Mitt Förslag För Att Motverka Skolstöket // Kao

Usch! Skulle inte vilja vara elev i dagens skola. Skulle någon enda vuxen acceptera att ha sånt stök på sin arbetsplats? Skulle inte tro det. Så varför ska barn tvingas stå ut med det på SIN arbetsplats? Att lärare förlorat vissa barns respekt och kunna få klassen att hålla tyst och lyssna. Lära. Diskutera. Tänka. Värdera.

Något mycket viktigt har gått förlorat i skolan, bl.a viljan och nyfikenheten att lära. Framtidshopp. Hänsyn, kärlek och äkta respekt. Ja det finns mycket mer än så. Gravt stökiga elever har tagit över och gör precis vad tusan de vill.

Mycket på internet är som något slags ideal för de vinddrivna existenserna som att pengar, status och inte minst den vidriga råporren som även små barn kollar på är förödande för människo- men även kvinnosynen och ger en skev bild av verkligheten i stället för fred, kärlek, trygghet och frihet. Den maximala egenrättfärdigheten, narcissistiska uppblåsta lättkränkta stilen och total brist på hänsyn.

Att visa upp sig med statusprylar är en falsk bild av en människa. Hur enträget man än försöker slänga fram sånt skit i ansiktet på nätet. Var finns föräldrarna med i bilden? Många av dem gör knappast livet enklare för barnen. De verkar ha fullt upp med sitt eget och ingen vill offra av sig själv för att bli en bra förebild för sina barn. Man försvarar sitt stökiga barn in absurdum för att man själv har gett sina barn en felaktig syn på livet och verkligheten och lägger all skuld på lärarna och samhället när deras avkomma fallerar å det grövsta.

Just nu tänker jag på kvinnosynen och den sk ”influenern” som mördade sin ex-flickvän och utsatte även sin nuvarande för de allra värsta sexuella kränkningar man kan tänka sej. Hon var tack och lov åklagarns huvudvittne när influencern fick 18 års fängelse för sina vidrigheter. Han hade tiotusentals följare på Instagram, där han flashade upp sej själv som värsta narcissisten – och de unga svalde betet. Flasha, tjusiga bilar, kokain, spel och dobbel. Men alla pengar var det hans flickvänner som hade lånat för att han skulle kunna hålla sin fasad uppe.

Blir nästan vansinnig bara jag tänker på det lidande han utsatt så många för. Särskilt kvinnor – och att han på värsta lömska sätt mördade exet.

Vad i hela världen är det vi tillåter våra barn och ungdomar att ta del av och ”gilla”? VAD GER VI DEM FÖR VÄRDERINGAR och varför gör man inget åt det och tror att just ens eget barn är oskyldig till allt och att det alltid är någon annans fel?

——-
Jag har tänkt på följande under en lång tid, som att tillsammans med andra samhällsengagemang kanske man kan bidra lite för att rädda dagens unga:

Låt (tvinga)alla föräldrar att vara med som stöd under 1 – 1½ skoldag /månad.
Utan ekonomisk ersättning.

De kan bidra till en bättre miljö i klassrummet. Som stöd mot stöket. Bara de inte lägger sej i lärarens arbete.

4 svar till “Mitt Förslag För Att Motverka Skolstöket // Kao

 1. Skolan är inte till för alla barn…så många timmar som jag lagt ner för att vara med mitt barnbarn i skolan och det har inte hjälpt något. Skolan ska fånga alla elever på den nivån där de befinner sig ..skolan ska vara individanpassad..pyttsan heller. Mitt barnbarns lärare såg behovet av hjälp men inget hände..läraren visade mig sin tacksamhet varje gång jag var där som stöd. Nu går barnbarnet i sjuan och han hänger inte med..skolkar då och då och det visar bara på att något inte stämmer. Är han mobbad eller utanför av andra orsaker? Han har ju sin diagnos men den har han ingen nytta av som det sades att han skulle få då vi ombads söka BUP för utredning. Han har laglig rätt till assistans och stöd ..men det stödet har han aldrig fått. Så skolan är inte bra på att se barnens behov..eller så är det så att de blundar för behoven för det blir en kostnad för dem. I högstadiet känns det som om det redan är för sent på något vis ..och vem vill ha sin mormor med i skolan ? Mitt barnbarn har inget emot att jag är i skolan han är alltid tacksam när jag varit med honom…men han blir ju än mer utsatt och annorlunda om mormor hänger där av och till. Så tänker jag..men snart blir han en hemmasittare..så tragiskt..men då är han ialla fall i hemmets trygga vrå och blir inte utsatt av elakingar som inte kan acceptera att man inte är som alla andra.

  Jag vill vara med och rädda dagens ungdomar …för som det ser ut nu kommer det sluta med katastrof. Men hur jag kan bidra vet jag inte…jag kan bara stötta de mina.

  Om mordet du skriver om har jag inte läs ..bara sett notiser som jag inte orkat läsa.
  Är det om den mannen de tog upp i Efterlyst? Han som levde på att sol och våra kvinnor världen över?

  Kram
  //Otto

  • Jag vet hur du har kämpat och ständigt kämpar för ditt barnbarn – och du ska veta att jag respekterar dej till 100%. Det är jobbigt nu för honom, eftersom skolan har blivit allt mer elitistisk och allt fler slås ut då de inte tillhör den sk normaliteten. Men det finns en plats för alla människor, även för honom – en uppgift och en passion i livet. Bra att du orkar stötta honom.

   Vad gillar barnbarnet? Vad vill han göra i livet? Antar att du redan uppmuntrar de sidorna hos honom och att han bara kan nå sina mål om han klarar skolan, för en trigger måste han också ha. Även om han inte har det, eller känner att det är överkrav, så kanske han ändå kan klara sej med godkänt? Det räcker. Sen en utbildning eller jobb där han känner att han trivs, att han gör nytta och får cred för det han gör.

   ALLA föräldrar och mor/farföräldrar borde ge av sin tid för sina avkommor, vara med en dag i månaden för att motverka stök i klassen och stötta läraren. Borde ta mej tusan vara obligatorikt! Men vet ej om alla föräldrar tycker det. Bara deras eget barn klarar sej så struntar de i andras. Och de vill ju inte få avdrag på lönen….däri ligger nog en stor del av problemet: alla andra ska alltid göra allting…

   Skolan bara måste återfå kontrollen över elaka ungar och stötta de barn som behöver stöd.
   ——–
   Nej, den sk influencern som kallar sej själv ”Blattelito” på instagram var knappast en välkänd och smart person. Totaltatuerad. Han är en kvinnohatare och kvinnomisshandlare som gjorde de vidrigast tänkbara saker mot kvinnorna han var tillsammans med och flexade med bilder på sej själv, sina muskler och sina bilar. Inget av det hade han betalt själv. Det gjorde kvinnorna. Jag mår bara väldigt illa då jag tänker på vad han har gjort. (Har lyssnat på rättegång och vittnesmål. Man tror knappt det är sant att en individ kan göra såna saker mot en annan människa = kvinnor.) En total nolla och narcissist. Usch och fyfan!

   Kram // Kao

   • Redan i mellanstadiet började utslagningen..han fick stödundervisning ..hör och häpna med lättare uppgifter. Jag sa till specialläraren att han kunde väl fått samma uppgifter som de andra ..det hade han klar av med stöttning. Fick till svar att det har jag inte tänkt på..så bara för att man har en diagnos så tror de per automatik att man är lågbegåvad.

    Hm ..jag försöker allt vad jag kan för att motivera..får ta det lite försiktigt för annars slår han bakut. Han fixar inte för stora påtryckningar ..så han sitter mestadels med sin data då han är hemma.
    Har fått med honom till gymmet nu 1 ggr i veckan och hoppas att det ska funka så att han vill fortsätta med träning i alla fall.

    Skolan har föräldrarna ansvar över nu då han går i 7an. Men rektorn där gör inget särskilt..de har en resurs på skolan och han är upptagen med en annan elev på heltid. Du hör ju hur det låter det är rena lotteriet vem som ska få hjälpen. Det borde vara efterfrågan som styr.. men så är det inte.
    Mitt barnbarn blev helt tyst när han fick sitt slutbetyg i 6 an…och sa nu ger jag upp. Ingen hade förberett honom på vad för krav och vad han behövde göra för att höja sina betyg. Ändå fick han läxhjälp varje vecka så de borde ha sett vad för nivå han låg på.
    Ja du Kao ..oroar mig hela tiden för hur det ska gå för denna lillkillen. Mitt äldsta barnbarn har oxå haft svårigheter i skolan och inte fått den hjälp han behöver. Han gav upp i typ 8an ..är numera hemmasittare vid datorn.
    Min yngsta dotter var skoltrött och deprimerad av alla krav..hon vart utbränd..i gymnasiet och orkade bara gå på de lektionerna som hon tyckte om. Hon har ett slutbetyg i alla fall men inte med godkänt i allt. Hon har läshuvud och har alltid haft bra betyg så vem som helst kan hamna snett och inte orka med skolans krav.
    Det kvittar hur många samtal man har med skolan och att man gör individuella genomförande planer ..allt finns på papper men ändå görs inget.
    Jo du nötter verkar det finnas gott om ..fattar inte vad det är som driver vissa att bli som de blir. Men kanske är det så att de känner sig underlägsna på något vis och därför behöver hävda sig för att känna sig större och bättre. Fy fasen säger jag.

   • Varken barn eller vuxna har det lätt idag. Press, stress och överkrav och alltmer slimmade organisationer och utslagning.

    Värst är det givetvis för barnen.

    Tänk så många barn nu, som har fått diagnosen ME. Har läst en hel del om detta det senaste året. Oftast drabbar detta”den duktiga flickan” från sk finare familjer, eller där man öht pressar barnen för hårt – sen tappar barnet plötsligt allt och blir (i värsta fall) sängliggande för resten av livet. Men det är knappast nåt jag tror kommer drabba ditt barnbarn. Han tillhör nog inte den typen av familjetillhörighet som jag menar. Ingen kräver att han ska göra mer än vad han klarar av, bara att han gör så gott han kan.

    Är övertygad om att hängandet vid datorn och den press och de ytliga ideal som barn råkar ut för på nätet, får dem att må dåligt. Hoppas att ditt barnbarn har stränga förhållningsorder hemifrån att inte sitta bakom skärmen timme ut och timme in. Du vet ju hur fort timmarna rullar iväg när man sitter där…

    Ja, samhället börjar mer och mer likna nån verkstad för nickedockor där man ska prestera allt men inte får vara sig själv. Ve den som inte når upp till kraven. Det är riktigt riktigt ruggigt.

    När jag var liten fanns ju inte datorer. Visst kändes skolans krav redan då, men normala krav är aldrig fel. Det var läxorna jag själv tyckte var det värsta. Men vi hade ändå tid för lek och att springa och leka i skogen och sånt. Sånt verkar inte existera längre.

    Om du går in på Flahback i en tråd som heter ”Stor polisinsats i Bjärred…” så kan du se varför jag inte är så mkt på bloggen. Det är en evighetstråd och den är igång 24t/dygn. Ja du vet föräldrarna som mördade sina barn och sen tog sina liv för ca 1½ år sen. De barnen hade ME – ungefär som kroniskt trötthetssyndrom. Föräldrar som hade stakat ut barnens framtid….och själva var högpresterande karriärister….tills det slog helt slint. Så himla sorgligt! / I tråden heter jag Zilvereko och jag skriver nån kommentar där då och då men läser det mesta. Men det finns hur mycket elakheter som helst mellan de 2 grupperingar som har uppstått där. Känner att jag måste kliva ur, men det är inte lätt.

    Kram // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s