Politik: Gängkriminalitet, Ett Ofattbart Våld Och Korruption // Kao

Det är så sorgligt det som händer i främst Centralamerika nu – och som är orsaken till flyktingströmmarna därifrån till USA via Mexico. Mafiosos, svaga regimer och korruption och att folk inte får skydd mot kriminella grupper – samt den ruttna politiken om pågår i deras hemländer, måste vara fullständigt gräsligt.

Allra värst lär det vara i Honduras just nu.

Vi här i Europa ser mest det som sker i vår egen närhet som i Mellanöstern och Nordafrika, med även deras krig och elände. Samt de flyktingströmmar som kommer till Europa därifrån.

Vi måste hjälpa och skydda de mest utsatta, men till vilken gräns och till vilket pris för oss själva?

Har funderat fram och tillbaks på det här och kommit fram till att i mina ögon är det trots allt är bättre att vi tar hit kvotflyktingar? Eftersom de fattigaste,kvinnor och barn, som är dem jag värnar mest, annars inte har en chans att ta sig hit. Det är alltid de starkaste som överlever = kvinnor och barn blir fast i eländet i flyktinglägren och kommer aldrig att komma längre än så. Och dör där av sjukdomar och av andra anledningar.

Just kvinnor och barn är också de som snabbast tar till sej ett nytt språk i ett nytt land och vill ha och får ett arbete här. Samt att de vill ha ett nytt liv, inte ta med sej nåt elände hemifrån.

Läs denna korta artikel:

https://www.metro.se/nyheter/bilden-som-skakar-varlden:-darfor-riskerar-manga-allt-for-ett-liv-i-usa-_IGW8pBGN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s