Missing Peoples Telefoner Går Varma // Kao

Eftersom polisen inte tycks ha resurser och ork och kanske förnuft nog att söka efter försvunna personer, har nu organisationen Missing People’s telefoner gått varma. Alla tycks vilja vara med.
Deras jobb är beundransvärt, men det får aldrig gå så långt att det börjar likna ett medborgargarde. Då är man ute på det hala. Men jag tror det är förnuftiga personer som leder organisationen och vet skillnaden på sina och polisens befogenheter.
Om inte annat så ser vi andra det klart och tydligt.

🙂

 

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article15762971.ab

10 svar till “Missing Peoples Telefoner Går Varma // Kao

 1. Jag funderade på att gå med, de gör verkligen skillnad! jag tycker att det är bra när folk tar initiativ och inte bara väntar att ”någon” ska fixa allt. Så länge man håller sig till lagen givetvis. Ett fungerande samhälle kräver att alla engagerar sig, hela tiden.

  • Det har du rätt i. Det finns många områden där Missing People-liknande organisationer behövs. Men det får aldrig ta arbeten från arbetslösa genom sina insatser.

   Skulle gärna själv vilja vara med i M.P om jag hade en ‘hel’ kropp. Sånt gillar jag verkligen.

   Ciao’Lao

 2. Varför heter de Missing People, de borde väl heta Finding People. Sedan en kul grej vi har 2 bilar i byn, som har bokstavskombinationen KAO i registreringsnumret.
  Svante

  • Haha. Det kan man kanske tycka. Men de letar ju efter försvunna, så det är väl därför de heter M.P.

   Lustigt att 2 av bilarna har KAO som kombo. Vad är det för bilmärken? Är det någon finfin bil är den min 😉

   Kao

   • 1 grå liten Toyota. och en guldfärgad Volvo 850. Har varit i Hudiksvall idag hos Veterinären med vovve, en tand utdragen, nästa skall tas om en månad. Vovve skittrött efter narkosen kostade innan försäkringen trädde in 5900 kr. fick betala 2500 kr själv, mindre kul för en fattigpensionär.
    Svante

   • Jag tar Volvon 😀
    ———-

    Stackars Aramis.

    Jag vet att en hund kan må väldigt dåligt av tandvärk. Precis som vi.Bra du åtgärdar det, trots att det kostar mycket pengar för fattigpensionärer som oss.

    Hoppas han mår bättre sen.

    Bra med försäkringar ibland. Vi har haft stor nytta av vår hemförsäkring på TryggHansa. Antar att du har Agria till hunden. Det hade vi till vi till vår katt.

    Kao

   • Ny blogg? Kul 🙂 Men jag skulle aldrig orka med krånglet att byta igen. Men tack för tipset…man vet ju aldrig. Bara kommentera hos WP låter ju konstigt.

    Gör en ny mailadress. Själv har jag 3 att välja mellan.

    Ska gå in och titta nu.

    Ha en skön höst/vinter. Vi hörs.

    Kao

 3. De lär aldrig utvecklas till medborgargarde. De har inte en sådan målinriktning. De letar bara efter försvunna personer.
  Det behöver inte betyda att det inte skulle kunna gå snett. Det kunde ju ha hänt sig som så att när 9-åringen hittades i Örgryte/Göteborg, en person hade ”tappat förståndet” och pucklat på 24-åringen. Men å andra sidan är det ju inte heller alldeles ovanligt att poliser tappar förståndet när de ingriper mot förmodade gärningsmän.

  http://www.facebook.com/MPSweden

  Kram!
  /Skvitt

  • Exakt så.
   Men några från M.P hade omringat 24-åringen och ringt polisen. Ett par andra tog hand om 9-åringen.

   Tror inte heller de är okloka nog att förvandlas till ett medborgargarde med allt vad det innebär. Men det finns även okloka personer i såna organisationer och jag hoppas verkligen de blir satta på plats av de övriga.

   Kram
   Kao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s