Vänsterdemokraterna? // Kao

Ett parti som Vänsterdemokraterna hade varit ett bra alternativ för dem som tvekar mellan (MP), (S) och (V). En grönare politik än den (V) förespråkar, men en mer vänsterinriktad än  (MP) och (S). Tyvärr gick iden´ om detta parti i stöpet redan innan det hade blivit realiserat och etablerat. Det hela rann ut i sanden. Delvis byggde den politiska ide`n på Gunnar Adler-Karlssons tankar om Funktionssocialism.

Så här skriver Wikipedia om Vänsterdemokraterna:

”Vänsterdemokraterna var en förening och ett försök att starta ett rikstäckande politiskt parti i Sverige. Partiet bildades 29 januari 2006 och ombildades till förening vid årsmötet 2007. Idag är föreningen vilande.

Partiet bildades, bland annat av avhoppade vänsterpartister och socialdemokrater, i reaktion mot vad grundarna uppfattade som problematiska maktstrukturer inom andra svenska politiska partier. Partiet hade tre talespersoner: Margó Ingvardsson (tidigare Vänsterpartiet)[2], Margareta Persson (tidigare Socialdemokraterna) och Anders Karlsson. Ordförande under 2006 var Claes Krantz och talesperson Svengöran Dahl. Johan Lönnroth var medlem i föreningen Vänsterdemokraterna och samtidigt medlem i Vänsterpartiet.[3]

Partiet beslöt att ställa upp i riksdagsvalet 2006 men fick dock inte registrera sin föreslagna partibeteckning ”vänsterdemokraterna.se” eftersom valnämnden ansåg att den kunde förväxlas med Vänsterpartiet.[4] En oregistrerad partibeteckning är formellt inget hinder för att ställa upp i val, men det har vissa nackdelar, till exempel kan man inte anmäla kandidater och allmänheten kan få uppfattningen att partiet inte ställer upp. Vänsterdemokraterna fick ett mycket svagt stöd i valet, och erhöll endast 84 röster över hela Sverige.”

6 svar till “Vänsterdemokraterna? // Kao

  • Det har jag! För ca 10 år sen, då jag hörde talas om dem, ringde jag deras kansli och visade mitt intresse. Men de var inte det minsta intresserade. Tyvärr verkade det hela mynna ut i en diskussionsklubb bara för de få, redan invigda 😦
   Kao

   • En sån attityd! Men vill man inte ha medlemmar så blir det ingen kassa och utan pengar fixar man ju ingenting i det här samhället. Bara sömnen och luften är gratis och de somnade ju in och blev till luft, så att säga. 🙂

    /Skvitt

   • Så kan man säga.
    Jag var bara intresserad av deras politik, ville veta mer och eventuellt ansluta mej till partiet. Kanske jobba för dem.
    Det handlade inte om pengar eller jobb. Så den misstänksamma mannen i telefonen kändes mycket märklig. Det förvånade mej.
    Kanske ville de ändå bara vara just en klubb för inbördes beundran?
    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s