Vi Måste Bekämpa Hederskulturen För Flickornas Skull // Kao

Sarah Mohammed, själv muslim, skriver återigen om hedersvåld mot unga kvinnor här i Sverige. Att det över huvud taget får ske här är vidrigt och måste straffas hårt att utföra sånt totalt förtryckarvåld mot unga kvinnor. Jag jämför hedersförtryck med terror. Totalt förtryck.

Sen då den fortsatta diskussionen om slöjan, som i mina ögon är ett förtryckarinstrument, även om till och med svenskar som anser sej vara för personlig frihet, tror att slöjan är frivillig. Det är den inte. Vägrar en kvinna från såna kulturer att bära slöja blir de hånade och slagna, kallas horor. Vad är det för frivillighet? Jag har mött mycket motstånd och kallats för rasist pga min ståndpunkt i den här frågan…

Att det till och med finns flickor i mellanstadiet som tvingas bära slöja och att skolan inte säger blankt nej till detta är ett ytterligare förtryck, men nu av en okunnig stat och dito rättsmedvetanhet, nämligen Sverige.

De senaste åren har alla kunnat följa att situationen för dessa kvinnor har blivit allt värre de senaste 10 åren, i takt med att våldet i ren allmänhet har ökat, särskilt i utsatta områden.

Läs här vad Sara Mohammed skriver – för hon vet av egen erfarenhet vad hedersförtryck innebär:

http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/hon-upprors-av-slojor-i-forskolan-om4939254.aspx

Annonser

8 svar till “Vi Måste Bekämpa Hederskulturen För Flickornas Skull // Kao

 1. Håller med dig jag tror inte ett skit på att slöjan är frivillig hos någon och det är klent av Sverige att inte förbjuda den i skolor arbetsplatser dagis eller rättare sagt överallt.. Spyr när jag läser att kvinnor i Saudi får börja köra bil 2018 rena stenåldern..
  Jag gillar ingenting som har med ett muslimskt samhälle att göra det hör inte till Sverige alls..

 2. Att unga flickor självmant väljer att böra slöja tror inte jag ett skit på. Däremot så tror jag att de vänjer sig vid den eftersom de bär den i unga år och därför så säger de att de själva valt att bära den. Kanske kan det därför kännas som en trygghet. På mitt jobb har vi en kvinna som bär slöja även på arbetet. Hon åker till Dubai och handlar sina klänningar och slöjor. Vår kommun ska köpa in dessa huvudbonader så att kvinnorna ska kunna byta varje dag. Hm..jag undrar jag vart det ska sluta…

  • Tror man gör kvinnorna en björntjänst.
   Om en flicka/kvinna en gång har satt på sig slöjan så får hon aldrig sluta bära den (utomhus). Det är synd, för många flickor vill se ut som mamman, bära likadana kläder, men då vet de ännu inte att de aldrig får ta av sej den igen.
   Trygghet? De blir ju uttittade här om de bär slöja, men inte om de INTE bär den.

   // Kao

 3. Trygghet i familjen ..inte lätt att gå emot traditioner..och ändra tankesätt. Men som sagt de har inget annat val och därför blir det normalt för dem att ha slöja.
  Ottokram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s