”Krigarens Diet” // Kao

Har ätit på ett sätt under många år som andra tycker är märkligt = ingen frukost, ingen lunch. Ingenting förutom dryck. Men mellan ca 19.00 och 23.00 äter jag en hel del. 60-70% av det jag äter är grönsaker. Både sådana som växer över och under jord. Kokta, wokade eller råa. I övrigt äter jag mest fisk och kyckling, ibland köttfärs i olika varianter. Aldrig mjukt bröd eller sötsaker.

Jag kan förstå att andra tycker det verkar lite konstigt och många, inte minst min dotter, skulle bli galen av att inte få äta när hon blir hungrig. Men  jag blir ju inte det förrän sent! Hungrig alltså, inte galen 😉

Men så fick jag se en intervju med Abba-Benny Andersson nyligen och blev positivt överraskad: Han äter på samma sätt som jag! Han säger att det kallas  ”warriors diet” efter hur krigare åt en gång i tiden; Man har ett ”matfönster” på ca 4 timmar per dygn och då äter man allt man vill.

Äntligen är jag inte ensam om mitt märkliga matintag. Jag trodde faktiskt att jag var det. 🙂

6 svar till “”Krigarens Diet” // Kao

 1. Min man är ännu mer extrem. Han blir inte hungrig förrän framåt natten. Lite besvärligt är det om jag skulle vilja äta middag med honom.

  • Haha! Kan jag förstå. (Tur man bor själv). Ja, jag börjar äta vid 19-tiden. Framåt sena kvällen typ rå vitkål och/eller ostskivor och ibland finnchrisp med ost…men jag vill ju inte få smulor i sängen, så vanligt hårt bröd avstår jag ju från. Älskar att ligga i sängen och äta och lösa korsord/läsa hehe.

 2. Jag har faktiskt ett liknande beteende jag äter sällan frukost och aldrig lunch men jag vräker i mig middag och allt möjligt på kvällen sen blir jag helt utslagen och somnar nästan :-)..

  • Skönt att man inte är ensam, då :D. Blev så glad när jag läste om Benny Andersson – eller om det var Skavlan som intervjuade honom? Det var ganska nyligen.

   // Kao

   • Nej det har jag missat om Benny Andersson men som sagt jag avskyr frukost, jag är inte det minsta hungrig på morgonen, jag mår nästan illa när Janne sitter här och stoppar i sig 4 stora limpmackor usch..
    men om jag är ute och flänger på stan mitt på dagen då blir jag jättehungrig, men om jag är hemma ja då blir jag hungrig vid fyra eller fem när det är dags för middag.. // Kram..

   • Sätter man igång med ätandet så blir man bara ännu mer hungrig. Jag skulle aldrig klara av att äta 3 mål/dag och dessutom 2 mellanmål, som tydligen rekommenderas. Är nöjd med min krigardiet 🙂

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s