Nära-döden-upplevelser // Kao

Dt finns många beskrivningar av nära-döden-upplevelser från både religiösa och vetenskapliga rön. Och inte minst från dem som upplevt det själva. Här är ett av de vetenskapliga men som ändå inte förklarar allt (klicka på länk eller rubrik):

http://illvet.se/manniskan/hjarnan/tre-otroliga-naradodenupplevelser-och-varfor-de-uppstar

4 svar till “Nära-döden-upplevelser // Kao

 1. Min mamma hade positiva upplevelser i samband med en operation. Det tog bort hennes dödsrädsla.
  När jag var sjuk i höstas hade jag också något slags hallucinationer. Det var inte alls kul. Jag blev traumatiserad för lång tid.

  • Bra för din mamma, men värre för dej.
   Själv drabbades jag av otäcka syn- och hörselhallucinationer 2001 pga att en läkare prackade på mej en medicin som gick stick i stäv med en annan medicin jag hade. Jag glömmer det aldrig. Tänkte då: det är kanske så här en schizofren upplever världen?

   // Kao

   • Verkligen. I fem dagar hade jag svåra syn- och hörselhallucinationer. Jag förstod dock att det var just det, så jag blev inte jätterädd. Efter 2-3 dagar ringde jag doktorn. Vad han sa: ”Det är nog inte så farligt, du behöver kanske bara vila lite”…..(!!) Det var min då 11-åriga dotter som lite försynt frågade mej om det kunde vara tabletterna jag fick som var orsaken. Då gick det upp ett ljus och jag la av direkt med medicinen och ca 2 dagar senare var det obehaglig borta.

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s