Ondskans Innersta Väsen? // Kao

Jag tror inte att ondska är något som den, som utför onda handlingar, ser som ondska själv. Det är helt enkelt en ”nödvändighet” för att uppnå vissa personliga mål. Oberoende av vad andra tycker och känner.

Det handlar om en total brist på hänsyn och empati. Alla kan begå onda handlingar, men det medför ofta en känsla av skuld, skam och ånger. En genuint ond person,en sån vi kallar psykopat,  bryr sig inte det minsta, eftersom de helt saknar detta. De tycker bara att andra människor är korkade som inte ”tar chansen” att berika sig själva när ”världen ligger öppen”. Själv är denna person regissören i ett spel och övriga är usla statister man kan betvinga som man vill utan större besvär.

Även sina egna barn är man beredd att offra. Den onde (som jag väljer att kalla en sån person) ser inget fel i det, eftersom denna saknar bland annat just moral. Rent intellektuellt förstår de, men eftersom de saknar känsloliv så kan de inte sätta sig in i detta på grund av denna mänskliga brist. De tycker enbart att s.k känslor är en svaghet hos andra. Men en ond person vet precis hur andra tänker och det ger bränsle åt denna. Att skicka en genuint ond  person till en psykolog gör bara att den onde lär sej ännu mer om hur man bedrar andra. 

Det är oftast svårt att förstå det som driver en ond människa till handlingar som vi andra tycker är moraliskt oförsvarbart. Vi försöker förstå det med våra egna värderingar, men det faller på att vi själva har känslor, moral, samvete.

Att man kan begå onda handlingar om man själv blivit illa utsatt t.ex som barn är en förklaring, men den räcker inte alls för att förstå ondskans innersta väsen. Den är ständigt närvarande hos den onde. Ofta kan personen köra sitt race under många många år utan att folk i omgivningen begriper vad de utsätts för. Mångas liv faller i bitar på grund av alla intriger och andra otäckheter som följer i dess spår.

Tror att man endast kan begripa ”fenomenet” genom neuropsykiatriska undersökningar. På Magnetröntgen kan man klart se skillnaderna. Det har ju visat sig ett en s.k psykopat har områden i hjärnan (amygdala) som inte är utvecklade som hos andra (ca 10% av befolkningen, samma över hela världen) och dessa saknas redan i moderlivet och dessa personer är ”obotliga”.

En skada på vänster tinninglob vid svår misshandel eller annat mycket svårt skalltrauma i ung ålder kan också ge liknande symptom, inte alls ovanligt, men ger alltså inte hela förklaringen.

(Se t.ex den s.k palmemördaren Christer Pettersson som hade en barndom fylld med våld och han är verkligen inte ensam….barnmisshandel pågår ju ständigt mitt framför näsan på oss, men vi agerar inte – eftersom vi är rädda för att ha fel, eller att själva råka illa ut. Något som den onde inte bryr sej det minsta om…).

Men även om vi får kunskap om varför en människa är psykopat, genuint ond, så blir vi ändå lurade i slutänden…hur uppmärksamma vi än är….och det enda sättet är att fly därifrån och aldrig gå in i polemik med en sån person eller göra någon typ av affärer med denna.

https://kaobyterblogg.wordpress.com/2015/07/28/ondskans-makt-och-personerna-bakom-kao/

Ondska kan förstås bättre om man ser det ur flera olika synvinklar, förutom ovan nämnda. Inte minst ur det filosofiska perspektivet. Tror vi att vi själva aldrig skulle begå onda handlingar så tror vi fel. Läs här:

http://www.corren.se/manskligt/ingen-ar-fri-fran-ondska-5998510.aspx

3 svar till “Ondskans Innersta Väsen? // Kao

    • Stöter man på en sån är det bara att springa åt andra hållet så fort som möjligt. För vad man än gör i förhållande till en sån person, hur uppmärksam man än är, så blir man ändå lurad på ett eller annat sätt i slutänden. 😦

      Kram// Kao

    • Jo. Var tionde person lär ha en mer eller mindre väl utvecklad psykopati och därmed ondska. Viktigt att poängtera är att det INTE är en sjukdom och därför går det heller inte att bota 😦
      //Kram fr.Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s