Fortfarande Sjuk // Kao

Efter en hel månad med provtagningar, läkarbesök och olika röntgenundersökningar osv så har man äntligen (nästan) kommit till en slutsats gällande min sjukdom och vad man tänker göra från onkologens sida. Har ju också blodproppar i lungartären och därför har jag blodförtunnande medicin mot det – och ska ta medicinen i minst ett halvår.

Sen ”det där andra” på ena lungan är ett förstadie till cancer. På ett storsjukhus i stan  på lungkliniken ska bl.a onkologläkaren, kirurgen och röntgenläkaren ha en sk konferens om vad de ska göra med mej. Man har såna konferenser varje vecka gällande alla nya patienter för att göra upp en vårdplan. Så denna vecka ska jag få ett telefonsamtal från doktorn om detta.

För min del blir det antingen en operation för att ta bort förändringen i lungan, eller också blir det täta kontroller framöver så att eländet inte börjar växa hej vilt.

Även på Hematologen, som har hand om blodet, har man nu stenkoll. Bland annat har jag ett uselt blodvärde. Inte konstigt att jag är så himla trött! Ska få järntabletter. Lite konstigt att jag har dåligt järn-/blodvärde då jag äter mycket sån mat som innehåller just järn.

När vården väl är igång så fungerar den alldeles utmärkt, så jag  är lugn och nöjd med det.

6 svar till “Fortfarande Sjuk // Kao

 1. Fina Kao.. jag är glad att du blivit väl omhändertagen.. Hoppas dom opererar det låter ju tryggast..Förstår att du mått dåligt med all den där skiten hoppas verkligen att allt blir till det bättre nu.. Kram så länge Nicki

 2. Det är alltid jobbigt när man är mitt uppe i kedjan av undersökningar och provtagningar, nästan skönare när man får besked så att man kan åtgärda det. Det låter bra att du känner att allt fungerar och att du får bra hjälp. Jag tror som Nicki att, om man får välja så känns operation tryggare. Men experterna vet när de ha konfererat. Skönt om du får upp dina järnvärden så att du kan slippa den stora tröttheten och är bättre förberedd om det blir operation. Kram Kao.

  • Tack för omtanken.
   Ja, jag tänker också i de banorna att en operation väl är bäst, att de tar bort eländet. Sen kan de kolla lite då och då så att det inte kommer tillbaks. / Nu börjar nedräkningen till att barnbarn nr 2 kommer (ska vara 29/8 men man vet aldrig). Det vill jag inte missa för allt i världen. Min dotter har bara mej, medan hennes kille har en jättestor släkt. Så det vore lite surt att trilla av pinn redan nu.
   —–
   Ha en bra dag!
   Kram
   // Kao

   • Så underbart med nya barnbarnet! Man är noga med att göra kontroller om man har haft förstadium till cancer/cellförändringar. Jag hade det efter min mellandotter och hon är nu 38 år. Man gjorde en frysning och sen gick jag på kontroller en gång per år. Det är otroligt bra att de har upptäckt i tid, nästan som om det där dramatiska med proppen behövdes som en alarmklocka. Så inte ska du trilla av pinn inte, men det är jobbigt att ha en operation framför sig. Sköt om dig och trevlig torsdag!
    Kram

   • Helt riktigt Har också tänkt så. Hade jag inte fått blodpropparna i lungan så kanske cancern inte hade upptäckts innan det var för sent.
    —-
    Är inte ett dugg orolig innan en eventuell operation. Har gått igenom ett antal sådana i mitt liv. 😀
    —–
    Är du helt ”frikänd” från din cancer nu? Ibland har de en 5-årsgräns. Iaf var det så förr.

    // Kram från Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s