Åt Helvete Med Alliansen // Kao

 

Att bara få skit av Alliansen.  Att jag arbetat 33 år inom kommun, landsting och privat (och betalt SKATT på min skitlön, utan att gnälla) är ingen anledning till att jag (och andra i samma situation) ska få en pension eller sjukpenning som  inte går att leva på, är uppenbarligen rätt för Alliansen – eftersom jag inte arbetar längre. Liksom ålderspensionärerna. Oss får man suga ut efter alla konstens regler. Samt att sparka på dem som redan ligger: arbetslösa och sjukskrivna. 

Trots att det var BESPARINGAR på personal som gjorde att jag en gång skadade mej allvarligt på jobbet (blev opererad akut för flera skador) och inte kunde fortsätta jobba, så ger mitt dåvarande engagemang i arbetslivet  mej  och oss andra bara skit. Att jag skadade mej allvarligt berodde på PERSONALINSKRÄNKNINGAR. Att jag sen inte kunde få ersättning för OLYCKA på jobbet berodde på att jag inte hade BEVIS.

Naturligtvis hade jag inte det, eftersom det inte fanns någon som såg olyckan – som sen ifrågasattes, eftersom ingen såg vad som skedde!!! MOMENT 22, alltså. ”Normal degenerering av knän, axlar, höfter etc enligt åldern”, stod det hånfullt i pappren, de orden blickade mot mej, som om de pissade på mej. Det var ju inte sant.

Jag fick en skitsumma, motsvarande en månadslön när jag i själva verket skulle haft minst 10 gånger så mycket i skadestånd. Men många inom vården skadar sej ordentligt, hamnar i samma sits som jag och  för dem blir det samma visa som för mej.

PERSONALINSKRÄNKNINGAR P.G.A lusten för huvudmannen att tjäna mer pengar, är min tes. Att man ger fullständigt fan i de som skadar sej allvarligt på jobbet. Man skyller på DEM!

Efter detta har det politiskt följt en väldigt stark s.k ARBETSLINJE enligt Alliansens principer, som är desamma som de alltid varit för högern. Men nu i annan klädedräkt. I andra ord. Politiken har VERBALISERATS till en nivå där alla ska känna sej korkade om de inte anammar Alliansens budskap. Well.

Men det var faktiskt sossarna som började skära ner! Det ska man aldrig glömma. De Krattade Manegen åt Alliansen, som tacksamt tog emot och började sin DEMONTERING av välfärden.  Och sedan hade Alliansen dem = (S) att tacka för framgången. Och att gnälla på för de fel de uppdagade när de  själva tog över.

I alla tider har Högern varit den ”vanliga människans” fiende och bara arbetat för de rika/rikaste. de med högst löner och rikedom.  Haft ett stort förakt för de som inte ”har” eller ”äger”. Men nu med en täckmantel av just Arbetslinje. ‘Det nya arbetarpartiet’, dvs de som arbetar. Just nu. För ingen inbillar väl sej att det handlar om de gamla klassiska arbetarna från industrin och vården?

”Det är bara vad du gör NU och VAD du gör” ,som är intressant för Alliansen.  Tänk om du valt ‘fel’ föräldrar, som inte kan ställa upp ekonomiskt för dej?  Tänk om du blir sjuk av att  råka ut för en arbetsplatsolycka, som jag gjorde.

I ett högersamhälle har du inget skydd. Inte heller om du blir arbetslös och inte kan pynta in några hundra tusen att satsa i en egen firma (innovatörs-ide’erna). Alla har heller inte den förmågan eller de ideerna att de kan starta eget. Alla företag behöver dessutom anställda. Plus startkapitalet. Då kan ju knappast alla starta eget. Hur skulle det se ut? All välfärd som en gång byggdes upp av (S) monteras nu ner i småsmulor.

De som måste ha bidrag av olika sorter (bostadsbidrag, barnbidrag, underhållsstöd= för utebliven ersättning från frånvarande förälder,  bidrag för handikappade barn och föräldrar etc)  kommer hädanefter anvisas till frivilliga bidrag  från de rika som allt som oftast känt skuld. och flera på sitt yttersta upprättar  fonder för ”mindre bemedlade” eller ”ensamstående kvinnor som arbetat i privat tjänst, UTAN egna barn” och liknande. Eller NÅDEGÅVOR från andra rika, så länge dessa har lust att betala sådana.  

Vill DU leva i ett samhälle UTAN  det  skyddsnät som gjort oss världsledande och världsberömda som det bästa landet i världen?

Nu ligger vi på typ 17:e plats.

Alliansen borde skämmas  –  och de ur arbetar- och medelklassen som stödjer dem. Som bara tänker på sina egna extra hundralappar i plånboken per månad efter skatt, men har glömt vad SOLIDARITET med dem som har det sämst, innebär.

Jag är glad att Ohly slutat och Jonas Sjöstedt tagit över partiledarposten i (V). Hoppas att det ruckar på gammalt sunkigt egois- och revittänkande och ger ny luft åt svenska folket. Det hoppas jag även att (S) gör.

Läs också här:

http://portolanseglaren.wordpress.com/2012/01/09/jonas-sjostedt-mot-presidenten-portolanseglaren/#comment-45

9 svar till “Åt Helvete Med Alliansen // Kao

  • Märkligt att du ens hann läsa det. Hade precis tryckt på ‘publicera’när du svarade.
   Vet att du är snabb.

   Tack, vännen

   Kramar
   Kao

  • Tack.
   Blir väldigt glad över att du är tillbaks i ‘matchen’ 🙂 Ska senare idag kolla om du skrivit nåt nytt. Nu ska jag skriva om något både märkligt och farligt.

   Kaoskramar

 1. – Det är en sorglig historia, den du berättar. Å ena sidan bonusarna till topparna, å andra sidan de som slängs åt sidan som sekunda vara i stället för att kompenseras och restaureras med de medel som finns i vårt välfärdssamhälle: Så ser vår tid ut. Grundlagd, som du säger, av Socialdemokraterna när de sopade solidariteten under mattan tillsammans med klassbegreppet. När de blev nyliberaler. Sedan dess hette allting ”besparingar” i det offentliga. År ut och år in nedskärningar. Vilket ökade arbetsbelastningen för de som arbetade där, till exempel du. De som slets ut kunde av ideologiska skäl inte förklaras skadade av politiken. Nyliberalismens paroll och tro heter valfrihet. De sjuka väljer att vara sjuka, de arbetslösa väljer att vara det. -Lyxmänniskor, enligt Fredriks Reinfeldts, Anders Borgs politiska ideologi. Som Socialdemokraterna hjälpt till makten.

  De som röstat fram sin frälsare Reinfeldt lever på lån. De tror att bankerna hjälper dem till allt i livet plus de pengar de får från det allmänna genom Reinfeldt. Men 2013 för de inga statsbidrag. Sverige har inte råd med Moderaterna längre. Tills dess måste vänstern ha formulerat sig rent och klart så att inte nästa valrörelse sker i limbo för det lönar alltid sittande regering.

  • Du har så rätt i att sossarna (i.a.f en stor del av dem) har blivit nyliberaler och springer den välmående överklassens ärenden. De har helt glömt sitt ursprung och den partipolitik de en gång förde. Det är som man kan gråta åt eländet. Det verkar som krafter i patiledningen vill krossa (S). Varför skulle man annars bete sej som man gör?

   Valfriheten – att VÄLJA att vara sjuk, är så galet att jag inte finner annat ord för det just nu! Självklart vill jag hellre jobba och kunna överleva ekonomiskt! Jag vill ha arbetskamrater och betala min del i skatt till ett välfärdssamhälle, som tyvärr håller på att försvinna. Men jag vill ge min del till de som BEHÖVER den – inte till de som har det bäst ställt.

   Visst lever de flesta ur medelklassen på lån på sina bostäder (hus eller bostadsrätter) men de tycks tro det är deras eget. De begriper inte att det är banken som äger både dem och deras bostäder. Vissa MÅSTE ju köpa, men andra inte. Jag har en hyresrätt och ser ändå hur folk vill byta sina hyresrätter mot blivande bostadsrätter. För att ÄGA. De är lurade. Jag varken har råd eller lust att ÄGA min bostad, har inga skulder och vill heller inte ha några. Nu blir allt fler lägenheter just bostadsrätter i min stad och andra.

   Javisst, nu måste vänstern gå ut stort och förklara detta och hela sin politik för de förblindade personer ur låg- och medelklassen. Annars går det åt helvete för även dessa personer. Efter marknadskapitalismens härjningar är det snart bara de allra rikaste som kan överleva ekonmiskt. Det förvånar mej att väljarna inte inser faran som hotar att bli än värre.

   Det är ju fortfarande kapitalet som styr och snart kommer folk ur just medelklassen att upptäcka att de sitter fast i en fälla för livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s