Världens Mest Inskränkta Land Och En Mycket Modig 18-åring// Kao

Saudi-Arabien lär vara det mest konservativa landet på Jorden, tätt följt av andra skithålor såsom Afghanistan och Jemen och flera andra länder som lever stenåldersliv och aldrig utvecklas på grund av urstarka patriarkaliska, kulturella och religiösa strukturer som verkar vara omöjliga att bryta och som i första hand drabbar alla kvinnor i dessa länder.

När Väst la sej i ländernas göranden och låtanden blev det värre än någonsin.

En saudisk 18-årig flicka ur kungasläkten rymde från förtrycket, avsade sig sin religion islam och rymde till Bangkok (men var på väg till Sydney), barrikaderade sig på ett minimalt flygplatshotell i Bangkok och kontaktade Twitter – där hon på bara ett par minuter snappades upp av en aktivist. Hon kommer mördas om hon tvingas återvända till Saudiarabien!

Nu har FN gett henne flyktingstatus och förhoppningsvis får hon asyl i Australien, dit hon först och främst vill.
—–
De svårt tuktade kvinnorna i t.ex Afghanistan har inte skuggan av en chans att ta sej hit och det är dem jag vill ska få vårt stöd. Inte 9000 afghanska män. Har de lämnat sina kvinnor i sticket? I mina ögon verkar det så.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/m6oL11/for-kvinnan-finns-ingenstans-att-fly

4 svar till “Världens Mest Inskränkta Land Och En Mycket Modig 18-åring// Kao

  • Ja det blev det – och för övrigt det enda land jag skulle kunna tänka mej att bo i om jag tvingades lämna Sverige. Hon kommer garanterat att få ett gott liv där – om inte hennes släkt letar upp henne och mördar henne. Önskar henne allt gott i livet.
   ——
   Blir så förbannad ibland på hur vissa människor här tror och/eller anser att deras grumliga kulturella och religiösa värderingar ska gälla även HÄR.

   Just nu stt jag och lyssnade på en podcast live ur rättegången LIVE mot en hel släkt som mördade en ung kille i Gävle. Kolla på den:
   http://www.rättegångspodden.se
   Finns del 1 och del 2.
   Lyssna på de sjuka resonemangen och hur sån skit lever kvar trots att flera av de skyldiga t.o.m är födda här, men ÄNDÅ har samma sätt att leva som släkten i föräldrarnas gamla. hemländer, Samma tankegångar.

   Varför är de ens här???

   I den regeringskonstellation som verkar bli av, så vill Annie Lööf ta in ännu flera människor i vårt land som lever efter superkonservativa ide’er och principer som de implenterar här. Det är destruktivt för vårt samhälle och väldigt farligt i längden för Sverige och dess invånare om inte politiker och andra makthavare begriper detta.

   Som du vet är jag en ”vänstermänniska”, men gällande det stora problemet med en näst intill obegränsad invandring skrämmer mej oerhört mycket.

   För mej vore det däremot helt okej att ett antal kvinnor med barn från flyktinglägren i exempelvis Turkiet (de som aldrig annars har en chans att ta sej hit) skulle få asyl här.

   Genom kvotflyktingsystemet som jag anser är det vettigaste.

   Inte 9000 afghanska karlar som ska gå gymnasiet här, vilket är ett fiasko eftersom de inte ens har förkunskaper för att klara av det och det finns det sfi-lärare som har påtalat och bekräftat detta fiasko i många inlägg i media. Mn de tystas. Varför då?

   Finns massor med saker i ämnet jag skulle vilja skriva. Men kanske blir det ytterligare ett inlägg här. Men på twitter når man ju flera.

   Ha det gott Tony

   // Kao

   • Tittade du på Henrik Schyffert föreställning som visades på SvT 1 igår? Man blir nästan mållös över vilket trams han håller på med, och som många dessvärre håller för att va sant. Bl.a sa han att det tar 7 år för en invandrare innan de kommer ut på den reguljära arbetsmarknaden. Jag har själv varit i kontakt med flertal som kan vittna om dess direkta motsats. Faktum är att man har så bråttom att få ut dom i arbetslivet att somliga blir inte ens erbjudna grundläggande kunskaper i det svenska språket, via t.ex SFI. Och som de själva har sagt. Det var på arbetsplatsen jag lärde mig de första orden i svenska språket.

   • Välkänt att man lär sig språket som mest på arbetsplatsen (på dagis/skola/fritis för barnen). Ganska naturligt att det blir så. Min pappa (som var norsk) och de flesta som var från olika lönder i Europa lärde sej svenak snabbt,
    —–
    Håller med dej. Litar inte heller ett smack på såna som kändisar Schyffert och / eller sk influencers. De är ett typexempel på en girig och självförhärligande generation som bara bryr sej om sej själva, men i teverutan försöker klämma fram nåt altruistiskt. Jag avskyr såna människor.

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s