Mycket Enkel Middag Idag // Kao

Bryter en blomkål i bitar, även blasten som är minst lika god.

Tar max 7 minuter att laga.

*Börja med att koka blasten i ca 2 minuter.
Lägg i själva blomkålshuvudet i bitar. Koka ytterligare ett par minuter.

Servera med ett par klickar smör och lite salt och peppar.

* Ät tillsammans med hårda ostmackor.

Annonser

14 svar till “Mycket Enkel Middag Idag // Kao

  • Blev så sugen på tomatsoppa när du skrev kommentaren, så jag gick till mitt svindyra Coop. De har extrapris på Keldasoppor, så jag köpte en med tomat och en sk skärgårdssoppa. 2 för 35 kr. Hade egentligen tänkt göra en spenatsoppa, men det får bli nästa gång 🙂
   Köper helst inte hel- eller halvfabrikat, men det händer då och då. Nåt jag gillar är Dafgårds kåldolmar i gräddsås (4 st). Inte portionsförpackning, endast kåldolmarna och såsen. Min dotter älskar det så det blir när hon kommer hit ensam. Annars är det ju kul att göra såna själv och det blir ju godare. Även om det tar tid. Men som ”pansjo” har man gott om just tid.
   // Kao

   • Åt tomatsoppa igår oxå…med makaroner och buffelmozarella i.
    Borde ha all tid i världen för att göra långkok men har helt tappat lusten och orken att laga mat. Idag är det tänkt att jag ska göra en couscous sallad. Jobbar två nätter nu och sallad är bra mat att äta nattetid. // Otto

   • Kan också bli trött på matlagning kortare perioder, även om de inträffar sällan. Men couscous är alltid gott.
    När jag jobbade natt blev det alltid mackor och massor med te. Sen ca 2-3 år äter jag aldrig mjukt bröd.
    ———
    Förresten: hur går det med nattschemat? Blir det kvar eller har ni ändrat?

    // Kao

 1. Hos mig är det ork och motivation som saknas ..efter mina ihållande bihålsinsfllamationer. Har inte haft matlust heller för den delen så det gör ju att man ingen inspiration får för inget smakar ju.

  Jo du jag prövar ju ett nytt jobb på prov…och då passar chefen på att lägga fram ett nytt schema..som ingen vill ha ett riktigt skitschema där vi ingen återhämtning får pga utspridda nätter. Det är väl ett sk hälsoschema där bemanningskraven styr mer än att schemat ska vara bra för oss som jobbar. fattar inte hur kommunen tror att man ska orka jobba utan att få återhämtningsperioder.

  Jag har tröttnat på mackor..så jag får äta något annat nattetid. STex soppa, sallad, yoghurt och kokta ägg.
  //Otto

  • Ganska kompakta arbetsperioder följt av långa ledigheter tyckte jag var bäst. Mitt 3-veckorsschema (67%):
   V1 må, tis fre lö sö. V2 ledig. V3 on to (Alltså en 9-dagars ledighet var 3e vecka, då man kunde ta en extranatt)

   Det schemt var helt perfekt! Inte minst på sommaren 😉

   // Kao

   • Ja så hade vi det oxå på vårat 5 v schema..3 veckor intensivt och 2 veckor med en enkelsöndag mitt i som om man tog ledigt den fick vi 0 dagars ledighet. Ett minne blott nu då arbetsgivaren ser till det sk bemanningsbehovet och då blir det inga långledigheter mer utan utan jämnt utspridda arbetspass.
    Där det inte ges möjlighet till att hoppa in för varandra ej heller kunna jobba extra.
    Det kommer ske stora förändringar inom vården pga personalbristen. Alla ska ges möjlighet att jobba 100 % för att man anser att man bör uttnyttja den personal som finns på bästa sätt. men alla orkar inte jobba heltid..pga arbetstyngden.
    Om alla ska jobba heltid bör man sänka veckoarbetstiden från dag 37 och natt 34..till 35 och 32..då först kanske man orkar jobba heltid.
    //Otto

   • Det var ett uselt schema! Heltid natt kan man ju arbeta om man inte har barn/barnbarn och inget socialt liv. Annars blir det svårt.

    Ha det bra i höstrusket. Om ett par timmar ska jag på barnbarnets ettårskalas. Hon fyllde är igår men firar idag. Har köpt en stor rosa pulka och en leksaksmobil (hon tar alltid föräldrarnas). Sen blir det julklappar 🙂

    Ha det gott
    //Kao

   • 9 dagars ledighet skulle det stå inte 0…nu är det sagt att vi ska få ha inflytande över nästa schema som ska göras…men några långledigheter tillåts inte i deras bemanningskrav. Vad nu bemanningskrav har att göra med ledighet. De vill helt enkelt sprida ut våra nätter så att vi inte ska orka fortätta jobba natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s