Krimhörnan: ”Sveriges Farligaste Man” // Kao

Jag trodde att Tommy Alexandersson klassades som Sveriges farligaste man men tydligen är det f.d nazisten Niklas Löfdahl. I alla fall räknades han som farligast när journalisten Dick Sundvall intervjuade honom (se nedan)inför en bok D.S höll på att skriva om just Niklas Löfdahl 2013.

Fram träder en bild av en fullkomligt rabiat snubbe, men samtidigt förvånansvärt klarsynt, stundtals också med en speciell humor och självinsikt, en person som inte har några som helst problem att berätta om sej själv och utan omsvep erkänna det han ställt till med både ute i livet och på olika anstalter där det behövs fyra stora starka vakter för att handskas med honom. Däremot kan en liten kvinnlig sjuksköterska vara ensam med honom utan minsta problem.

När Niklas Löfdahl var i 10-11-årsåldern utsattes han för sexuella övergrepp av sin styvpappa och ”sen dess har han anfäktats av svår vanmakt”, berättar han själv – en känsla han endast blev av med om han slog någon riktigt ordntligt på käften – och det har han gjort vid otaliga tillfällen. Många är de pedofiler han har krossat på anstalter.

Han var med och startade Ariska Brödraskapet, men när han var på rymmen gömdes han av invandrarkillar – och det gjorde att han från och med det helt lade sina nazistiska och rasistiska tankegångar i soporna.

Han erkänner villigt sin diagnos antisocial personlighetsstörning med paranoida drag.

Läs mer om denna märkliga man:

Del 1:
https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/42507-sveriges-farligaste-man/

Del 2:
https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/42594-sveriges-farligaste-man-2/

8 svar till “Krimhörnan: ”Sveriges Farligaste Man” // Kao

  • Ja, hans levnadsöde är väldigt speciellt. Han är såpass rak och ärlig att man nästan känner lite sympati för honom. Jag poängterar: nästan…

   Ja, kolla in det. // Kao

 1. Märklig kan jag hålla med om och vad hemskt att behöva utsättas för det han var med om som barn så konstigt att han är så normal som han är med den bakgrunden…

  • Ja, det är underligt att han ens lever….Många barn har haft och har en fruktansvärd barndom. Vissa klarar sej hjälpligt, dock med en hel del ångest livet ut. Andra går det helt åt helvete med. Fattar inte vad det är för gräsliga föräldrar det finns. Barnens väl och ve måste ALLTID komma först. Kan man tycka.

   // Kao

 2. Jag känner mig väldigt, väldigt…. elak? inte PK?… när jag känner ”Bra gjort!!” när jag läser att han krossar pedofiler.
  En intressant blandning av människa. Ska kolla in detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s