Samhälle: Låt Alla Som Bor I Sverige Slippa Påtvingas Någon Form Av Religion // Kao

Sverige är ett sekulariserat land. Ingen kan skrämma oss till lydnad med en oförsonlig straffande Gud. Mycket på grund av det faktum att vi är sekulariserade så har vi nått en standard av frihet. Samhället har utvecklats och blomstrat till att bli den demokrati vi är idag. Även om det händer saker vi inte gillar ibland. Demokratin måste ständigt försvaras för det finns alltid de som lurar i vassen för att förändra och ta bort vår frihet att tänka och tycka som vi vill. Till exempel om vi vill ha en privat religion eller ej.

Genom politiska och/eller religiösa påtryckningar finns det krafter som vill ändra på det vi har byggt upp. Förutom att dra in nya religioner i landet och tvinga skolbarn att lyda under religiös kontroll så är nu partier såsom Kristdemokraterna (KD) på gång med sina ide’er hur man bör kontrollera kvinnors sexualitet genom att strama till abortlagstiftningen vi har. Man ska akta sej väldigt noga för att ta till sej sån retorik som KD kör med. Groparna längs vägen hos dem blir allt svårare att forcera.

Läs här var Omar Makram skriver. Han vet personligen vad religiöst förtryck är och han arbetar som debattör på GAPF (= organisationen Glöm Aldrig Pela Och Fadime).

Citat:

”Statsfinansierad religiös indoktrinering av barn har jag egna erfarenheter av. Det är skadligt och förvränger ens rationella tänkande, äventyrar ens värderingar och tynger en med en ideologi man inte själv valt av övertygelse”

I sin helhet här (kort). Viktigt för att förstå varför vi ska vara sekulära:

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sekularism-garanterar-jamstalldhet-alla-21815

Ett svar till “Samhälle: Låt Alla Som Bor I Sverige Slippa Påtvingas Någon Form Av Religion // Kao

  1. Ping: Sekularism är sannolikt ett bra sätt uppnå äkta frihet för alla individer | Vetenskapliga partiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s