Arbogakvinnan Johanna Möller Och Mohammad Rajabi Bedöms Vara Friska// Kao

Bildresultat för ondska (ondska?)Bildresultat för johanna möller

Idag 25/7-17 kom alltså det besked jag hade förväntat mej i ”Arbogafallet”: ingen av de två mordåtalade klassas som psykiskt sjuka. Förmodligen döms, i alla fall kvinnan, till livstids fängelse. Mannen kanske också får det men jag gissar på ett högt tidsbestämt straff för hans del.

Måndag 7/8 är det ny huvudförhandling då straffsatsen sätts.

Vilken vettig människa som helst kan ju tycka att de inte verkar psykiskt friska, men i juridisk mening är de det. Dock har de båda, i alla fall kvinnan, en psykisk störning men det är något annat än att vara psykiskt sjuk. De visste vad de gjorde och hade kunnat hindra  sina impulser och/eller planer. Det kan inte en psykiskt sjuk med psykos med vanföreställningar, röst- och synhallucinationer och förvriden verklighetsuppfattning  göra. En sån person kan inte heller planera ett brott långt i förväg.

Min gissning är att kvinnan är narcissist och psykopat och att mannen har posttraumatiskt stressyndrom och depression.
———
En annan sak: I en länk hos http://www.nyktraperspektiv.wordpress.com/, som skrivit utförligt om fallet fann jag att Johanna Möller har haft två fosterbarn, varav ett drunknade…….och som jag tidigare har anat vågar jag påstå att arbogafallet kommer att svälla betydligt. Om man orkar rota i det, förstås. Det finns garanterat mycket mer där att hämta av skuld.

Jag vägrar tro att mordet på maken och pappan och mordförsöket på mamman och de sexuella övergreppen på afghanerna är det första brott mot andra människor som J.M har begått.

En sån störning som hon troligen har befästs redan i tonåren och om man kommer undan med brott så ökar den bräckliga självsäkerheten och man driver hela livet och som man ser det, sina möjligheter att dupera och manipulera, till sin spets – tills att någon sätter stopp.

Dessutom tror jag att kvinnan inte kommer ta detta ensam. Hon kommer dra med sej flera personer i fallet. Till exempel sina egna barn.

Vad tror du?

 

2 svar till “Arbogakvinnan Johanna Möller Och Mohammad Rajabi Bedöms Vara Friska// Kao

  1. Jag delar din uppfattning att dom ska straffas även om det finns psykiska störningar hos båda. Jag har inte hört tidigare att dom kan ha begått andra brott också. Rimligt att detta undersöks

    • Men kommer det ske? Det undrar jag. Efter den intervju med den kammaråklagare som la ner fallet om de två afghanerna som blev grovt misshandlade så tror jag att vad som helst kan ske….eller INTE ske.
      // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s