Vår Romske Tiggare // Kao

Utanför min Coopbutik sitter en gammal sliten man sen ett par månader tillbaks. Han är rom och han tigger pengar (men han ropar aldrig efter folk, han bara sitter där).

Jag brukar ge honom frukt eller lite småpengar. Nån enstaka gång en 20-lapp. Folk ger kläder och tomburkar, vilket är jättebra. Toalett får vår tiggare låna på en krog i närheten.

Men idag kom en ung kille på cykel och överlämnade en stor bunke pastasallad till mannen, vilket var mycket uppskattat. Så visst finns det folk som bryr sej och det värmer och får mej att återfå hoppet om människan.

På de större gatorna i närheten sitter det tiggare i vartenda gathörn, men det är ju omöjligt att hjälpa alla. Så jag koncentrerar mej på Coop-mannen 🙂

Helst av allt vill man ju att skitländer som Rumänien, Bulgarien och Ungern skulle avkrävas att ändra sin politik och ta hand om sina fattigaste medborgare. De är ju med i EU!

 

4 svar till “Vår Romske Tiggare // Kao

    • Nej, det kan det inte. Men de försöker med alla medel. Jag är stolt över de svenskar som uppenbart trotsar Reinfeldts vidriga människosyn.

      Allt gott till Dej.
      Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s