Kinesiska Slavarbetare Av Idag. Bland Annat För Svensk Räkning. // Kao

De fruktansvärda, människofientliga förhållanden kinesiska arbetare tvingas att leva under visas (just nu) idag i ”korrespondenterna” kl.21. De jobbar 12 timmar/dag 6 dagar i veckan. Oftast med krav på övertid. Det är slavarbete!, Inget annat. De är helt utmattade och fungerar som maskiner i en miljö som mest påminner mej om Fritz  Langs urgamla film ”Metropolis”.

Jag visste detta tidigare, men är nu påmind om läget igen.

DELL (datorer) bryr sej inte ett dugg om att kinesiska arbetare tvingas leva under slavliknande förhållanden. Och Landstinget som nyttjar detta elände säger sej inte begripa. ”Vi vet inte, vi har våra etiska krav”.

Skitsnack! DE vet precis!!!

Och det är många fler svenska företag som flyttat sin produktion till KIna, Indien, Bangladesh och andra länder. I Kina tjänar dessa slavar ändå endast !/3 av vad som krävs för att klara sej ekonomiskt. De bor i sovsalar om runt 19 personer och äter på sin arbetsplats. Förhållandena är urusla.

Det är bl.a därför vi får så billiga kläder  och datorer och annat. För att andra människor jobbar under omänskliga förhållanden.

Landstinget, som köper t.ex Delldatorer från Kina handlar för 120 miljarder varje år och påstår att de har etiska krav. Men som vanligt är det bara skitsnack. Pengar är alltid viktigast för de här personerna som bestämmer.

11 svar till “Kinesiska Slavarbetare Av Idag. Bland Annat För Svensk Räkning. // Kao

 1. Nästan all offentlig sektor (kanske all) köper DELL. Anledningen är att de skräddarsyr datorer efter önskemål.
  Den offentliga sektorn är stor nog för att kunna begära skräddarsydda från andra bolag. Men helt bra kan det aldrig bli. Se på mineralerna som utvinns för att sen bli komponenter i datorer och annan elektronik. Mycket kommer från Afrika och utvinningen ger klirr i kassan hos många terrorrörelser och befolkningen mördas.

  /Skvitt

  • Igår på TV intervjuades en hög chef på SLL om detta med Dell-datorer. Men han hade ju ingen aaaaaning! Förstås.

   Kao

   • Inte mycket. Kanske det är därför de blev anställda – för att en chef egentligen inte behöver kunna ett skit. Han/hon har ju underhuggare som sköter deras jobb.

    Kram
    Kao

   • Kommer du ihåg Jan Nygren? Han var påtänkt som statsminister. Men han hänvisade till familjen när han avböjde.

    Jag gick i gymnasiet tillsammans med honom och han var å ordförande i Norra Älvsborgs SSU-distrikt.

    På den tiden pågick vietnamkriget för fullt och vi hade heta diskussioner. Men inte Jan! Han stod bara och lyssnade. Det kändes som om han tänkte ”Den där kommunisten ska jag hålla ögonen på!”. Och det är precis vad jag tror att han gjorde.

    Senare kom han att vara ansvarig för JAS-projektet. Vad titeln var det minns jag inte, men han satt i ledningen och uttalade sig i media när dessa ville vet något om hur projektet framskred.

    Jo, man ville så småningom ha honom som partiordförande för sossarna. Och hade han tackat ja så hade han blivit statsminister.
    Det intressanta med Jan Nygren är att jag aldrig har hört honom uttala en enda personlig åsikt!!!

    Att sakna åsikter, eller tiga om dem, det kan man komma långt med. Jag tror han har haft en månadslön som varit tio gånger högre än min. I dag tror jag han har pensionerat sig, född 15 april 1950 i Trollhättan.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Nygren_%28politiker%29

    Kram!
    /Skvitt

   • Ja, där ser man! Jag minns honom mycket väl. Att det lönar sej att hålla tyst har jag förstått för mycket länge sen. Men hellre fattig och ärlig än högavlönad och en feg skit.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s