vi andra så skrattar de bara åt oss. De anser sej ha rätt till det de har stulit från oss andra, bland annat genom att undvika att betala skatt. Att göra rätt för sej och bidra till samhällets bästa. De bryr sej enbart om sitt eget bästa och tycker att ‘solidaritet’ är ett skällsord.

Tja, det ordet vågar ju inte ens sossarna använda längre….

Vad ska de med alla sina pengar till när de redan har köpt allt de en gång ville ha? Girigheten blir till slut som ett självspelande piano. Genom stor rikedom i pengar får personen makt och den som får makt vill ha mer och mer makt. Det tar aldrig stopp. Är det att vara lycklig? Det tror jag inte.

Läs mitt gamla inlägg här:

https://kaobyterblogg.wordpress.com/2016/02/10/girigheten-och-girighetens-pris-kao/

https://kaobyterblogg.wordpress.com/2015/07/16/girighet-kao/

2 svar till “Girigheten Och Girighetens Pris // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s