25 svar till “Barnbarnet 14 månader (Bild) // Kao

 1. Underbar bild på en ljuvlig unge! Hon verkar ha lika lockigt hår som vår vinterflicka som snart blir fem. Vår höstpojke som är mer jämnårig med ditt barnbarn är en liten blyger.

  • Den här river ner allt hon ser men pratar en del och härmar hur olika djur låter. Så hon vet vad en katt är men mest gillar hon elefanter, så min elefantsamling är det första hon går till när hon kommer hit. Idag var hon och min dotter här. I sensommar får hon ett syskon :-).
   ———–
   Femårsåldern är också jättegullig, ja alla åldrar är söta (förutom kanske tonåren)….

   // Kao

   • Vad roligt att det kommer fler! Mina barnbarn är 1, 5, 7, 13, 16, så det är hela skalan, haha. Det roliga är att även tonåringarna kommer regelbundet, alla är här varannan måndag och varannan måndag sover 5- och 7-åringen över. Nej, nu ljög jag visst, än kommer inte den minsta regelbundet. Men det blir väl snart.

   • Oj så många! Härligt. Du fick iaf lite andhämtningspaus emellan barnbarnen. 🙂
    Hur många barn har du?

    // Kao

   • Aha. Då har de ynglat av sej bra :-). Tror min dotter också kommer göra det. Hon vill ha 3 barn, han vill ha 5…..Han har 4 syskon och hon har 2 halvsyskon hon inte träffat sem hon var liten. Men på dopet i Augusti dök de upp, det var jättetrevligt.

    // Kao

 2. Vad roligt att få se din lilla Zoe så himla söt.. Längesedan jag hörde av eller såg dig men själv har jag blivit dålig på att kommentera har aldrig tid känns det som.. Jag gör fem blogginlägg på en gång sen får dom Publicera sig själva.. Men jag är i alla fall glad att vi hörs ibland ha en fin kväll kram Nicki..

  • Tack 🙂 Nu är det dessutom en ny bebis på gång. Föds på sensommaren om allt går som det ska.

   Har själv var varit jättedålig på att gå på bloggpromenad senastetiden, men ska skärpa mej – och gå in till dej också. Har fastnat i en tråd på Flahback om familjemordet i Bjärred, där kommentarerna haglar in dygnet runt, trots att det hände för ett år sen.

   Ha en fin helg själv.
   kram från Kao

  • Hahaha! Ja, hon är sådär mest hela tiden. På 14 månader har jag bara sett henne gråta en kort stund, men hon tystnade snabbt :-). Hon är helt enkelt en riktigt glad unge. Säger enstaka ord och när föräldrarna frågar: ”Hur låter Katten” (eller elefanten, hunden, eller ett par djur till) så vet hon det och härmar lätena och kan peka ut dem på bild.

   Så små barn ”samlar” ju på ord de hör och sen brakar det loss i 2- 2½-årsåldern och man undrar varifrån de får allt de häver ur sej ifrån. Det är fantastiskt roligt.

   De börjar oftast med att utesluta verben, typ ”jag arg”,men ganska snart kommer de också. När pappan pratar med henne på sitt ursprungsspråk så fattar hon. Han frågar tex ”var är näsan, öronen, munnen?” Hon pekar i sitt ansikte. Hon begriper. Det är så himla fascinerande med språkinlärningen, tycker jag själv – som älskar allt som har med språk att göra.

   Alla barn är såna om bara föräldrarna pratar hela tiden med sina barn. Tyvärr är det många som inte gör det, för de tror inte att barnet begriper.

   // Kao

  • Ja, hon är så himla gullig – och nu är det en till på väg, som kommer 27/8 är det sagt.
   🙂
   Oj, du har fem stycken! Trodde du bara hade 2 barn, så nån av dem har alltså ynglat av sej ordentligt, hehe. Tvillingar de som är 13?

   Barnbarnet som du har/hade på tisdagar, grabben, hur är det med honom? Det är väl inte han som är 18? Redan?
   ——-
   Här skiner solen idag från en klarblå himmel. Mysigt!

   Ha det bra, Otto!
   Kram//Kao

   • jag har tre tjejer och 5 barnbarn. Han som är 18 är nästan som min egen son. Dottern var 17 år när hon fick honom. 13 åringarna är kusiner och han som jag hade på tisdagarna är en av dem.
    Han har det inte så lätt i skolan ..trodde att dte skulle bli bättre nu när han går i 7an ..men det är nästan än värre. Jag fattar inte varför han inte får hjäklp som vi har kämpat för att han ska få en extra resurs.
    Nu har han lärt sig åka buss själv hem från skolan och ibland sticker han ifrån skolan. Det hände en incident i matsalen och efter det har det blivit sämre.
    Du vet barn som inte är som alla andra blir lätt utsedda till mobboffer ..barn kan vara riktigt elaka.
    Så fortsättning följer i hans skolsituation. Skolor ska ju få bidrag för barn med extra behov men det existerar inte. Skolan är inte tillför alla för den är inte individanpassad.Dottern kommer ta honom därifrån om det fortsätter.
    Barnen är ju allt man har och man vill att de har det bra ..

    Kram på dig
    Otto

   • Så tråkigt att det är på det viset för grabben :-(. Fattar att ni har gjort allt ni kan redan, men när det gäller skolor/kommuner och andra myndigheter så måste man ligga på som en skållad iller. Tjata. Inte bry sej ett dugg om vad DE tycker. Bara kräva sin/barnets rätt.

    Med friskolereformen och skolpengen vill ju skolorna inte ta emot barn med särskilda behov…även om de låtsas som annat i sina tjusiga beskrivningar av verksamheten. Det är pga den skolreformen det har blivit så här.

    De riktigt talföra föräldrarna kan smöra och övertala rektorerna och få nästan vad de vill för sina barn, övriga får ingenting. Tex ensam mamma till kanske adhd- eller aspergerbarn…för så ligger det ju till i verkligheten. Hur illa det än låter. Att det skulle vara samma chans för alla är bullshit.

    Inte minst tänker jag på de mördade skolflickorna, 11 och 14 år, i Bjärred i Skåne för 1 år sen :båda föräldrarna högavlönade akademiker – båda barnen hade diagnosen ME (en typ av kroniskt trötthetssyndrom) och fick hemundervisning – och detta gick ut över alla de övriga barnen med behov av särskilt stöd i hela kommunen – och skolan gick på knäna.

    Så himla orättvist är det tyvärr.

    Kram
    Kao

   • Jag vet …det tar så himla mycket energi att hela tiden kämpa för att få det han har rätt till. Vi har tjatat nu sen han gick i ettan. Hans lärare sa att han måste ha hjälp för att klara skolan och en fritidspedagog sa att försök få en diagnos så löser det sig. Pyttsan heller ..nu har han bara fått en stämpel Autism 1. Det är sååå många barn med särskilda behov nuförtiden att det verkar vara deras strategi att ingen får hjälp stället. Det är förödande för dessa barn ..som jag sa till rektorn på förra skolan – varje dag som går och pojken inte får det stöd han behöver är en förlorad dag.

    Men vi ger oss inte ..när mobbningen återigen startat så är det fan i mig nog.
    Han ska inte behöva utstå det…det räcker att tampas med en diagnos. Han kanske har fler diagnoser för det brukar man ha då man har autism.
    Det borde finnas pengar avsedda för barn med särskilda behov. Jag blir galen när jag tänker på att han är vind för våg i skolan…

    Såg du kalla fakta om barn sk hemmasittare? Där belystes problemet med dessa barn. Inget inget görs åt dessa barns behov.

    Livet är sannerligen inte rättvist..så är det bara ..tycker att som det är nu blir barn utslagna direkt om de inte platsar in i skolan. Man får inte vara speciell och unik.
    Så som det står i värdegrunden om alla människors lika värde är bara fina ord med andra ord bullshit.
    Ursäka mitt ordval men det gör mig såå upprörd.

    När du och jag växte upp fanns det åtminstone hjälpklasser där man fick det stöd man behövde.

    KRAM

   • Så himla tråkigt att det är på det viset.
    Av någon slags missriktad godhet tog man för mycket länge sen bort hjälpklasserna, för man ansåg att ”alla barn ska ha samma rättigheter och möjligheter”. Utan att begripa (eller gjorde man det?) att förlorarna var just de barn man sa sej vilja hjälpa.

    Berättade för dej om min dotters klasskamrat som stökade sönder varenda lektion för både sej själv och övriga i klassen, men som sen fick gå i ”lilla klassen” i vissa kärnämnen. De var ca 4-5 barn och fick det stöd och det lugn de behövde – och de andra barnen också.

    Kan inte begripa (jo, det gör jag!) varför det skulle bli dyrare med en specialklass för dessa barn. Alla skolor borde ha det, för det finns alltid barn i alla skolor som inte klarar av att gå i en vanlig klass.

    I det långa loppet är det en ren besparing för alla parter, även för samhället, att ha en sån. Men i dag räknas allt i kronor och ören i en årlig budget. Pengar styr precis allting annat idag och det är så himla grymt, men det är också korkat.

    Det hela är en politisk fråga och jag är helt emot systemet med friskolor och skolpeng. Pengarna ska läggas där de behövs, annars drabbas alla lärare och de drabbade barnen.

    Mycket av eländet i skolan skyller jag på L:s Jan Björklund som andvände skolsystemet som en slags experimentverkstad för sina egna ide’er och körde därmed skolan i botten.

    Kram // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s