Hedersförtryck Och Grovt Våld Mot Tjejer Som Faktiskt Bor Här I Sverige // Kao

Idag har jag suttit i ett par timmar och läst personexempel på vad hedersrelaterade hot och våld egentligen innebär för de drabbade. Jag blir helt bedrövad av läsningen. Det är fruktansvärt att Sverige ser genom fingrarna på denna hemska brottslighet och tycks tro att det räcker med att stifta lagar för att komma åt eländet. Det finns en beröringsskräck bland politiker att ta itu med dessa samhällsproblem på allvar. Tyvärr är Vänsterpartiet, som man skulle kunna tro avskyr sånt, i stället varit knäpptysta i frågan.

Klanen, familjen och deras s.k ”heder” är mycket starkare än våra mesiga lagar och våra försök att skydda de utsatta. Nu försöker man i alla fall göra något åt det. Bland annat skriver man så här:

(Citat:) ” Hedersrelaterad brottslighet är brott riktade mot någon – ofta en släkting – som, enligt gärningsmannens och övriga släktens uppfattning, riskerar att vanära eller har vanärat gärningsmannens, släktens eller gruppens heder, i syfte att förhindra att hedern skadas eller förloras alternativt för att reparera eller återställa den skadade eller förlorade hedern.  Brottsligheten är kollektivt sanktionerad. Definition (Rikspolisstyrelsen 2009)

FN har sedan 1993 i olika deklarationer uppmanat regeringar att utveckla och implementera lagar och andra åtgärder för att utrota skadliga sedvänjor och traditioner, inklusive tidiga äktenskap, tvångsäktenskap, könsstympning och hedersrelaterade brott.” (slut citat)

Vill du läsa mer om detta elände kan du gå in här:

http://hedersfortryck.story.aftonbladet.se/chapter/databas/

Kolla också vad Aftonbladets Daniel Swedin skriver i sin krönika idag 29/5-17

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/vRRPp/en-plikt-att-lyssna-pa-hederns-offer

—————

Jag kommer snart skriva om klaner och storfamiljer som finns i flera länder än där de inte finns…och att jag därmed kanske riskerar att kallas rasist kan jag ta.Det handlar inte om rasism, det handlar om hur främst unga tjejer tvingas leva i Sverige idag.

9 svar till “Hedersförtryck Och Grovt Våld Mot Tjejer Som Faktiskt Bor Här I Sverige // Kao

 1. Intressant läsning.. det är mycket eländigt som sker i vårt avlånga vackra land.. som händer trots lagar och förordningar. Det blundas för mycket för det är svårt att komma åt hederskulturen.. och helst ska man inte lägga sig eller försöka hjälpa dessa kvinnor som utsätts för då blir man kallad rasist. Män som utsätter kvinnor för förtryck borde sättas åt mer ..men det är inte enkelt att bevisa. Ett svårt läge för kvinnorna at ta sig ur.. nästan helt omöjligt egentligen då man har männen i sin släkt emot sig. Man kan inte ha egna lagar i ett land som redan har lagar som bestämmer hur det ska vara i landet.
  Så de sätter sig emot våra lagar ..då de fortsätter med sitt barbariska förtryck.
  Kvinnorna som kommer hit flyr ju från förtrycket i sitt hemland och de tror att de ska kunna leva friare under våra lagar här ..men se våra lagar hjälper dem föga.

  • Precis så är det. Enda utvägen ur eländet som jag kan se är att man, direkt vid ankomsten till Sverige, upplyser om vad som gäller här och att allt annat är ett brott mot lag och ordning. Mot ett liv i frihet. Att med rättigheter följer också vissa skyldigheter. Att det är förbjudet att slå och/eller hota sina barn, sina kvinnor och andra personer.Att man inte äger sina barn eller respektive. Att vi alla är och ska få lov att vara fria individer och att vi här har kämpat i sekler för detta.

   Att klanen/familjen visst kan vara ett stöd och en trygghet, men att de absolut inte får köra med sina egna lagar här. Det verkar som om lite av ovanstående faktiskt är på gång nu, även om uppvaknandet har tagit mycket lång tid och kvarnarna mal oerhört långsamt.

   Men som jag har skrivit i ett annat inlägg förut: STATEN ses som något abstrakt som man måste stå emot och lura på alla sätt och vis. Man vill ha fördelar av vårt gemensamma, men inte offra något. Kanske det inte är så lätt att begripa att det inte är likadant i Sverige som där de kommer ifrån? Men vi ska ju inte glömma att de ursvenskar som beter sej illa trotsar lagen medvetet och det verkar som om de också blir allt fler. Fattar inte vad det är med folk. Annat än att det är individualismens och egoismens tidevarv nu och att folk bara verkar tänka på pengar.
   —–
   // Kao

  • @Otto: De har inte bara släktens män emot sej, även övriga kvinnor. Det är för övrigt kvinnorna i släkten som omskär flickorna. Dessa kulturella strukturella vansinnigheter sitter så benhårt fast att vi knappt kan fatta det känslomässigt. Flickorna ”vet” att de blir ensamma i hela världen om de får familjen mot sej. Och de vet att de ligger väldigt risigt till, för avsteg från normerna innebär ju också livsfara för dem, även om det har gått så lång tid som 20-30 år.

   Därför måste sånt här skit stävjas och motarbetas i alla åldrar redan från början. Man kan ju börja med upplysning i skolan för både flickorna och pojkarna. Och för föräldrarna redan innan själva asylprocessen ens har ägt rum. ”Acceptera eller sök asyl i något annat land.”
   // Kao

   • Vet att det är mer komplicerat än man kan tro..har gjort ett stort arbete i skolan om just omskärelse. Kvinnorna är en stor del av sedan och därför är det än svårare att bryta dessa kulturella vansinnigheter. Det är verkligen en stor tragedi ..men jag tror ändå att det är en sed som männen bestämt och som de är för fega för att utföra själva..det gör handlingen än mer in vecklad då de involverat kvinnorna att göra själva ingreppet. Fruktansvärt in grepp som många dör av och som de får problem med resten av sitt liv. Det får nu vår sjukvård ta hand om..fick inside information då jag var elev på kvinnokliniken att kvinnor kom in och skulle föda och var ihopsydda där nere då var det för sent med att fixa det inför födseln ..ja du kan ju tänka dig vad som krävs för att kunna föda och vara ihopsydd.
    Vår sjukvård står inför att hjälpa dessa kvinnor nu ..men det är inte säkert att de får opereras för sina män ..även om det inte är tillåtet med omskärelse här så kan kvinnorna få stora problem i vårt land pga männens makt över sina kvinnor.
    Jag säger bara att det är en avskyvärd sed som måste stoppas ..att könsstympa kvinnor är tortyr..vi är födda och skapade för att vi ska se ut som vi gör..ingen har rätt att omskära små flickor och säga att de först då blir till kvinna.. helt förkastligt.
    Kan man inte leva efter våra regler och normer har man inget här att göra om de tror att meningen med ett fritt land är att man kan göra som man vill så tror de väldigt fel.
    Vet inte i vilken ände man ska börja med upplysningen ..barnen kan upplysas men de är inte starka nog att själva kunna förändra ..man måste nog börja i båda ändarna .. föräldrarna är ju de som levt längst med dessa vedervärdigheter de tar det nog längre tid för att övertyga om att seder är helt förkastliga. Barnen är ju mer oskyldiga till seder de föds in i.
    //Otto

   • Usch ja, fy fasen! Kvinnorna måste klippas upp vid en förlossning – sen sys de ihop igen….. Detta vet ju du. Intressant att du har skrivit om det i skolan. Rekonstruktionsoperationerna är nog främst för dem som lyckats bryta sej loss från förtrycket. Det är ju några stycken. Senast igår läste jag en intervju med två såna kvinnor som båda nu jobbar som socionomer och hjälper andra kvinnor. Klart det går att stoppa, men då måste alla upplysas och det kommer att ta tid.
    // Kao

   • Ja jag gjorde ett arbeta om könsstympning då jag läste till uska. Det är ett fruktansvärt lidande alla dessa kvinnor måste genomlida ..tänk bara på hur de har det då de går på toan ..än värre då de har mens.
    Det görs en hel del rekonstruktionsoperationer ..många kvinnor bryter sig loss från sina män efter ett tag här i Sverige. Men det krävs ett större mod för att göra det..känner en kvinna som bor ensam och hennes man kom en kväll och mördade deras yngste son som var drygt ett år.. vilken ondska det måste finnas i dessa män som kan få för sig att göra vad som helst för att hämnas på sin fd kvinna.
    Han fick fängelse och sen fick han lämna landet ..tror att han drog till USA för att pröva lyckan där. Fy Fasen säger jag..

   • Fy fasen säger jag också! Hur kunde han få inresetillstånd och visum till USA?? Verkar mycket mycket märkligt. De brukar vara väldigt noggranna där vid gränsen. (Vi hade åkt båt från Miami till Bahamas, men ändå fick vi stora problem då vi skulle tillbaka in i USA igen. Tills jag, blond och blåögd, rev upp himmel och jord i ilska över köerna till passkontrollen och vi fick gå före alla svarta personer som stod före oss i kön…. 😦
    —–
    —————
    Dessa s.k män är helt förblindade av svartsjuka, äganderättsbegär och äckliga kulturyttringar. För oss är det helt vidrigt, men inte för dem eftersom de ju anser att de äger kvinnan – och barnen. Att såna ens kan kallas män är en skymf mot alla goda män av olika ursprung.

    // Kao

 2. Man blir förbannad bara man läser om det här fick se en hel del genom mina grannar från Irak.. dom flyttade till Västerås sen där finns halva deras släkt tydligen.. frid vare med dom 😦 // Nicki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s