Mathörnan: Lövbiff Med Senap, Färskost Och Potatismos // Kao

Den här maträtten går väldigt snabbt att laga och är ljuvligt god.

Tillagningstid: max 20 minuter.
C:a 2-3 personer

* 2-3 skivor lövbiff
* senap
* cantandou färskost, naturell
* salt och peppar
* lite smör/bregott eller matolja
* broccoli
* potatismos
———–
* Blanda ost och senap och bre blandningen över halva lövbiffen, rulla ihop och
vik in kanterna efter halva rullningen.
* Stek rullarna ca 1-2 minuter på ganska hög värme och vänd dem efter en stund
————

Servera med broccoli och potatismos eller potatis eller ris.

Annonser

3 svar till “Mathörnan: Lövbiff Med Senap, Färskost Och Potatismos // Kao

  1. Det lät gott! Va påhittig du är.
    Jag har dålig fantasi för tillfället ..har fastnat för aubergine..som jag skivar vänder i olivolja salar och ibn i ugnen 5 min. Ta ut dem och lägg på tomatsalsa lite röd chili om du vill och så på med mozzarellaost och strö färsk eller torkad oregano över. In i ugnen igen tills osten smälter, Så gott..går att variera som man vill ..som igår då la jag överbliven köttfärssås över tomatsalsan och sen mozzarellan..pröva om du gillar aubergine. Jag älskar denna enkla rätt! Man kan servera med ris eller potatisklyftor eller vad man nu vill.
    Kram //Otto

    • Låter jättegott! Brukar skiva och panera aubergine, steka i stek/wokpanna ett par minuter och strö riven ost på. Serverar med snabbwokad rödlök, röd paprika och couscous.

      Nu har jag en sjukdom som gör att jag knappt kan äta nånting – det bränner som eld i munnen (Utreds för tillfället.) Tyvärr är det omöjligt att äta några som helst kryddor. Knappt ens salt. Blir mest soppor nu – och mixad mat – typ barnmat. Jag som ääääälskar stark mat. Men jag ska komma ihåg ditt tips. Tack för det!

      Ja rester kan man variera i oändlighet, särskilt köttfärs.

      Kram// Kao

  2. Receptet dök upp i mitt huvud. Själv kan jag inte äta sånt nu när jag är sjuk- men jag blir väl förhoppningsvis frisk så småningom – men det är enormt långdraget, detta. Usch.

Lämna ett svar till Tant Otto Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s