Barndop Idag :-) // Kao

Idag 11/8-2018 döptes mitt lilla hjärtegull, mitt första barnbarn, i vår gamla träkyrka. Akten leddes av en jättefin kvinnlig präst som hade både humor och värme. Första låten var ”A cirkle of life” (från Lejonkungen) på orgel, sen ”Tryggare kan…” och sen 2 låtar om livet och kärleken på piano av en tjej med fantastiskt sångröst.

Mitt barnbarn som nyss blev 9 månader var snäll och nyfiken på allt och alla. Kollade i dopfunten, gillade vattnet och famlade efter det(hon älskar ju att bada!). Dikt av gudmor, vers av min dotter. Kyrkan kokhet! Från min släkt och vänner ca 10-12 personer. Från barnbarnets pappas sida ca 40 personer :-).

Jag hade hyrt en kvarterslokal i närheten och vi hade fint dukat och catering med het afrikansk mat, kaffeceremonier och dans. Nog bästa festen jag har varit på= obegränsat med mat och alkohol, men ingen blev full. Dans, kärlek och total lycka. Alla var engagerade. Kanonbra, helt enkelt!

🙂

24 svar till “Barndop Idag :-) // Kao

  • Nån hade med sej en liten slags grill och rostade kaffebönor i evigheter och hon som skötte kaffet gick runt och svepte ut doften vidare i lokalen till allas förtjusning. Jag som inte ens gillar kaffe älskade doften. Sen dracks kaffet i pyttesmå vackra koppar, hederspersonen, mitt barnbarn ikläddes vackra kläder, man dansade och det spelades mustig musik. Ja, det var en högst lyckad dag.

   // Kao

 1. Grattis Kao det låter jättefint..Har inte kommenterat mycket alls på sista tiden för varmt och mycket annat att göra nu under sommaren.Trycker in nya inlägg då och då bara.. men nu kommer ju hösten snart då blir det lite mer tid..kram till dig och lilla Zoe….

  • Tack. Jag har själv varit urusel på blogga och att besöka andra bloggar i sommar. Men det kommer bli ändring på det snart.

   Ha det gott /Kram från Kao

   • Samma här.. Jag tog ett foto nyligen men vet inte hur jag ska ge dig det. .Jag kom omedelbart att tänka på dig när jag fick syn på motivet.. ☺️👍 kram Nicki

   • Står den inte på min sida? Hade en meiladress där som blev så fullsmockad och som jag inte använder längre. Hmmm. Måste tänka innan jag lägger ut den. Har du en meiladress så kan jag skicka MIN meiladress till dej?

    // Kao

   • Nej jag hittade ingen min bör stå på min profil men jag ser inte det just nu med mobilen.. Men jag skriver den här nicki007@hotmail.se den är uteslutande till för WordPress och Facebook.. Skickar fotot så fort jag hinner,ha en fin kväll.. Kram Nicki

 2. Nåväl. Det är kanske inte den värsta av vidskepliga religiösa sekter. 🙂 Jag blev själv utsatt för eländet som oskyldigt barn. Jag har förlåtit mina föräldrar för att de tvångsanslöt mig till kyrkan genom en hycklande präst. Syftet var gott, nämligen att glädja mormor.

  Jag själv trodde inte på någonting efter 4 års ålder när jag hade avslöjat Jultomten som morfar. Meditationen fick mig att komma i kontakt med ett högre medvetande, men det var inte den kristna dubbelmoralens förtjänst, men munken Tenzin Gyatso. Så var det en svensk nunna som jag mediterade med om Jesus liv som gjorde att jag blev starkt imponerad av filosofen och magikern Jesus.

  • Såg inte alls dopet som nåt hycklande. Det var väldigt fint. Själv står jag med ena foten i buddhismen sen många år och den andra i kristendomen. Inga problem med det, jag kan tack och lov tycka precis vad jag vill. Det är främst Jesu fredsbudskap jag håller som högsta värde i livet för både mej själv, min familj och hela mänskligheten. Samt din guru Dalai Lams dito budskap.
   Det ären fröjd att resa i Buddhistiska länder tack vare deras tro och mentalitet.

   /// Kao

   • I de ”fina” pråliga kyrkorna står de ”fina” pråliga prästerna och talar om Jesus med stor inlevelse, men de gör inte som Jesus och således är de hycklare. De vet om det.

    Jesus mediterade, levde enkelt och motsatte sig Rom och falsk religion. Dyrkar man Jesus bör man naturligtvis göra som Jesus.

    Jesu fredsbudskap betyder att man inte ska stötta politiska partier eller ideologier som främjar krig, men vad gör svenska kyrkan? Jo. precis exakt detta. De hycklar för krigspartierna som sålt sig år djävulen självt. Man blir spyfärdig.

    Håll freden högt i livet och inför dig själv, din familj och hela mänskligheten! Det innebär att du kan sluta följa de falska prästerna och börja följa det äkta högre medvetandet.

    Dalai Lama säger, till skillnad från de flesta präster många bra saker och agerar i enlighet med vad han finner riktigt. Det är min uppfattning och visst är han en lärare (en guru) bland många visa män och kvinnor som jag tagit intryck av.

    Jag är helt enig med dig att det är en fröjd att resa i Buddhistiska länder och att detta förmodligen till stor del beror av deras tro och mentalitet, vilket tycks bero på Buddha som mediterade flitigt likt Jesus, men vad gör egentligen de s.k. ”kristna”?

   • Jag är själv uppvuxen i ett mycket varmt men frikyrkligt arbetarhem. Mina föräldrar gjorde allt för oss barn, som var deras största intresse i livet. Har aldrig känt mej stressad att leva efter deras tro, har fått göra som jag själv ville.

    Att alla som arbetar inom Svenska Kyrkan skulle vara hycklare är helt fel. Har en del kontakt med flera som arbetar där och de är bland de finaste människor jag nånsin har träffat.

    // Kao

  • Tack! Vissa tycker det är fel att döpa barn, men vi i familjen ser det som en kärlekshandling. Om hon vill så kan hon ju gå ur kyrkan som vuxen sen. / Jag är absolut kvar. Har fått mycket hjälp av Sv.Kyrkan under årens lopp. De är helt underbara här i min församling.

   // Kao

   • Jag tycker att det är upp till var och en. Mina barn är inte döpta, men Dottern ska låta sonen bli döpt. Jag respekterar hennes beslut.
    Det är skönt att du har glädje och stöd av din församling!

   • Ja, de är kanon. När min dotter var liten var vi på ånga utflykter med dem och dessutom fick jag pengar ur deras fond under en tid då jag hade det ytterst dåligt ställt ekonomiskt. Därför kunde vi åka runt till olika vandrarhem på semestern, eller hyra en stuga i skärgården. Åka till djurparker etc etc.

    // Kao

   • Det finns dessutom hur många gratisnöjen som helst, inte minst att gå i skogen eller bada i en sjö. Vara i lekparken.

    // Kao

 3. Åh vilken härlig ceremoni..mina barn är alla 3 döpta i kyrkan.
  Min mellan dotter valde att ha borgerlig namngivelse ute i naturen istället ..de valde ut en fin plats vid ett berg och så fick barnen alla 3 sitt namn mitt i vitsippsbacken. Så himla fint.

  • Låter helt underbart. Man gör som man känner. Förutom själva dopet hade vi en jättefest med afrikanska förtecken och mat efter dopet. Det var jättekul och inget av barnen blev kinkiga. De hade kul de också.
   🙂
   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s