Detta Är Oerhört Viktigt Att Tänka På Inför Valet I Höst. Läs detta // Kao

Citat från Politism.se:

Citat: ”VARNING: Moderaterna kan skada din välfärd allvarligt!
Här kommer en varningstext: Moderaterna kan skada din vardag allvarligt.

På onsdagen presenterade Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M) sitt partis vårbudgetmotion. Den är inte tänkt att gå igenom riksdagen, utan är mer en beskrivning av vad Moderaterna kommer att göra om de kommer till makten.

Det mesta känns igen från förr. Moderaterna förlorade valet 2014 i stor utsträckning för att ingen var sugen på ett sjätte jobbskatteavdrag när välfärden samtidigt fungerade så dåligt för så många. Ändå var det ett sjätte jobbskatteavdrag som var huvudnumret när M hade ”förnyat” sin politik 2015. Samma sak 2016. Samma sak 2017. Och nu alltså samma sak valåret 2018.

Får de igenom sin politik innebär skattesänkningarna att de som redan tjänar väldigt bra får ännu mer i plånboken varje månad. För den som tjänar dåligt blir det betydligt mindre belopp. Och de som betalar för moderatkalaset är de som har det sämst ställt. För skattesänkningar kostar pengar. Mycket pengar.

Här är några exempel på hur Moderaterna ska få loss pengar för att gynna höginkomsttagare:

‘Moderaterna vill spara på a-kassan och aktivitetsstödet med 4,7 miljarder kronor årligen.

‘De vill göra så att färre omfattas av ersättningssystemen än i dag, vilket innebär att 1,6 miljarder kronor dras in.

‘De vill spara in 4,5 miljarder kronor på sjukförsäkringen.
Moderaterna vill spara 2 miljarder kronor genom att skära ner på bland annat Arbetsmiljöverket och Arbetsförmedlingen.

‘De vill slopa alla extratjänster, som ger bland annat långtidsarbetslösa och nyanlända jobb med stor framgång. De vill skära i bland annat arbetsmarknadsutbildningen. Här hittar de sex miljarder kronor.

‘De vill dra in 10 miljarder genom att ta bort byggsubventioner som används för att bygga till exempel hyresrätter med rimliga hyror.

‘De vill höja de redan skyhöga påminnelseavgifterna för CSN och slopa studiestartsstödet.

‘De vill höja skatten för de som har sjuk- och aktivitetsersättning.
Moderaterna vill också slopa det extra stödet till skolor i fattigare områden.


‘De vill dessutom få loss 5,7 miljarder kronor genom att ”omprioritera” i bland annat förlossningsvården och psykiatrin.
En del av pengarna i Moderaternas förslag flyttas mest, och hamnar ändå hos polis, vård och skola. Men det mesta av pengarna går till en enda grej: Skattesänkningar. Och självklart – mest pengar till de som tjänar mest.

‘Vad de däremot inte vill spara in en enda krona på är till exempel ränteavdraget och RUT-avdraget. Avdrag som också i första hand går till de som redan har gott om pengar.

Den som funderar på att rösta på Moderaterna, eller som hoppas på en alliansregering, måste känna till detta. Det är vanliga människor som drabbas. Sjuka. Arbetslösa. Fattiga. Alla ska de få en tuffare vardag för att människor med höga löner ska få det bättre.

Ingenting är viktigare än att se till att alla som funderar över vad de ska rösta på i september får veta vad det är de faktiskt väljer. Se till att alla i din närhet har fått varningen.” (Slut citat)

10 svar till “Detta Är Oerhört Viktigt Att Tänka På Inför Valet I Höst. Läs detta // Kao

 1. Ingen risk Kao jag röstar inte på dom..tror aldrig att jag gjort det över huvud taget 🙂 Bra inlägg mycket jag inte visste.. ha en skön helg nu så hörs vi kram // Nicki

  • Javisst är det viktigt? Har aldrig trott att du skulle rösta på SD :-D.
   Ha en skön helg du också, så kan jag invänta nya foton på din blogg sen.

   Kram
   //Kao

  • Inför valet gäller det att inte endast tänka på sig själv, utan på alla medborgare i Sverige. I alla fall tycker jag det. Det finns en stark trend att ego-boosta och jag ogillar det, för det är bara ett sätt för högern att få oss att konsumera i en allt högre grad. Även om vi inte har råd. Alla gallerior som nu byggs, trots att marknaden torde vara mättad med sånt. Folk vill göra annat än att bara shoppa. Tror jag.

   // Kao

 2. Moderaterna har alltid i urminnes tider varit ett parti för de bäst ställda i vårt samhälle. Och de har heller aldrig gjort nån hemlighet av att de sparkar på den som redan ligger. Minns motsättningarna mellan SSU och MUF på 70-talet. Men idag har gränserna mer suddats ut. Nyanserna och skillnaderna mellan de två är knappt märkbara längre. Tror aldrig jag känt mig så vankelmodig inför ett val som detta.

  • Du har rätt i att S och M liknar varandra alltmer, men ser man till de ideologiska grundvalarna partierna står på så behöver det inte råda några tvivel om vad man ska välja. Inte för min del, i alla fall.

   // Kao

  • @Tonymalmqvist
   Visst. Visst skulle man tvingas välja ett Riksdagsparti skulle man vara vankelmodig. Ärligt av moderutterna samtidigt. Sossarna, V och MP är oärligare. De säger sig vilja saker som de i realpolitiken inte kan leverera. Problemet i städer är väl att folk inte får tuffa in sina kära bilar längre utan att betala avgifter? Själv cyklar jag, så för mig är det inga större problem, men för stadens butiker är det givetvis döden.

   @Kao
   Mycket bra information som verkar vara trovärdig. Jag skulle aldrig i livet rösta på något borgerligt parti inkl. SD. De är i princip samma borgarbrackor, men med mer eller mindre långsiktighet och mer eller mindre patriotism.

   För mig är även MP, S och V borgerliga idag eftersom de stödjer imperialism, globalism och EU-medlemskap i realpolitiken. Samtidigt är jag enig i några saker som moderutterna föreslagit.

   Att färre omfattas av ersättningssystemen är en bra tanke. Det bästa sättet att nå dit är då att dela på jobben solidariskt genom arbetstidsförkortningar och införa medborgarlön för då behövs ju inga ersättningssystem, men det är givetvis inte det som moderutterna är ute efter, men att öka ”race to the bottom” i Sverige, vilket visserligen är nödvändigt i varje nation i varje frihandelsunion rent nationalekonomiskt.

   Så vill man föra en traditionell välfärdspolitik som kan vara bra för 90% av människorna och för ekologisk hållbarhet måste man FÖRST driva fram ett Swexit, men inget Riksdagsparti gör det idag.

   Såsom läkemedelsindustrin och F-kassan fungerar så vet jag inte om sjukförsäkringen verkligen gynnar människor alls? Kanske de kan läggas ned också och människor blir friskare på lång sikt samtidigt?

   Om vi sänker arbetslösheten eller ökar antalet lediga dagar per år etc. så kan vi gärna lägga ner arbetsmiljöverket och arbetsförmedlingen. Istället tvingas då företagen att konkurrera med bra arbetsmiljö för att locka in människor i riktiga och produktiva jobb och vi slipper då all det byråkratiska meningslösa daltandet på AF.

   Sjunker arbetslösheten behövs heller inga extratjänster. Långtidsarbetslösa och nyanlända blir då helt naturligt mer attraktiva på arbetsmarknaden, helt utan att behöva ta låglönejobb och konkurrera ut svenskar, med påföljande rasism.

   • Mycket intressanta åsikter du har här. Tack för dem. Själv skulle jag vilja ha ett parti mitt emellan S och V. Kanske Vänsterdemokraterna? Med ett sånt skulle dina förslag troligen gå att förverkliga.
    Skulle gärna se en Swexit. Mycket hellre skulle jag vilja ha en nordisk union (och försvarsmakt). Vi är runt 20 miljoner människor tillsammans och har allt från fiske till skog, it, stål och industri/tillverkning mm mm och vi är högt utvecklade stater alla fem. Dessa tankebanor har jag haft sen minst 30 år tillbaks. Tyvärr är ju Norge med i Nato, men i alla fall….det skulle kunna lösa sig.
    Vi nordiska länder har redan en hel del samarbete på olika plan, men vi kan ha mycket mer, med tanke på hur världsläget ser ut.

    // Kao

 3. Tack för beröm. Åsikter blir oftast intressantare när man befriar sig från de ramar som sätts av mediernas ägare, samt de vilseledda som läser dem, samt tillåter sig att fundera ut saker på egen hand, är öppen för nya intryck och skeptisk mot tidigare fastfrusna åsikter.

  Då ser man att många problem har skapats av människorna själva p.g.a. ologisk rädsla, skapad av de som profiterar på deras ologiska rädsla, och de vaktar dessa villfarelser med näbbar och klor. Meditationen i tystnad och enskildhet, speciellt i tidig morgon har hjälpt mig enormt att se saker med ett mer expanderat medvetande. Väl värt att prova på för alla, anser jag.

  Om du verkligen kommer vilja ha ett parti mitt emellan det extremt nyliberala S och bihanget V, som inte ens driver på ett Swexit i valet 2018, om du mediterar, tvivlar jag på, men visst, om du vill ha detta och mediterar så kan du säkerligen få dina drömmar uppfyllda.

  Meditera å så fall på att starta vansterdemokraterna.wordpress.com, skapa den moralfilosofiska grunden, dra upp riktlinjerna, definiera partiets hållning i sakpolitiken och skriva de skyddande stadgarna mot infiltration och förstörelse för din linje, samt låsa att partiet alltid valsamverkar sig över 4% genom valsamverkanspartiet e.t.c. så sitter kanske du och fler nya kandidater strax i riksdagen och kan ta upp olika frågor till diskussion där!

  Missnöjet med partierna är stort. Få är de som erbjuder verkliga alternativ som valsamverkar effektivt. Något människorna önskar sig, men de tänker ofta som kor, d.v.s. att de endast kan gå med och stödja något som har en tillräckligt stor flock med andra kossor, men du kan vara den individ som gör att ketchup-effekten påbörjas i tid och att vi, som inte är som kor, lyckas nå ut till människorna och gör dem aktiva.

  Visst låter ”nordisk union (och försvarsmakt)” bra, men vi vet ju hur det brukar gå 90% av folken i frihandelsunionernas ”race to the bottom”. Det är ju inte demokratiskt och inte vänster, och det är därför jag istället förordar Nordisk eller Skandinavisk Enhetsstat.

  Jag älskar många norrmän. Det är ett trevligt folk. Jag betvivlar därför inte att Norges folk kan få skam i kroppen och gå ur det imperialistiska och allt mer Hitler-lika Nato, samt kan vilja vara med i en Skandinavisk/Nordisk Enhetsstat där deras dyra olja och dyra fisk kan skyddas med en extern tullmur och därför kan komma Skandinavien/Norden till bättre användning långsiktigt, d.v.s. att vi sakta men säkert går över i ett mer ekologiskt tänkande på framtidens generationer och behåller de norska oljereserverna så mycket vi kan tillsammans och skyddar Norden/Skandinavien tillsammans. Vi har ju så mycket gemensamt, även om åtminstone 7 partier verkar vilja göra allt för att krossa den gemenskapen.

  • Intressant. vore jag yngre kanske jag skulle vilja vara med och bilda ett parti, samt jobba för att föra de nordiska länderna ännu mer tillsammans. Vi är ju i princip samma folk, talar liknande språk (förutom de finländare som talar finska och isländskan, förstås). Men vi är väldigt lika. Med en sammanlagd befolkning på ca 20 miljoner kan vi vara en fredsunion. Aldrig blanda oss i krigspolitik. Vi skulle också kunna bli en union som går i spetsen för en hållbar miljö.
   En utopi? Nej det skulle kunna bli en verklighet. Men nu tycker ju inte alla som jag gör…..

   // Kao

 4. Ping: Miljö, Klimat, Invandring, EU – Vilka partier i Riksdagen bryr sig om folkets oro och folkets vilja? | Vetenskapliga partiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s