Segregerade Muslimska Flickor I Sverige År 2017. Se Kalla Fakta ikväll 21.00 // Kao

I och för sej är detta inget nytt, inte för mej i alla fall, fast nu har pressen och politikerna tydligen vaknat. Så bra då, men det är lika idiotiskt och vidrigt för det. Varför ska alltid kvinnor rätta sej efter manliga kroppsimpulser och hederskomplex? Det räcker alltså inte för de muslimska flickorna  att de klär sej i vida hellånga kläder och bär slöja. Även som barn.  Det är väl männen som ska anpassa sej till att inte se kvinnan som ett villebråd, vad hon än bär för kläder. Inte kvinnorna som ska behöva göra sej osynliga för att inte väcka männens lustar? Eller har jag fel?

Läs detta!

Ur Expressen nyheter idag 4/4-17:

(citat) ”Personalen vid den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby i Stockholm tvingar flickorna gå in genom skolbussens bakre dörrar medan alla pojkar får gå in längst fram.

Devin Rexvid, doktorand i socialt arbete, drar paralleller till bussarna i Alabama i USA på 50-talet där svarta fick sitta längst bak och vita längst fram.
– Där var det hudfärg, här är det kön, säger han i kvällens ”Kalla fakta” i TV4.

2016 skapade den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby i västra Stockholm rubriker när det visade sig att den hade könsuppdelade gymnastiklektioner. Skolan försäkrade då att alla andra lektioner var gemensamma.
TV4:s samhällsprogram ”Kalla fakta” och reportern Helena Gissén avslöjar nu att även under skolans bönestunder så delas eleverna upp efter kön. Flickorna sitter i ett rum – och pojkarna i ett annat.

Skolan har även en egen skolbuss som hämtar upp elever som går i förskoleklass och i lågstadiet varje morgon. När de ska hem kommer bussen och hämtar dem igen.
I programmet syns tydligt hur personalen delar upp eleverna i två grupper – pojkar för sig och flickor för sig. Flickorna måste sedan gå in genom bussens bakre dörrar medan alla pojkar släpps in genom de främre dörrarna.

”Kalla fakta” bevittnar den behandlingen av flickorna flera gånger och konfronterar skolans rektor Hussein Ibrahim. Han vägrar dock svara på frågor om bussen.
– Jag har inte möjlighet tyvärr, säger han till TV4.
Med hot om att ringa polisen kör han i väg ”Kalla faktas” reporter och fotograf.

Devin Rexvid, doktorand i socialt arbete vid Umeå universitet, drar en parallell mellan Al-Azharskolans buss och bussarna i Alabama i USA på 50-talet där svarta fick sitta längst bak och vita längst fram. Han kallar det ”segregationsbuss”.
– Där var det hudfärg, här är det kön, säger han apropå parallellen.
– Den här särbehandlingen av flickor och pojkar ingår i den grundläggande socialiseringen i hemmet och det blir en förlängning av det i offentligheten, i skolan.
I kvällens avsnitt av ”Kalla fakta” uppmärksammas även att det i vissa förorter finns självutnämnda moralpoliser som trakasserar och hotar kvinnor.
För att lämnas i fred tvingas de följa informella regler: Att leva utan en man, dricka vin på sin balkong, ha hund, som enligt tolkningar av islam är ett smutsigt djur, eller klä sig i för korta kjolar kan få förödande konsekvenser. En av de som både hotats och trakasserats är Marie, 31. En kväll dök en grupp unga män upp utanför hennes lägenhet. De skrek att hon var en hora, att hon skulle få se på helvete och att hennes hundar skulle dödas. Hon tvingades flytta efter hoten och trakasserierna
Till slut fick hon nog.
– När man kastade gatsten efter mig och mina hundar och skrek att man ska bränna mina hundar, det var droppen.
Hon kände sig tvingad att ge upp sitt liv i Hjulsta och flytta.
– Som ensam kunde jag inte göra mer, säger hon i ”Kalla fakta”.
Devin Rexvid förklarar hur den här typen av samhällen växt fram. När samhället drar sig tillbaka lämnar det ett maktvakuum där konservativa och kriminella tar över, menar han.

Marie utsattes för hot.
– Signalerna är tydliga. Lever ni inte som vi säger, föreskriver eller förväntar oss så hör ni inte hemma här, säger han i ”Kalla fakta”.
Han fortsätter:
Kvinnor som kan klä sig som de vill, kvinnor som kan sitta och fika, ta en öl sola och på sin balkong – de framstår som ett väldigt stort hot mot de här männens hederlighet, manliga identitet och manliga status. De framstår även som ett enormt hot mot deras närstående kvinnor. Tänk om de kan inspirera och påverka deras kvinnor.

”Kalla fakta” visas i kväll tisdag klockan 21.00 på TV4.” (slut citat)

14 svar till “Segregerade Muslimska Flickor I Sverige År 2017. Se Kalla Fakta ikväll 21.00 // Kao

 1. Såg programmet och jag blev inte förvånad alls..precis så har jag uppfattat att det är.
  I våran lilla stad har det hänt en hel del och här pratas det om att ha särskilda dagar bara för män och kvinnor på badhuset, Nej tack säger jag ..det hjälper inte att skilja män och kvinnor på det sättet. Att inte ens få gå ut och fika ifred utan då bli hänvisad till att sitta på en annan sida av kaffeet..fruktansvärt!
  Jisses vi lever ju i ett fritt land ..men det verkar som om att det på vissa ställen är som ett helt annat land ..så får det inte vara.

  Jag vart mycket illa berörd av programet igår och då jag vaknade i morse hade jag tankarna kvar ..man kan bli mörkrädd för mindre. Sen läser jag AB och får än mer till mig ..
  //Otto

  • Jag blev också illa berörd, men mest förbannad. Hur man kan låta det gå så långt är skamligt. Nu blir det mycket svårt att komma till rätta med detta. Till och med småpojkarna beter sej ju som moralpoliser. Kan inte tänka mej annat än att de fått med sej dessa åsikter hemifrån.
   // Kao

   • Ja hur kan man låta det gå så långt innan man fattar vad som pågår. De vet säkerligen vad som gäller i vårt land men deras uppfattning om vad som är rätt är starkare än våra lagar.
    //Otto

   • Ja det är sorgligt att många tar med sej sina problem och ibland sina krig och uråldriga patriarkaliska strukturer och unken kultur hit till Sverige, där de skulle kunnat leva i frid, fred och frihet.
    // Kao

  • Såg du programmet Kalla Fakta? Det är farligt att låta bostadsområden falla i händerna på kriminella och fundamentalister. Till slut blir det svårt att hantera problemet, när det har gått för långt.
   Kram
   Kao

 2. För många år sedan hörde jag till ett bemanningsföretag som tillhandahöll lärare. Tillsammans med en representant för detta företag var jag på anställningsintervju på denna skola. Det var inte samma rektor som i programmet men jag kände en iskyla och ett avståndstagande när de såg bemanningsföretagets förslag, dvs mig som var en ung tjej med blonderat hårsvall och västerländskt klädd. Obehagligt var det.

  Med detta vill jag inte ha sagt att alla muslimer tänker så om svenska kvinnor, för i klassrummet blir jag väl bemött och respekterad av alla. Men den skolan kändes speciell.

  • Jag minns att du har jobbat med SFI. Än viktigare än språket är ju att de som kommer hit får veta vad som förväntas av dem själva och vad som gäller här, samt att inte alla som ej bär huckle är horor. Finns ingen anledning alls att sånt tillåts. Tvärtom är det ett stort misslyckande att låta sånt passera och SÅNT skapar rasism och främlingsfientlighet.
   Inte bara sina rättigheter ska man känna till då man kommer hit, utan också de skyldigheter man har som medborgare när man bor här.Det måste ju vi som bor här göra. speciella regler och undantag kan inte göras för vissa grupperingar.
   Många har inte begripit detta pga att ingen har berättat det för dem. Sen får man heller inte låta det gå så långt som det har gjort här och där i framförallt storstäderna. R unt om i Europa och även här. Jag tycker det är för jävligt att främst kvinnor som kommer hit upplever att de fortfarande är klavbundna till gamla patriarkaliska unkna kultur – och religionsuppfattningar. Och vi låter det ske av nån missriktad välvilja!!!
   De här männen som tar hit dessa inställningar och vägrar ge med sej och fatta att de lever i ett annat land förstör framtiden och hoppet och möjligheterna till utbildning och kunskaper för de här kvinnorna att få leva i ett fritt samhälle. Även för sina egna barn.
   Kvinnorna, i den mån man alls ser dem, rör sej som skuggor. Så här ska det absolut inte vara. Deras överkåta svartsjuka karlar måste ta seden dit de kommer. Så är det bara.
   Jag tycker att vi ska hjälpa dem som är i nöd, som flyr från krig och elände. Men vi ska inte tillåta parallellsamhällen.
   Finns jättemycket mer att skriva om detta, men jag nöjer mej med denna svarskommentar just nu. Men är helt öppen för diskussion.
   Ciao’
   // Kao

   • Jag jobbar fortfarande som sfi-lärare, fast varit sjukskriven den sista tiden. Men jag älskar mitt jobb och jag möter där som jag uppfattar det ”schyssta människor” som gör sitt bästa efter sina förutsättningar. Dessa ”överreligiösa muppar” som man ser i reportage och som går omkring med helskägg och andra religiösa kläder existerar inte på sfi! Och jag har ändå jobbat med detta i 17 år… Jag undrar alltid ”varifrån de kommer”, dessa småpåvar som vill regera i förorten. För det handlar inte om religion i första hand, Utan om mansgriseri.

    Jag håller helt med om att vi måste stå på kvinnornas sida här, de ska inte behöva uppleva förtryck och trakasserier. Samhället måste visa att detta accepterar vi inte!

    Jag håller också med om att det borde vara självklart att alla som kommer hit får veta vad som gäller här. Vi på sfi har inte ett uppdrag att förmedla detta och elever kommer och går och ingen vet vilken information som just den eleven mottagi men vi gör nog vårt bästa ändå. När det gäller afghanska pojkar som förgripit sig på flickor så tänker jag: ”Vad hade ni väntat er? Afghanistan är kanske det värsta landet av alla att vara kvinna i,det kommer unga omogna tonårspojkar hit, utan föräldrar; naturligtvis blir ”killgänget” deras nya familj, de tar efter beteenden utan att reflektera – men om de åtminstone fått veta vad som är kriminellt beteende här i Sverige, som att tafsa på flickor, så hade kanske detta hindrat många, även om värderingarna kanske inte ändras i stunden.

   • Håller med i det du skriver. Det är några % som förstör för alla andra. Och ja, att bara ta in folk utan att delge dem vilka lagar, regler och normer som gäller här är naturligtvis inte bra alls. Vissa politiska partier tycker (tyckte fram tills nu?) att man ska ha öppna gränser och släppa in alla som behöver skydd, men det har visat sej att det inte fungerar. Tycker att det säger sej självt. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av att hjälpa. Många försvinner i landet och blir offer för kriminella ligor, droger och prostitution. Det får bara inte ske!
    Att bara ge mat, husrum och SFI räcker inte. Integrationen måste gå längre än så och beskedet om man får stanna eller ej måste gå mycket, mycket fortare. Det är omänskligt att folk måste vänta så länge på besked.
    ——–
    Parallellsamhällen är farliga. Frankrike och USA är två bra exempel på det. Gamla unkna värderingar och kultur frodas och gör det omöjligt för de som sköter sej att kunna slappna av i sitt eget bostadsområde.
    ——
    Jag tror i.o.f.s att de afghanska pojkarna vet att de får se men inte röra de svenska flickorna. Men de har inte lärt sej använda hjärnan utan agerar med könsimpulser och med sina gamla värderingar de har med sej från hemlandet. Det får bara inte hända.
    ———-
    När jag ser bilder på flyktingströmmarna, i båtar eller till fots så slår det mej att det är 95% karlar, karlar och åter karlar. Har de lämnat sina kvinnor och barn i sticket i kriget i hemlandet? Jag skulle hellre se att vi från och med nu inriktar oss på att i första hand hjälpa kvinnor och barn som flyr. Såsom man av gammal hävd och vana alltid har gjort vid katastrofer och krig. ”Kvinnor och barn först”. Och vi ska inte släppa in fler än vi kan hjälpa.
    // Kao

   • Kunde inte sagt det bättre själv ..det är mycket man reagerar på som man tycker är konstigt . Men det är ju just det som är kulturkrocken..synen på kvinnor och att slaviskt tolka bibeln på ett sätt som gynnar dem.(männen)
    Jag har hört att en del män som våldtar svenska tjejer gör det för att skända de svenska männen ..för att de låter oss leva fritt..att de skändar kvinnorna de våldtar tänker de inte en tanke på. De är rädda för att vi kvinnor ska förleda deras kvinnor..de hamnar ju i helvetet om de använder parfym. Jisses där ser man kvinnoförtrycket tydligt..
    Männen klarar inte ut att se kvinnor som visar sin hud ..det är fruktansvärt att inte kunna sola och bada utan att bli stirrad på.
    Att det i huvudsak flyr män är oxå slående det verkar inte som om de värnar om sina kvinnor och barn ..
    De är ju uppväxta och uppfostrade att det ska vara så så för dem är det vardag att trycka ner kvinnor.
    Det är läskigt.
    Jag bor i ett område där det börjar att spåra ut..så jag har det inpå mig..vågar inte gå till jobbet som ligger bara 5 minuter hemifrån..det är synd och skam att man ska behöva vara rädd för att gå utanför sin dörr om kvällarna. Så det är tur att jag har bil..men nu ska kommunen börja ta betalt på sina parkeringar ..2000 kr om året ska vi som tar bilen till jobbet betala ..så jag får nog börja gå igen vad det lider för det är mycket pengar för mig som jag behöver till annat.

   • Otäckt. Så dessa mäns s.k manlighet är i fara om de inte kan kuva kvinnan. Det är ju inte mycket till manlighet, anser jag. Om den sitter så grunt. Just detta med att männen flyr för sina liv och lämnar kvar kvinnor och barn i helvetet bevisar att det inte finns mycket mod och manlighet hos dem. Kvinnan är dessutom ansvarig för hela familjen/klanens s.k heder, men samtidigt är hon ju inget värd. Hur nu detta går ihop.
    Det här kommer bli svårt att lösa, komma till rätta med. De vuxna karlarna för ju dessa sjuka tankegångar vidare till sina söner.
    Jag känner också hat och förakt från de här männen vi talar om, trots att jag är både äldre och väl påklädd. De vettiga karlarna borde prata mer med sina f.d landsmän.
    ——-
    Fruktansvärt att du bor på en plats där du inte ens kan gå till jobbet utan att vara rädd.
    —–
    När Leif GW pratade med Peter Springare i ett av sina program sa GW att när det är upplopp i en förort bör de sätta in Nationella Insatsstyrkan. Man kan inte sätta in 2 polisbilar med 4 livrädda poliser mot en brölande folkhop som kastar sten och eldar bilar.
    För bara ett fåtal år sen hade jag inte kunnat tro att jag någonsin skulle ha den åsikten. Men det har jag idag.
    ——-
    Ibland undrar jag varför vissa flyr hit och sen fortsätter leva precis som de gjorde i landet de flydde ifrån. Vad var det då för mening att fly hit? Var inte meningen att leva utan oro i fred, frid och frihet?
    // Kao

 3. Snälla du, jag brukar inte titta på svensk tv, vissa program kan jag se.

  Men som sagt, några få förstör för så mànga, många unga män skäms nog för sina pappor med. Det finns folk som har en vidrig kvinnosyn, det kan vara kristna från Mellanöstern. Jag har hört att romerna har en strikt syn på kvinnorna, att en kvinnas plats är i hemmet och ingenstans. Det finns mycket skit som en kvinna får ta bara för att hon är kvinna, många tjejer kläs ju ut till pojkar av familjen för att tjejerna ska få vara ifred.

  Jag pratar med romer, de behandlar mig som vem som helst, men deras kvinnor brukar vara bredvid, i sällsynta fall har de arbetat tillsammans i gatuköket. I vilket fall som helst så finns det kvar ett mansgriseri i många kulturer.

  Kram Örnöga

  • Hej Maria. Kul att du tittar in!
   🙂
   Ja, inte ens här i Europa behandlas ju kvinnor som likvärdiga. Vi får inte ens samma lön för samma arbete, vilket år mycket märkligt. Jag anser att pornografin, som nu är åtkomlig för alla Jorden runt via internet, har en stor skuld till att kvinnosynen t.o.m blivit värre. Förutom de unkna strukturer i familje – och samhällslivet som följer med i de patriarkaliska samhällena. Även här, alltså.
   ——-
   De romska kvinnorna har det inte lätt. De är svårt utsatta. Hur det är i Asien orkar jag knappt tänka på. Det är så vidrigt. T.ex Indien och Thailand. Hur ska man kunna hjälpa dessa kvinnor? Även många av männen, särskilt unga pojkar, har ju ett helvete.

   Kan ta Pakistan som exempel: homosexualitet eller att ens prata om sex där är strängt förbjudet och straffbart. Men vuxna män med god ekonomi tar sej ”lek med pojkar” som ett sexuellt nöje. Bara man inte pratar om det och då är det plötsligt helt ok!!! Man blir bara beklämd.
   —–
   Det finns hur mycket som helst att skriva om detta och jag har sett mycket skit med egna ögon då jag har rest.

   Kram// Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s