Bankerna = De Nya Bankrånarna // Kao

Vi vet alla att ocker och bedrägeri är olagligt och kan ge fängelse i upp till fyra år. Vissa har uppenbarligen frihet att ändå ockra på var och varannan medborgare, inte bara i Sverige:

5 § Den som vid avtal eller någon annan rättshandling utnyttjar någons trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroendeställning till att bereda sig förmån, som står i uppenbart missförhållande till motprestationen eller för vilken motprestation inte ska lämnas, döms för ocker till böter eller fängelse i högst två år.
För ocker döms också den som vid kreditgivning i näringsverksamhet eller i annan verksamhet, som bedrivs vanemässigt eller annars i större omfattning, bereder sig ränta eller annan ekonomisk förmån, som står i uppenbart missförhållande till motprestationen.
Är brottet grovt, döms för grovt ocker till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Vid bedömningen av om brottet är grovt ska det särskilt beaktas om gärningen har avsett betydande värde eller varit av särskilt farlig eller hänsynslös art. Lag (2017:442)

Läs hela inlägget i sin helhet här:

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/08/nyliberalismens-kannibalism-raddar-korruptionen-och-gor-folket-fattigt-men-det-finns-legitima-losningar/

4 svar till “Bankerna = De Nya Bankrånarna // Kao

 1. Bankerna dom nya bankrånarna ja det kan jag verkligen hålla med om..
  Tänk förr så trodde jag att en bank var det säkraste och bästa stället i världen..
  Vilket bryskt uppvaknande jag fick 😦
  // Nicki

  • Ja, det var vi många som fick. Idag har jag bara ett privatkonto där pengar kommer in varje månad som jag betalar räkningar med via autogiro. Resten tar jag ut i kontanter på Coop, delar upp i 4 delar så jag har koll på mina fjuttiga slantar. Betalar jag allt med kort (även om jag tar kvittor på allt) så blir det bara fel i slutet ändå.

   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s