Yr // Kao

Var hos en ortoperspecialist i torsdags. Han skrev ut en ny medicin åt mej som skulle vara bättre än den förra. Började med den i går (lördag) men bli väldigt yr av den och mår lite illa. Hoppas yrseln är övergående. Dessutom tycker jag inte att det är någon större skillnad mellan den och den jag hade innan…

Tyvärr går det inte att operera min rygg som jag hade hoppats på. Han visade på en modell av en ryggrad varför. Om han hade stelopererat mej så hade jag i stället fått problem med kotorna ovanför.

Hopplöst, men det gäller att ändå hålla humöret uppe. Acceptera läget.

12 svar till “Yr // Kao

 1. Det är jobbigt när kroppen inte vill fungera som man tänker att den den borde. Strategier som man tänkt ut i förväg håller inte alltid men det är nog bra att ha några!
  Jag hoppas din yrsel går över.

  • Visst måste man ha vissa strategier. När jag t.ex ska laga mat gör jag det i omgångar eftersom jag inte kan stå stilla en längre stund: plockar fram ingredienserna. Skär / skalar. Steker och / eller kokar. Sitter ner mellan varaven alltså :-).
   Yrsel idag också, men något lättare idag än igår, då allt lutade.

   // Kao

   • Det hoppas jag verkligen.
    Skönt för dej att det tog stopp. Hade du också fått en medicin som orsakade det? Hur lång tid tog det innan yrseln försvann?

    // Kao

 2. Smärtlindring med olika kemikalier är enligt min egen erfarenhet inte att föredra. Smärtan är nämligen en signal om att något inte står rätt till som jag anser att man ska lyssna på. Flyr man den signalen så kan man kanske skada sig ännu värre?

  Det finns säkert motsatta situationer där smärtan kan leda till spänningar som förvärrar ex. muskelkramper också. Så det gäller att ställa frågor till sin läkare så man förstår kroppen och skadan så bra som möjligt.

  Själv anser jag att man bör lyssna på smärtan och acceptera den och de lösningar som meditation kanske kommer ge dig eller en s.k. ”healer”. Kanske värt att prova yoga/meditation eller andra alternativ såsom ev. Reiki, Metamorfisk teknik eller annan s.k. ”healing”? För mig fungerar meditation utmärkt mot smärta och Metamorfisk teknik mot andra mentala blockeringar som också an skapa spänningar och smärta. Jag anser själv inte att jag behöver smärtlindring.

  För vissa fungerar mina händer bra när vi mediterar tillsammans och jag lägger dem på det onda stället. Då får jag ibland intryck som jag berättar om efteråt. (Jag kräver aldrig donationer och vägrar ta emot det av fattiga människor.) Kommer du förbi Växjö kan du alltså prova helt gratis, Kao. Jag är mycket tacksam att du finns och skriver på din blogg. Du behövs. Världen behöver fler som dig.

  • Så talar en person som själv aldrig varit utsatt för en arbetsplatsolycka och fått multipla skador och genomgått flertalet operationer, hahaha! Tänker inte gå in mer på det.
   ——–
   Jo, jag kände en person som kunde healing, liksom hans mamma och mormor kunde det. Det känns väldigt bra för stunden men sen är allt som vanligt igen. Akupunktur har jag också fått, sjukgymnastik likaså.

   Jo, jag kan konsten att slappna av och jag både mediterar och kör med yoga. Det är nog därför jag mår så bra i själ och hjärta, trots allt.
   ——–
   Tack, det var väldigt snällt sagt av dej. Du behövs också med nya fräscha ideer och hopp om en bättre framtid för oss alla.

   // Kao

   • Du vet ingenting om de krämpor och skador jag haft. Du vet ingenting om den smärta som kom när jag kastade bort värkpillren, den medvetenhet om smärta som det gav och hur smärt-signalen hjälpte mig att inskränka skadliga rörelser och öka min medvetenhet om den självläkande kroppen.

    Mycket jag tror på baserar sig på evidens. Kunskapen är därför alltid osäker. När jag övat mitt medvetande genom meditation kan jag komma i ett medvetet tillstånd av kontinuerlig meditation. Det VET jag.

    Att veta något är starkare än ”evidens”. Det är på samma nivå som ett matematiskt bevis för mig. 😉 För dig utgör min berättelse enbart ett av alla dina evidens. Du kan enbart bevisa eller falsifiera det jag säger genom att prova, men ingen läker oss utom vi själva. Ingen kan och ingen bör utge sig för att kunna göra det. Lycka till, Kao! 🙂

   • Väl skrivet.
    ———-
    Idag bjuder jag på ett inlägg om ytterligare en farlig person. Har du 23 minuter över? Kolla då på videon som visar en bit av polisförhöret och erkännandet. Man häpnar över att en person kan vara så korkad. Väldigt intressant.

    Kan inte hjälpa att jag dessutom ser denna individ som en representant för SD-svanzen.
    🙂
    // Kao

   • Varför??? Det är just den typ av individer jag då och då träffar på i kvarteren, nya och gamla bekanta, tjejkompisars ex och inte minst folk i politiken på twitter. De som bräker ur sej hat och fördomar men aldrig nånsin kan berätta hur och varför de tycker och tänker som de gör. De är besvikna och bittra, men kan aldrig se sin egen del i varför de är det.

    Det är inte alls svårt att se vilka de är, det syns t.o.m utanpå – mina farhågor bekräftas så fort jag hör dem öppna munnen…

    Många av dessa ser sej överkörda av ”samhället” och ”svikna av kvinnor” som om alla kvinnor vore ett slags kollektiv med samma smak och värderingar.
    Dessa män kan inte skaffa en kvinna, eftersom de inte vet hur man gör. De är buffliga, skräniga, har ett både osunt yttre och inre samt en ytterst taskig kvinnosyn men de begriper ÄNDÅ inte varför de ej får en kvinna. Som de anser sej ha rätt till av någon outgrundlig anledning. De begriper inte att kärlek och/eller sex är nåt man förtjänar. Inte har nån ”naturlig” rätt till bara för att de är män.

    Räcker det som svar eller behöver du ännu mer? 😉

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s