Psykbryt // Kao

En tekopp stod utanför min hissdörr igår, *nån har väl glömt den där*, tänkte jag. Men utanför hissdörren våningen under stod det också en – och en på källarplanet utanför tvättstugedörren. *Märkligt*, tänkte jag igen.

När jag sen gick ut genom porten på min bakgård blev jag förvånad: Det låg smörpaket och mat, trasiga spegelbitar, krossat porslin, strumpor, utspridd gul målarfärg och en massa annat över en stor yta.
‘Party crasching?’ – tänkte jag först. Irriterande att någon skitar ner så fullständigt. Men det var liksom lite fööör mycket…

Gick till Coop och handlade och där mötte jag en granne som berättade att det var en ung kvinna i huset som hade fått en psykos under natten och kraschat. Polisen hade kommit och hämtat henne, men körde de henne till psyket?

Själv hörde jag ingenting.

Men när min svärson kom vid 09.00-tiden igår möttes han av en kvinna i bara trosorna som gick fram till honom och sa :”Det är öppet”. Han tyckte det var rätt märkligt.

Då kan jag undra: tog polisen henne inte till psykakuten? Det borde de ha gjort. Och varför blev hon utskriven när hon var i ett så dåligt skick? En sån person behöver ordentlig hjälp, inte bara vara inlåst några timmar. Verkligen synd om den kvinnan. Hoppas hon mår bättre idag.

19 svar till “Psykbryt // Kao

   • Ja, de mår fruktansvärt dåligt och det är hemskt att denna kvinna var tillbaks hemma alldeles för tidigt. Hon mådde ju uppenbarligen inte alls bra.

    // Kao

   • Har sett en tjej som hade graviditetspsykos..det var läskigt..haschpsykoser har jag oxå sett en kvinna ha ..psykoser som man inte kommer ur ..och som fastnar är läskiga…det räcker att röka på en gång så kan man hamna i psykos och inte komma ur den.
    // Otto

   • Haschpsykoser har jag också sett, men värst var nog de jag såg som orsakades av LSD. Däremot aldrig graviditetspsykos, det måste vara förfärligt i.o.m att kvinnan är i ett så utsatt läge då. // Kao

   • Jo förfärligt är bara förnamnet ..att dessutom hamna på psyket och bli inlåst är än mer förfärligt när man är höggravid. Jag har tänkt många gånger på vad som henne med tjejen om hon kom ur sin psykos och om hon kunde ta hand om sitt barn.

   • Vi får verkligen hoppas att det gick bra för tjejen. Men annars är det ju många svårt psykiskt sjuka som bönar och ber om att få bli inlåsta en tid, för att inte skada sej själva eller andra, men inte blir det. Eller släpps ut alldeles för tidigt. Många självmord och t.o.m mord har begåtts av såna som borde ha blivit insläppta och omhändertagna. // Kao

   • Ja verkligen..allt för många mår dåligt och många får ingen hjälp …blir mörkrädd och skräckslagen då jag tänker på det. Så mycket som kunde ha förhindrats om de tagits på allvar. Det är svårt även om anhöriga ligger på och varningssignalerar så händer nada 😦

   • Ja, i det här fallet kanske kvinnan i min trapp skulle kunnat förhindrats förnedringen att springa naken ute på framsidan av huset. Hoppas att hon inte minns just det.
    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s