Varför Larmade Ingen Om Ubåtsmannen? // Kao

Varför larmade ingen av alla dessa som fick hintar av vad som var på gång med ubåtsmördaren Peter Madsen? Han uttalade sej flera gånger(skryt, en narcissistisk psykopat kan inte hålla tyst) om vad han ville göra, vad han hade för planer och hur han tänkte.

Troligen trodde hans bekantskapskrets att det bara var munväder men det var det inte. Hade man tagit honom på allvar och någon hade skrivit på sociala medier eller larmat polisen om hans sjuka planer så hade kanske journalisten Kim Wall levt idag?

https://www.metro.se/artikel/kajsa-ekis-ekman-varf%C3%B6r-varnade-ingen-om-madsen

12 svar till “Varför Larmade Ingen Om Ubåtsmannen? // Kao

 1. Ja tyvärr är det nog sa att alla trodde att det var mumväder, att han var lite vrickad och något som man inte skulle ta på allvar..
  Och jag tror att man inte vet när man ska anmäla någon för något det den eller den säger.. Då får man antagligen höra att personen inte har gjort något brottsligt med mera 🙄

  • Det är just det som är problemet. Men på Facebook kan folk varna varandra och andra för en obehaglig person. Helt enkelt berätta vad han har sagt.

   Hade Kim Wall läst nåt sånt så hade hon troligen inte åkt ut i ubåten med honom. Madsen hade, bara dagar innan, försökt få med sej andra kvinnor ut med ubåten, men de hade tackat nej. T.ex en kvinna, ett vittne i rättegången, som kände alla varningsklockor ringa när hon fick erbjudandet.

   (PS. För bara en timme sen var jag i mitt affärscentrum. Där satt Leif GW Persson och signerade sin senaste bok. Lång kö. För precis 40 år sen hade jag honom som föreläsare i en delkurs i kriminologi på Sthlms Universitet) 🙂

   Kram
   Kao

   • Ja det har du förbanne mig rätt i,hade hon läst en massa konstigheter om honom så hade hon antagligen inte åkt.
    Läste någonstans att hennes kille ville följa med men han stannade tyvärr hemma för att ta hand om gästerna.. Vad kul att du såg Gw Janne ser honom på ett fik ibland på Östermalm han har tydligen en övernattningslägenhet där någonstans.. Intressant att du haft honom som föreläsare.. Jag har aldrig sett honom. Vi tittade jämnt på hans program veckans brott på SVT.. Kram Nicki

   • Kul att Janne har sett honom på Östermalm.
    Ja, Leif GW är en stor personlighet. Det var han redan 1978 då han var ung, det kan jag lova :-). Alldeles i den vevan kom skandalen där han bl.a avslöjade dåvarande justitieministern Lennart Geijer som horbock, torsk. GWs karriär rasade på ett ögonblick, trots att han hade rätt. Då skrev han sin bok Grisfesten och kom tillbaks med stormsteg. Så ska en slipsten dras, hehe.

    Kram
    Kao

   • Ja, han är kul och skiter helt i vad andra tycker om honom eller hans små egenheter med t.ex glasögonen som åker upp och ner eller att ta en snus 🙂
    Jodå, han kommer fortsätta med sitt nya program i 4an.

    // Kao

 2. Jag tror att det för de flesta är svårt att föreställa sig att nån som verkar hyfsat ”normal” verkligen menar det den här mannen sa. Många föreställer sig nog att det på nåt sätt syns utanpå om det är en person som kan begå ett sånt våldsbrott.
  Eller så var de bara rädda för att ”göra en grej” av hans snack utifall det bara var prat.

  • Det har du säkert rätt i, men många av dem som har hört hans pladder och hur det har förändrats över tid borde kanske ha begripit att det var nåt fel nånstans. Men så är det med en dubbelnatur, en psykopat: de kan lura skjortan av nästan vem som helst.

   // Kao

  • Många av hans vänner, särskilt s.k väninnor kände till hans önskningar samt videos han kollade på. Många kvinnnor i hans närhet ställde glatt och villigt upp på hans vridna önskemål. De fjäskade de för honom och ville inte tro att det skulle kunna bli verklighet av vad söte lille Peter Madsen som ”gillade katter och t.o.m grät när en tulpan blev plockad”….verkligen ville .

   Han lurade dem alla.

   De kunde inte se att det dolde sej en dubbelnatur under ytan, trots att han hintade om det gång på gång. Men kollar man vad det var för folk som underdånigast rörde sej i hans hangar och kretsar så ser man folk som inte var de mest hälsosamma i Danmark.

   Har följt allt som har skrivits om honom av vittnen och inte minst hela rättegången. Han är, bevisat, en sexualsadist, han är en patologisk lögnare, manipulativ och svårt störd. Men han visste precis vad han gjorde och därför är han alltså inte psykiskt sjuk. Då hade han hamnat på mentalsjukhus.

   Det han gjorde var ren och skär ondska.

   //Kao

   • Det är jag totalt övertygad om att han gjorde, jag också! En fruktansvärd människa.
    Man tycker ju att någon borde ha sett och förstått, men människor ser det man vill se, eller så är de likadana och struntar i att han är sån.

   • Du har en fet poäng där: de han umgås med tycks av allt att döma vara rätt trasiga personer med ett klurigt sexliv.

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s