Mathörnan: Fisk I Ugn // Kao

Nu blir det fisk ett par dar. Gott! Torsk Med Grönt I Ugn, kan jag nog kalla rätten.


För 3-4 personer. Ugn 175 grader. Tid sammanlagt: ca 30 minuter

I och med att det är ganska mycket grönsaker så räcker fisken gott och väl till 4 pers. Torsken kan bytas ut mot lax. Kanske ännu godare?

  • Ett paket torskfile’ (ca 400 gram) hel- eller halvtinad
  • Ca 10 cm strimlad purjolök
  • En stor tomat
  • Bregott eller smör
  • Lite dill och/eller gräslök
  • Hollandaisesås (kan uteslutas)
  • Salt, peppar och basilika
  • —————————————————–
  • Smörj en eldfast form och lägg i fiskblocket
  • Lägg purjon och skivade tomater på och runt om. Lägg dill/gräslök på fisken
  • Häll över såsen
  • ————-
  • In i ugnen ca 20 minuter
  • ————-
  • Servera med (helst) färskpotatis och morötter

2 svar till “Mathörnan: Fisk I Ugn // Kao

    • Tack, nej knappast. Är mitt uppe i en serie av undersökningar och provtagningar. 23/7 ska jag på en Pet/Ct – röntgen en rätt ny variant som scannar precis alla organ skiva för skiva. Hade jag bott i USA hade det kostat minst 20.000kr. Men nu går det på frikortet. 26/7 ska jag träffa onkologdojtorn och då får jag veta vad jag har. Idag har jag OCKSÅ varit på provtagningar och läkarbesök pga blodpropparna i lungan och fått ytterligare upplysningar om hur jag ska sköta mej när jag tar blodförtunnande. Osv osv. / När man äntligen får vård i Sverige så går det undan. Helt otroligt!
      ———-
      Ja, maten blev himla god!

      Kram// Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s