Mäns Våld Mot Kvinnor // Kao

Jag har förstått för länge sen att vissa män inte kan ta det faktum att en kvinna gör slut och/eller vill skiljas från sin man. Trots att mannen själv mycket väl vet varför hon vill göra slut. Oftast på grund av våld och andra missförhållanden i relationen, men det vägrar såna män att förstå. Det är ytterst sorgligt att den här typen av män ändå kan ligga och lura på kvinnan i åratal. I stället för att skaffa sej ett nytt, eget liv som ju kvinnan vill göra.

Jag vill poängtera att det gäller både ursvenskar och vissa invandrade män!

——————–

Här är ett av alla sorgliga exempel:

(Citat från en artikel i Expressen 13/5-17)

”I slutet av mars hittades en kvinna död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm.
Ett åtal kan dröja. Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum. – Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger åklagare Oskar Edvardsson. 36-åringen misstänks ha mördat sin tidigare flickvän på ett hotell i Bromma.
Själv säger han att han aldrig haft ”problematik rörande relationsvåld”.
Trots det har han tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan och har dömts för att ha slagit sönder hennes lägenhet – samtidigt som han friades från att ha hotat att skjuta kvinnan och hennes son.

I slutet av mars hittades  kvinnan alltså död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm. Dagen efter greps en 36-årig man som hon tidigare har haft en relation med, misstänkt för dådet. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och under tiden i häktet har man gjort en personutredning på honom. Där har han vägrat att prata om kvinnan eller brottet han misstänks för, enligt Kriminalvårdens utredning.
– Jag vill inte gå in på vad han har sagt i förhör, men han nekar till brott, säger åklagare Oskar Edvardsson.
Enligt personutredningen har han också sagt att han inte har någon problematik när det rör relationsvåld – trots att han tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan han nu misstänks ha mördat. Dock hävdes kontaktförbudet i augusti förra året, efter att kvinnan begärt det. I juli åtalades han för brott bland annat mot flickvännen. Han dömdes för skadegörelse efter att tingsrätten kommit fram till att han slagit sönder en massa saker i hennes lägenhet och bland annat skurit sönder en soffa. I samband med det åtalades han också för olaga hot och övergrepp i rättssak mot flickvännen.

Enligt kvinnan så hade han hotat henne över telefon och sagt att han skulle skjuta henne och hennes son.

Men tingsrätten ogillade åtalet.

Drygt sju månader efter att domen föll i tingsrätten misstänks han alltså ha mördat henne. Enligt Rättsmedicinalverket lider 36-åringen inte av en allvarlig psykisk störning – och ska inte heller ha gjort det under tiden för mordet han nu misstänks för.

Enligt personutredningen lever han under oordnade former och 36-åringen förekommer under 61 avsnitt i belastningsregistret. Han har dömts till fängelse vid 17 tillfällen. I personutredningen säger sig mannen lida av att sitta isolerad i häktet (!!!???) – men ett åtal ser ut att dröja.
– Man kan väl inte vänta sig ett åtal den närmsta tiden, säger åklagare Oskar Edvardsson.
Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum.
– Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger Edvardsson.” (Slut citat)’


Varför en kvinna ska behöva stå ut med en våldsam man och dessutom bli mördad är för mej obegripligt och ytterst sorgligt.

Annonser

8 svar till “Mäns Våld Mot Kvinnor // Kao

  • Det handlar om äganderättsbehov. Kontroll. Svartsjuka. Javisst är det sjukt att vissa tror att de kan ÄGA en annan människa. De har missat själva meningen med livet och kärleken och framställer sej själva som offer och oskyldiga. (Ungefär som ”Arbogakvinnan” gör nu….)
   // Kao

   • Verkar som om kvinnan är någon slags statussymbol och k*k-förlängare för den typen av män. När hon lämnar honom rasar hela hans fasad och han blir som en rosenrasande 2-åring…
    // Kao

 1. Sjukt, men alltför vanligt. De får lov att lâra sig att ta tag i sina egna liv och släppa sina fd kvinnor, fast det dröjer länge ännu.

  Kramar från Frankrike

  • Visst är det så.Förutom att det gör mej beklämd att någon kan vara så våldsam för att partnern gör slut, så blir jag förvånad över att dessa män verkar hänga upp hela sitt liv och eventuella manlighet på att ha en kvinna de kan trycka ner.
   Kram från Sthlm

 2. Ytterst sorgligt och sjukt beteende ..man kan inte äga någon.. men vissa män kan inte släppa och gå vidare innan de gjort allt för att kvinnan ska få lida först. Män är ett konstigt släkte.. men visst det finns en del män som är bra så det gäller inte alla män.
  Kram

  • Önskar att de vettiga männen gick till större motstånd mot de ynkliga kvinnomisshandlarna. Man hör ju nästan aldrig av de vettiga i debatten.
   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s