24 svar till “Älskade Delfin (bild) // Kao

   • Mycket kraftiga och muskulösa djur med enormt lent skinn. Man måste ta av sej ringar och armband om man ska simma med dem, eftersom deras hud är så känslig. Dessutom gillar delfiner att trycka sej emot en på ett ”sexuellt” sätt, sa skötaren. Ja, det märktes ju men det var bara att vända sidan åt. Hoppas du får uppleva detta någon gång. Men samtidigt är det hemskt med inspärrade delfiner som lever hela sina liv i en pool med endast vatten. Jag insåg det till fullo i Egypten. // Kao

   • Delfiner är fantastiska men jag inser att de inte har det så bra som man tror. Delfiner ska vara fria att simma vart de vill ..
    Jag går helst inte till djurparker..det är jobbigt att se djuren där.

    Det händer säkerligen inte att jag kommer simma med delfiner men drömma kan man ju
    Otto

   • Jag tror INTE att de har det bra, jag VET att de inte har det. Tyvärr kunde jag ändå inte motstå frestelsen då jag var där. // Kao

   • Jag vet oxå att delfiner inte har det bra 😦 önskar att alla djur slapp fångenskap.
    Tänker oxå på Elefanter och kameler som turister ska rida på för nöjes skull 😦

   • I norra Thailand har man börjat med lösa elefanter i ett reservat som besökare får promenara med, men inte rida på eller att de visas upp. THailändarna där i Chiang Mai-området har begripit detta och det tjänar de både pengar och respekt på. En win win-situation som är helt acceptabel, tycker jag. Hoppas det sprider sig. Har sett massor med elefanter i olika länder i Asien och när jag ser en med kedjor runt fötterna, då backar jag. Det är bra när turister säger ifrån. Gäller andra djur också.

    Det allra värsta jag nånsin sett var runt 2000
    – en chimpans på en cirkus i Indien som de skulle tvinga cykla på en 3-hjuling in för publiken. Den blev vansinnig, kastade cykeln ut i publiken. Behövdes 4 vuxna karlar för att hindra den att slita sönder nån i publiken eller skötarna. Bland det värsta jag har sett. Min dotter var 10 år då och vi gick omedelbart därifrån.

    // Kao

 1. Jag har aldrig simmat med delfiner men det låter onekligen spännande..

  Min frånvaro är nog över nu jag har bytt bredband och wifi och flyttat hemtelefonen från Telia så nu ör den biten fixad.. har gjort mina redovisningar som gode man och opererat mina båda ögon så förhoppningsvis är jag fri från allt jobbigt nu..

  min granne dog 10 feb det känns lite konstigt hon var visserligen ganska gamma 84 år men känns konstigt ändå.. Hoppas man får någon hyfsad granne och inga som slåss super eller splar hög musik hela nätterna ha ha jag är bortskämd med att ha lugna tysta grannar.. ha en riktigt fin helg nu så hörs vi.. Kram nicki

  • Har varit svårt att få kommentarer till dej att fästa. Vet inte varför.
   Förstår att det känns tomt och konstigt att grannen plötsligt är död. Jag har bott här i ca 5 år nu och under den tiden har 2 av mina grannar på samma våningsplan dött. En av dem umgicks jag dagligen med.
   Ha en fin helg du också.
   Kram// Kao

   • Jo jag vet varför du inte kunnat skriva jag har kommentarer inställda på 14 dagar efter det går det inte att skriva längre i ett inlägg som är 14 dagar eftersom dom stängs då..och när jag inte har gjort något nytt och varit frånvarande så har det inte gått att skriva alls.. Känns bra med en 14 dagars period för gör man nya inlägg fem dagar i veckan som regel så blir det hel jobbigt att leta upp alla gamla inlägg där folk skriver..

    ja grannen har bott i många år bredvid mig vi har firat födelsedagar och vissa jular och nyår alla i den här trappen umgicks förr.. Jag ser hennes vardagsrumsfönster lite snett från mitt kök i min väggspegel hon begravdes i förgår och jag ser hennes gardiner hänga där och i trappan hennes dörrmatta.. sonen har inte tömt ännu..

    jag fattar inte att hon bara dött känns verkligen inget vidare ena dagen går man till centrum och handlar och helt plötsligt är man utplånad usch…. Vi hörs snart igen kram på dig…//Nicki

   • Sant. Livet kan ta slut när som helst. Även om man är vältränad och äter sunt. Tror inte att det är sånt som avgör, men jag tror heller inte på ödet.

    //Kram från Kao

 2. Delfiner är härliga djur. Lite tuffa så där. Och det går inte att dressera dom. De gör inget de inte är med på.
  Jag försöker se om jag kan få igång min blogg som vilat ett år. Jag har varit nära döden, men de klarade mig. Nu återhämtar jag mig.

  • Oj, har just undrat vad som har hänt dej. Smsat en gång men ej fått svar. Ser fram emot att du börjar skriva igen. Har verkligen saknat dina inlägg.
   Hoppas du mår bättre nu.

   // Kao

 3. Lite avundsjuk! Skulle jag också vilja.

  Men jag har faktiskt åkt Delfinbuss en gång. Konstigt namn förresten på ett bussbolag – borde det inte vara bättre om det hette Helfinbuss? Fast Delfinbuss kanske är mer ärligt 🙂

  • Hehe. Ja, det skulle det kanske heta. Hoppas allt är ok. Nu inväntar jag (och många andra) bara vårens ankomst. Jätteträden i parken är magnifika. Inte minst gullregnen.

   // Kao

 4. Japp, gullregn är fina men giftiga. Var rädd när mina döttrar var små att de skulle skulle börja äta fröna. Min yngsta knaprade på almfrön (faktiskt gott) från tidig ålder – tur hon inte inte testade gullregn.

  Jag brukar ta fläderblommor och göra saft på från parken – fast man måste plocka blommorna högt upp där inte allehanda hundar (både nyktra och onyktra) förrättat sina ärenden – annars blir det lite äckligt.

  En annan sak som är lite äckligt är när det blir kladdigt att gå under lindarna på Ringvägen. Jag trodde förut att det var lindarna som ”svettades” ut klibbet men för bara något år sedan fick jag reda på att det är lusbajs! Det finns så lite näring i bladen så lössen måste trycka i sig enorma mängder för att få i sig något – och bajsar därefter.

  Sambuca är förresten också ganska äckligt och gjord av fläder (fläder heter Sambucus nigra på latin). Är inte så förtjust i sprit överhuvudtaget.

  Ledsen, spårade ur lite där. Visst, träden i parken är magnifika. Väntar även lite på det kinesiska näsduksträdet mellan hägg och syren.

  • Intressanta saker du berättar om träd
   här, men hörde förra sommaren att gullregn inte är så giftiga som man tror. Men kanske fröna är det?
   Om jag sitter i parken så sitter jag inte ens i närheten av fyllgubbarna. Jag sitter längst ut i hörnan i böjen närmast hitåt.

   Nu inväntar jag med stor nyfikenhet och glädje vårens ankomst.

   // Kao

 5. Hej Kao..
  Nu när jag äntligen är klar med allt runt omkring mig så kanske jag får mer tid för min blogg.. ha en riktigt fin helg kram Nicki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s