Politik/Samhälle: Knappt något kan få mej mer förbannad än hedersvåld// Kao

Man kan inte omvända halva världens folk, men man har (åtminstone) i Sverige rätt att säga vad man tycker om det faktum att så många personer, främst kvinnor, lever även här i förtryck under hot, misshandel våld av sin släkt – ibland t.o.m blir mördade. Ingen har väl missat Fadime Sahindal, där hennes egen pappa mördade henne för att hon ville leva sitt eget liv med en man hon själv hade valt? När hon öppnade dörren sköt hennes egen pappa henne mitt i pannan!

Politikerna har varit livrädda för att ta itu med de här frågorna, förmodligen av rädsla för att kallas rasister och det har drabbat de kvinnor som ibland har bott här sen de föddes. Samt de som kom hit senare.

Effekten av tystnaden och/eller de mesiga, svaga och naiva uttalanden politikerna rapat ur sej har gjort att 100.000-tals, främst kvinnor, inte ens här i Sverige, kan leva ett fritt liv utan rädsla för repressalier om de försöker leva ettt fritt liv här. Som oss alla andra..

Föreningen GAPF(= Glöm aldrig Pela och Fadime) har gjort mycket för dessa kvinnor. Även några män jobbar där, som själva har blivit utsatta för den hets och det tvång som familj och släkt utsatt även dem för.

För att förstå hur det fungerar så kan man lyssna på denna utmärkta podd, där en av männen i GAPF berättar hur hedersproblematiken fungerar. Lyssna på detta:

4 svar till “Politik/Samhälle: Knappt något kan få mej mer förbannad än hedersvåld// Kao

  • Mångkulturen/mongokulturen är inte alltid enligt våra lagar och normer, men inhuman, påtvingande, våldsam och hjärtskärande.

   Då talar någon i TV om tolerans, men jag tycker att det är ett problem som vi snarast bör göra oss av med.

   Jag kan inte tolerera inhumana, påtvingande, våldsama och hjärtskärande ritualer. Sorry. De måste bort, ut eller in på mentalsjukhus.

   • Det Sverige borde göra är att berätta för ALLA som flyttar hit om våra rättigheter men självklart även skyldigheter. Samt det jag beskrev tidigare. Våra lagar och normer. Men vissa naiva kanske anser att det är att kränkande som kommer hit och det är de som är de allra största bromsklossarna och riskfaktorerna. // Kao

   • Det är helt enkelt (kanske inte så enkelt?) att bara rätta sej efter det jag skrev, men man måste göra sitt bästa. Man behöver inte konvertera till kristendomen (som ändå inte många svenskar bryr sig om) eller att skutta kring midsommarstången. Men man måste visa respekt för det land och befolkning som tar emot en. Tror att svenskarna är mer avoga mot den aggressivitet. lättkränkthet, förakt och brist på hänsyn som många bär med sej hit från sina forna hemländer, där sånt kanske var nödvändigt att ha till viss del i en svag stat där familjen/klanen var ens trygghet. Finns mkt att skriva om detta. // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s