Slänger du överbliven pasta? Gör inte det. Att woka/steka den på hög värme och tillsätta ett par droppar soja blir jättegott! Bra om du har en wokpanna eller en tunnbottnad stekpanna.
Igår blev det en sån här middag eller som en enkel snabb lunch(för 1-2 personer)Kostnad ca 5 kronor och tar ca 10 minuter att laga. Jag hade i kylen:
* Kokt kall spagetti eller annan pasta
* En halv röd eller gullök
* En bit röd och en bit gul paprika
* En näve haricot verts
* En liten bit röd chili
* En liten bit broccoli(kan uteslutas)
* matolja ca 1-2 msk
——-
* Koka haricit verts ca 1-2 minuter, häll på kallt vatten och låt stå.
* Strimla lök, paprika och broccoli
* Hacka chilin
——-
Sätt spisplattan på högsta värme med olja i och lägg i först broccoli, paprika, chili och lök. Rör omkring.
Efter ett par minuter även spagettin och haricot verts. På med ett par droppar soja. Krydda efter behag.(Jag använde salt, örtsalt,svartpeppar, paprikapulver och basilika.)
Stek under omrörning 3-4 minuter.
—–
Jag lovar: det är både gott, nyttigt, enkelt, snabbt och väldigt billigt.
Det låter som mina ”man tager vad man haver”måltider Det blir alltid gott men vilken soja föredrar du?
Mr Chengs Mushrom soya, absolut.
Jag har alltid tre olika ”sojor ” bl a den!
Bra att veta att man kan laga gott och billigt. Jag vill ha svart soja.
// Kao
Tack för tipset Kao det ska jag testa..
och ja jag slänger pastan som blir över för det mesta 🙂
Kram Nicki
Synd, för den blir godare om man wokar den en,två minuter. Plus lite soja.
// Kao