Dåliga Vibbar // Kao

Bildresultat för lungcancer blogg SLUTA RÖKA!!!

Har inte alls mått bra sen jag kom hem från sjukhuset. Men nu får jag uppleva den BÄSTA sidan av vården, för nu kommer allt på samma gång:

Nästa vecka blodprover och besök hos Hematologen för att kolla hur det går med den blodförtunnande medicinen jag har fått pga lungembolin (= proppar i lungartärerna). Inställning och sånt.

Veckan därpå ska jag både ta en PET/CT-röntgen och träffa en onkolog (cancerläkare). Ska även göra en sk spirometri där man mäter lungornas funktion.

Där fick jag efter 50 års rökning. Slutade för 2½ år sen, men skadan är redan skedd. Precis som för de andra jag har känt som slutade röka men ändå drabbades av cancer. Nu är det inte 100 att jag verkligen har det, men det är illavarslande med allt roddande med undersökningar och onkologen.

Har länge känt på mej att någonting är allvarligt fel, kanske i drygt 2 år, men har inte kunnat sätta fingret på vad det är. Bara att kroppen är i obalans. Bland annat en enorm trötthet som inte kan vara normal.

Har knappt reagerat på vad man misstänker, men det kommer väl senare.

18 svar till “Dåliga Vibbar // Kao

 1. Oroväckande, men håller tummar och tår att det bara är ett skrämskott. Bra att man drar på och undersöker grundligt!

  • Tack. Ja verkligen. Nu går det undan. Mår sisådär men jag lever iaf.

   Svensk sjukvård är oftast mycket bra – om man är allvarligt och akut sjuk. Värre om man kommer in på akuten med symptom som skulle passa på vad jag kallar en Mellanakut. Nåt mitt emellan akutsjukhus och vårdcentral som är öppen dygnet runt och avlastar akutmottagningarna. 1177 kan sålla vilka som ska hit och vissa som ska dit.

   Man måste göra nåt åt det tröga system vi har nu.

   // Kao

   // Kao

 2. Ja du..inget roligt besked men som ”Jag” säger så hoppas jag oxå att det är ett skrämskott.
  Man känner ju sin kropp väl och märker då den inte är i balans..men det är lätt att man negligerar det och tro att det går över. Trötthet och smärta kan man ju ha utan att det behöver vara något allvarligt. Bra att du kom iväg och fick undersöka dig.
  Hoppas det går bra
  Styrkekram från mig

  • Tack för styrkekramen.
   När det slog till satt jag som vanligt i soffan och kollade teve. Plötsligt fick jag jätteont i magen. När det bara blev värre så ringde jag taxi och åkte in. Hade jag väntat ännu längre hade det kunnat gå illa. Var övertygad om att det var hjärtat, men det såg man snabbt att det inte var. Sen hände allt annat och sjukvården visade upp sej från sin allra bästa sida.

   //Kram från Kao

  • Jag har ju också Sjögrens Syndrom sen ett par år tillbaks, en autoimmun sjukdom där immunförsvaret slår mot den egna kroppen. Har man otur så drabbas t.ex lungor, bukspottkörtel, lymfan, blodet eller levern. Eller som i min mammas fall (hon hade också sjögrens) hon fick lymfom, opererades, fick cellgifter och blev frisk(!) Då hade även alzheimern tagit henne och hon förnekade att hon ens hade blivit opererad…..”jag har aldrig varit sjuk” etc etc / Andra typiska utoimmuna sjukdomar är MS, SLE och några till.

   // Kao

 3. Medkänsla med dig även om det är självförvållat (som det oftast är här i livet). Giftpinnar är inte roliga på något vis alls. Varför folk tar dem är ett mysterium för mig. Varför gjorde du det? Hjälp barnen förstå så att du kan rädda dem från eländet om det så är det sista du gör!

  Ingen undgår väl döden utom den med ett gott eftermäle ändå. Gör det bästa du kan med den tid du har och försök vara så frisk du bara kan!

  • Ingen vet när de ska dö. Unga idrottsmän och hälsofanatiker kan också dö unga. Händer ofta. Det är nåt annat som styr, troligen generna.

   // Kao

  • Min dotter har tex aldrigt rökt. Inte hennes sambo heller. Det är alllt färre unga som röker nu jämfört med när jag var ung.

   • Ibland blir jag rädd för din oförsonliga människosyn men har fattat det nu. Bara de ”intelligena” ska styra i ditt idealsamhälle. Vem bestämmer vem som är intelligent eller ej? Även en i princip outbildad person kan vara det, medans en med utbildning kanske är intellektuell, men inte behöver vara intelligent för det. Intelligens är något man föds med, men kanske inte får möjlighet att utveckla av olika anledningar, medan att bli intellektuell kan man läsa sig till.

    Ett samhälle med dina intelligenta personer i toppen och ”idioterna”, som inte håller med dej – de ska alltså viftas bort?

    Skrämmande. Usch!

    // Kao

   • Då förstår jag inte varför du klagar på samhället. Psykopaterna och idioterna styr, inröstade av andra psykopater och idioter. Sverige agerar vasallstat till USA med V i lydigt koppel.

    Allting är precis som du vill ha det. Intelligens är förpassad till andra länder. De som vägrar.

    Denna intelligens är tydligen uschligt skrämmande för dig? Varför då?

   • Nej, det är DU, inte jag, som klagar på att folk är idioter om de inte röstar på Vetenskapliga partiet/valsamverkanspartiet. Alla 7 som röstat på er. Din människosyn är skrämmande.

 4. Det är ju inte klokt har det redan gått flera år sedan du slutade röka, jag tycker du nyligen sa att du skulle sluta, grattis till att du lyckades..Ja cancer det hoppas jag att du inte har finns mycket annat som kan ge alla dessa symptom, skönt i alla fall att du blir ordentligt undersökt nu.. Kram så länge Nicki

  • Skadan är redan skedd, så att säga. Kände en man som slutade röka vid 60 och fick lungcancer vid 67…..en annan som råkade ut för detsamma men på en kortare period.

   Är beredd på det värsta men har absolut inte gett upp hoppet. Får ju ett nytt barnbarn i slutet av augusti, så jag har inte tid att vara sjuk.

   Kram//Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s