Hedersförstryck Även I Kristna Familjer // Kao

Som sagt – och som jag har skrivit om förut: Hedersförtryck är i första hand kulturellt. INTE religiöst. Så kanske de som ständigt sammankopplar hedersförtryck uteslutande med islam nu kan tänka om? Eftersom det inte är sant.

Men även i pursvenska, men ”odd” kristna samfund med vrickade kulturer och regler förekommer det! Här handlar det om en dotter i en ”kristen” familj från Mellanöstern.

Sen kan vi ju också fundera lite på sverigedemokratiska och andra s.k mäns åsikter om hur en kvinna ska bete sej….

Klicka på länken och läs här:

https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/lBPP9/elina-21-levde-som-fange-i-sin-familj

17 svar till “Hedersförstryck Även I Kristna Familjer // Kao

  • Visst är det så. Urgamla patriarkaliska strukturer där kvinnan förtrycks. Hon ska bära hela släktens ”heder” på sina axlar, en heder som mest handlar om sexualitet, äganderätt, vild svartsjuka från mannens sida och ”renhet”. Ändå är kvinnan inte värd ett vitten. Den ekvationen är ju helt snurrig och det går inte få ihop det hela med enbart sunt förnuft. Inte för mej i alla fall.
   Jag tror att alla dessa strukturer, som håller kvinnan fången, beror till stor del på mannens skräck att kvinnan skulle vara kapabel till så oändligt mycket mer än hon tillåts uttrycka.

   // Kao

   • Det är kanske så att män känner sig hotade av kvinnorna ..att de vet att de egentligen är det svaga könet ..och därför kallar oss kvinnor svaga …en del män får typ hybris över äganderätten till sin kvinna. Ingen ..ingen äger någon annan människa vi är alla fria att bestämma över våra liv.
    Jag får heller inte ihop ekvationen..varför vi inte kan samverka och leva sida vid sida..och utvecklas ihop?
    Inte konstigt att kvinnor finner strategier för att slippa mötas av vrede förtryck och maktbegär.
    Tänk vi här i vårat land har kommit långt ändå i jämställdhet ..nu verkar det som det sakta men säkert raserar allt vi står för.
    Vi är säkerligen för naiva och tror att vi kan leva på som vi alltid gjort..men det finns mörkare krafter här som med alla medel vill rasera vår syn på vad ett fritt samhälle betyder ..vi är för tillåtande helt enkelt. Snart är det väl tillåtet med månggifte..suck!!

    Ottokram

   • Visst. Det är tråkigt att (en) man inte kan begripa att man bör vara ett team i ett förhållande. Men jag känner som du: männen verkar tro att vi vill förminska dem. Även de pursvenska tycks tro det. Fast så tänker jag inte alls och har aldrig gjort! Men däremot vill jag, precis som du, inte bli någons ägodel. Vill heller inte ha en man som är min ”ägodel”. Däremot är jag till 100% för total trohet. Annat levnadssätt, svek, får mej att tappa förtroendet för en man på alla plan. Har ju upplevt det och lögnerna som följde och som jag avslöjade. Då fanns ingen väg tillbaks.
    —–
    Javisst finns det krafter som vill tvinga kvinnorna tillbaks till spisen och tvinga oss kvinnor att även utstå en massa annat förtryck. Jag hoppas de inte lyckas. Det vore ju för jävligt.

    Jag har inte hört ett ljud från ”klubben för inbördes beundran” = (FI) om detta. Men de sitter väl bra på sina feta arslen och diskuterar olika teorier och annat som vanliga kvinnor aldrig har hört talas om.
    ———–
    Religionsfriheten måste revideras. Det kan inte fortsätta som hittills, eftersom den har kapats av personer med odemokratiska agendor och som inte vet vad demokrati och frihet innebär – att både ge och ta..

    //Kaoskram

   • Risken finns om inte ordentliga krafttag tas nu och att naiviteten hos myndigheter att tro att alla människor är goda försvinner.

    // Kao

   • Hur blå kan blåögda bli liksom? Vi kan inte tro gott om allt och alla ..att alla har goda avsikter vet vi sedan länge att det är en överdrift.
    Jag tror att politiker vet..men inte vill visa vad de vet för då tappar de ansiktet inför oss vanliga dödliga. Men ur mina blåa ögon sett så tappar de allt och mitt förtroende har de inte kvar. Man måste se om sitt egna hus och sin egna befolkning ..och värna om våra traditioner och sätt att leva på. Det är ju vi som ska vara de som sätts i första rummet ..vi som gjort att landet går runt med våra skatter och vårt jobbande sedan åratal tillbaka.
    Vi ska hjälpa andra att få en bättr tillvaro ..inget snack om saken ..

    Otto

   • Tycker som du. Nu har Moderaterna, som jag i.o.f.s aldrig skulle rösta på, kommit med ett förslag idag om stora förändringar på flyktingfronten. Det jag gillar i förslaget är sånt jag har skrivit om tidigare; att man hämtar hit kvotflyktingar (främst kvinnor och barn som förmodligen behöver vår hjälp mest) och inte låter folk välla in i landet okontrollerat.

    // Kao

   • Det tror jag inte. Inte ens (S) vill längre ha det som det är nu. De verkar börja begripa att det är ohållbart. Men (M) är mycket skarpare i sina uttalanden.

    Nästa val kommer handla främst om den här frågan och det vore ytterst sorgligt om enbart den biten skulle avgöra vilka som tar regeringsmakten. Även om det är superviktigt. Men samhället har ju så många andra bitar som är viktiga.

    // Kao

   • En högerregering med kvinnoförakt och mer till de rika är inget jag vill ha. (M) erkänner ju t.o.m att de tycker klyftorna mellan rik och fattig ska bli ÄNNU större, skatterna lägre och därmed alla samhälleliga avgifter högre. Plus en massa annat.

    // Kao

   • Absolut..hänsyn och förståelse för andra människors rätt att få vara fria att leva och må bra ..är en bra förutsättning för att vi ska kunna leva sida vid sida.

   • När man skjuter hej vilt på gatorna utan hänsyn till oskyldiga, eller kastar in bomber i folks lägenheter där det finns barn, eller lägger skarpladdade granater vid skolor – då vet man inte vad hänsyn är.
    Man skiter i det, eftersom man kommer från miljöer där man inte ens kan stava till ordet….men är det vårt ansvar? Nej. De som kommer hit måste begripa att vi har en stark stat som tillgodoser de flesta av våra behov. Här ska inga klaner styra.
    Magda Gad, krigsreporter på Expressen, skriver idag om varför t.ex Irak aldrig kan bli en demokrati – en svag stat = klanerna blir starka. En stark stat, som här, ger klanerna mindre makt.

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s