Krimhörnan/Energiskt Försvarande Föräldrar Trots Vidrigt beteende Av Sin Avkomma// Kao

Alltid tycks det vara någon annans fel (Statens? Sossarnas? Skolans? Är vanligt, men själv slår många ifrån sej allt ansvar), vad det gäller skolan när de unga driver omkring på stan utan minsta koll. Försvarar man sin avkomma med näbbar och klor, vad de än har gjort? Kanske det. Kanske har man fullt upp med sina egna göranden och låtanden? Jobb? Träning? Föreningsverksamhet? Övertidsarbete? Etc etc.

Alla föräldrar borde inse att deras barns åsikter färgas av vad de själva säger, men som barn eller ung tonårig vuxen har man inte samma förmåga till konsekvensanalys som de vuxna. Det är man för ung för. Hjärnan är inte fullt utvecklad förrän många år senare, vid ca 22-25 års ålder.

Om man som förälder tror att barn inte lyssnar om och när man vräker ur sej både det ena och det andra – då tror man fel. Våra barn blir karbonkopior av oss själva.

Nånstans måste föräldrar ta konsekvenserna av vad deras barn gör. Vare sej det gäller åsikter och/eller att de i handling begår vidriga brott. För vad gick fel? Det är lätt att vara efterklok.

Jag tycker det är bra att föräldrarna blir skadeståndsskyldiga vid kostsamma brott såsom bränder och annan skadegörelse. Nån måste betala och har man ett omyndigt barn så får man stå för det barnet gör. Jag tycker det är rätt.

Kolla här:


https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/de-mordmisstanktas-foraldrar-kravs-pa-skadestand/

7 svar till “Krimhörnan/Energiskt Försvarande Föräldrar Trots Vidrigt beteende Av Sin Avkomma// Kao

   • Människor föds till psykopater. Ca 0,5%-2% tror jag. En god uppväxt med människor som håller stenkoll kan minimera skadeverkningarna så att psykopaten lär sig att se fördelarna med att hålla sig inom lagens ramar, men alla föräldrar, lärare och poliser har inte den förmågan, således sker psykopatiska dåd.

    Om förädrarna har förmåga att ha stenkoll på psykopaten kan de behålla vårdnaden och psykopaten kan lyckas att bli en fungerande kugge i samhället, trots sitt handikapp, annars behöver psykopaten omhändertas av professionella tills denne blivit vuxen.

    https://www.smithsonianmag.com/science-nature/the-neuroscientist-who-discovered-he-was-a-psychopath-180947814/

   • Problemet är bara att man inte får diagnosticera små barn med psykopati. Däremot kallas det Trotssyndrom när de är små. Man gör ett omtag när de är i tonåren. Fortsätter det så, då kallas det Uppförandestörning. Först vid 18 års ålder får man sätta diagnosen. Detta för att inte stämpla ett barn redan från start, eftersom särskilt tonåringar i allmänhet kan uppvisa psykopatiska drag men som är vanligt för just tonåringar.

    Däremot kan man hålla koll på barnen som utvecklar psykopatiska tendenser. Visst, man kan lära dem vad som är godtagbart, men man kan alrig terapeuta bort grundproblemet. Psykopati är en personlighetstyp, en medfödd brist i hjärnans amygdala. Medan narcissism och antisocial personlihet är personlighetsstörningar.

    Det finns hur mkt som helst att läsa om detta.

    Har läst det mesta av och om James Fallon. Han är bra, dessutom har han en aning humor (vilket inte är vanligt hos psykopater, men kanske är det omedvetet?). Du kan hitta honom i på Youtube. I en av videorna märker man tydligt hans narcissism – och en klockren narcissist är oftast psykopat. Vid middagsbordet tillsammans med sin stora familj beter han sig precis så pompöst som kännetecknar en narcisist och att det är han som är bossen är uppenbart. Men han är bra, han gör en fin insats inom psykopatiforskningen på det neurovetenskapliga planet.

    Här i Sverige har vi bl.a psykiatriprofessor Sten Levander som är av samma personlighetstyp som Fallon. Honom måste du kolla. Hans föreläsningar är otroligt intressanta för alla som är intresserad av människans mörkaste vrår. Här kan du se honom in action. Ta dej tid att kolla detta, där han dessutom inleder en föreläsning med att tala, ja, skryta om sej själv och sin egen förträfflighet de första 5-10 minuterna. Men det är ytterst intressant:

    // Kao

   • Jag ser all anledning att diagnostisera korrekt tidigt. Då kan man hjälpa barnet bäst, tror jag, för att inte tala om att skydda andra barn och vuxna från dessa individer som i princip kan få för sig nästan vad som helst, vilket barnen eller deras föräldrar sannolikt inte vill ta konsekvenserna av alls.

    Psykiatriprofessorn Sten Levander är helt klart intressant. Jag tycker inte att det var något onödigt skryt, mest en relevant och mycket trevlig presentation för åhörarna.

   • Jo, dessa barn måste hållas strikt koll på från tidig ålder, den saken är klar. Men mabn ska ha klart för sej att föräldrar till såna barn ofta vill dölja faktum av olika anledningar: av skam, av att de inte vill bli granskade själva etc etc. Att man vägrar inse faktum – att deras barn inte beter sej normalt utan skyller i så fall allt på någon/något annat.
    —–
    Ja, SL är väldigt bra.

    // Kao

 1. Ping: Löken skalas igen – Fy fan! – Psykiatrikern Sten Levander om samvetslöshet och perverterad moral | Vetenskapliga partiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s