Könsstympning // Kao

Den vånda och den skräck och sanslösa smärta för all framtid som de könsstympade kvinnorna upplever är fasansfull. De kan få en korrigeringsoperation här i Sverige, men i så fall blir de svårt utsatta, utstötta, mordhotade och t.o.m mördade av släkten.  Dessa kvinnor måste få en garanti för att de får stanna här efter en korrigeringsoperation, annars får de ett helvete när de förvisas tillbaks till sina hemländer.

Allt som har med underlivet att göra är ytterst skamfullt att tala om för dessa kvinnor. Släkten, familjeklanen, bestämmer allt om sexualitet, könsstympning, äktenskap och barnalstring. Vid förlossningen måste kvinnan skäras upp (i hemländerna sker det utan bedövning…) och därefter sys hon ihop igen. Endast en liten öppning finns kvar för mensblodet och för att mannen ska kunna tränga sej igenom vid samlag (!!!)

De flesta kvinnor dras med svårigheter att kissa och får upprepade urinvägsinfektioner, infektioner  och en massa andra problem.

Man räknar med att ca 38.000 kvinnor som bor här i Sverige har blivit könsstympade i sina hemländer. I länken nedan kan du läsa om hur i detta fall somaliska kvinnor har det både där och här.

Det står varken i Koranen eller i andra liknande skrifter att könsstympning ska förekomma, utan det är en traditionell sedvänja som förekom innan varken Koranen eller islam eller Bibeln ens fanns.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24879298.ab

Annonser

2 svar till “Könsstympning // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s