Laos (bilder) // Kao

(Klicka på rubriken)
——–
Det vackraste land jag har varit i: Laos. Enorma blommor och träd – och vattenfall. Här är några bilder från norra landet:

thail laos kamb dec-08 och thailand mars -09 143

thail laos kamb dec-08 och thailand mars -09 142

Längst uppe i ljuset ligger gränsen till Kina:

thail laos kamb dec-08 och thailand mars -09 141

Såna blommor vi brukar ha i våra blomkrukor är i Laos runt 50 cm i diameter:

thail laos kamb dec-08 och thailand mars -09 140

En blomstervagn i Luang Prabang:

thail laos kamb dec-08 och thailand mars -09 070

25 svar till “Laos (bilder) // Kao

  • 2008-2009 nån gång. Ja, det var otroligt fint. Även en hel del personliga berättelser från lokalbefolkningen om det fruktansvärda de upplevde under USAs bombräder i landet. Som vanligt när det är krig var det de fattigaste som blev mest utsatta.
   😦
   // Kao

 1. Så vackert! Du måste berätta mer om detta vackra land.

  Har en sann historia som hände i just Laos i början på 90 talet. En bekants vänner var i norra Thailand och åkte av misstag i i Laos på moppe. De greps och sattes i en fängelsehåla..där de satt i flera dygn. De trodde att de skulle bli dödade. Tänk de kunde inte göra sig förstådda ej heller förklara sig. Männen hotade dem och skrek på dem..flera gånger om dagen. Sen satt de i mörker.
  De släpptes den en dag och kunde ta sig tillbaka Thailand igen.
  Så kan det gå när man ger sig ut på en till synes helt vanlig färd med moppe.

  • Fy vilken obehaglig upplevelse! Idessa länder är polisen livsfarlig. Det är lätt gjort att åka fel om man är ute i spenaten utan guide.

   // Kao

   • Jag har inte åkt den sträckan, men när jag däremot var i Kambodja i staden Siem Reap vid Angkor Wat, så låg thailändska gränsen bara någon km bort. I bushen. Som du väl vet så betyder Siem Reap ”Thailand förlorade” och det skjuts lite då och då från båda håll där i skogarna. Det värsta är dock att det ff ligger minor nedgrävda sen kriget utefter gränsen. Mötte många kambodjaner som bara var ute i bushen för att plocka ved till matlagning, som råkade gå på en mina och tvingats amputera t.ex ett ben. Om de ens överlevde. Läste att inget land i världen har så många unga amputerade per capita som Kambodja. Sorgligt! Har bloggat om det.
    ——
    I vilket fall som helst gillade jag människorna i Laos tusen ggr mer än de i Kambodja. Kanske hade jag bara otur?

    // Kao

   • Kambodja gränsar till Thailand, men även där är det tveksamt om man kan åka över gränsen av misstag med moped. Den gränsen är hårt bevakad. personen somkallar sig ”Tant Otto” har sannolikt en annan agenda med sina lögner, tror jag, ex. att påskina att Laos polis är grym och att det är farligt att resa in där. Det är inte min egen uppfattning. De är väldigt snälla mot turister som sköter sig någorlunda och berikar Laos, samt slänger ut de turister som inte sköter sig, så som sig bör.

   • Det är i så fall ingen medveten lögn, det var inte hon själv som gjorde mopedresan och tror inte att hon vill misskreditera polisen på något sätt. Jag känner Tant Otto så jag vet vem hon är.
    ——–
    Har bara bra minnen från Laos och kan inte innas att jag ens såg någon polis där öht.

    // Kao

   • Vet ej. Kanske var mopedparet i både Laos och Kambodja (som jag var) och att det var en missuppfattning gällande att det var Laos eller Kambodjas gräns de åkte över?

    2007 hyrde jag och min dotter en privat kille med bil i Gambia (vi satt på flaket) för att åka till Senegal. Vid gränsen åkte vi via en tullstation, men på tillbakavägen dagen efter, så valde mannen plötsligt att åka på djungelvägar och vi passerade ingen tull/gränsstation. Han hade en massa ved på taket som han skulle ge sin fru, men jag misstänker att han även smugglade något. Vi kunde inte göra ett dugg åt saken i det läget. Men vet inte säkert. Det var nog tur att inga poliser fanns i närheten då…..

    // Kao

   • Det var en skräckupplevelse kan jag säga ..de åkte på små vägar och då kan man lätt åka in i fel land. De kom undan ,med blotta förskräckelsen.
    Otto

  • Kul att du också har varit i Laos. Först vandrade jag genom en gles skog upp till det stora vattenfallet. Det var inga turister där alls, jo tre kanadensiska killar alldeles vid fallet. Sen gick jag nedåt längs med de naturliga ”trapporna” som du ser på mina bilder. Sen gjorde, jag precis som du: stannade vid en avsats där jag bara satt och njöt av vattnet, naturen och stillheten. Bara vattnet lät – och det var som musik med alla skvalp, plask forsande och porlande. Verkligen underbart. Besökte även ett par byar och var ute på Mekongfoden med långbåt etc etc. // Kao

 2. Å, Kao jag har en mycket rar sonhustru från Laos som heter Keo, vilket är ett smeknamn och en förkortning av hennes hela namn. Min son jobbade där ett par år så jag har varit i Vientianne och längre söderut. Familjen bor i Sverige nu och allt som har med Laos att göra berör mig mycket! Kram från Agneta

  • Så roligt! Du får hälsa till henne, som bor i världens näst vackraste land (Sverige är vackrast).
   🙂
   //Kao
   (Kao är förresten mina initialer).

   • Jo, jag ska hälsa och ja, jag gissade att Kao var dina initialer! Idag höstar jag i trädgården. Bär in krukor, klippet, planterar och hållet på. Det tar många dagar innan vi kan hälsa vintern välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s